25 augustus 2002

Vaak wakker geworden vannacht. Om 6.20 uur ben ik gaan douchen, en daarna is Niels ook opgestaan.
Om 7.15 waren we beneden voor het ontbijt. Lekker geroosterde bagels en engelse muffins.
Om 8.30 uitgeckecked en naar Denver gereden. Daar een beetje rondgereden en een uur gewandeld. Helaas is het zondag ochtend en is alles dicht. Heel raar om te zien is rook/stoom wat uit de grond komt, en bij de putten in de weg omhoog waait. Na de wandeling hebben we nog wat fotos van SixFlags Elitch gardens gemaakt. Het park was vandaag aleen voor een private party geopend, dus we hebben pech, en kunnen er niet in.
Eind van de ochtend gaan we op zoek naar een kamer voor vanavond, en doen we boodschappen voor de lunch. Vrij snel alles gevonden, en toen zijn we afgezakt naar het zuiden, naar Colorado Springs. We wilden de Pikes Peak tolweg nemen. Deze weg staat in diverse boekjes aangegeven als een een erg mooie weg van 19 mile. Bij de poort van de tolweg aangekomen bleek dat er 35 dollar (!) per auto afgerekend moest worden, en dat je dan ongeveer 2 uur bezig bent. Wij vonden dit veel te duur, en zijn omgekeerd en naar "seven falls" gereden.
Seven falls is een park met een waterval die in feite uit 7 verschillende watervalletjes bestaat. Langs deze hele waterval kun je met een trqap omhoog lopen. Bij het visitors center hebben ze een terras met bijbehorende tuin waar kolibries (hummingbirds) rondvlogen. Die hadden wij nog noiit "live" gezien, dus daar hebben we een tijdje rondgehangen een naar de vogeltjes gekeken. Daarna zijn we doorgereden naar de eigenlijke watervallen, en met de trap (langzaam !) omhoog gegaan. Wat een klim was dat zeg. De watervallen waren wel leuk, maar niet zo groot. Het is natuurlijk ook niet echt het seizone voor watervallen...
Boven aangekomen zijn we naar de midnight falls gewandeld. Een erg leuke wandel route. Daarna hebben we de moeilijkere "inspiration point trail" genomen.Hiervandaan hadden we ontzettend mooie uitzichten over de vallei. Nadat we weer de trappen naar beneden hadden gelopen, zijn we met de lift (!) naar "Eagles nest" gegaan om de waterval van voren te zien. Toen we weer beneden waren hebben we naar een Indiaanse dansgroep zitten kijken. Inmiddels was het 19.30 en zijn we terug naar Denver gereden.
Bij "goodtimes" hamburgers en friet gehaald en dit op de kamer opgegeten. Na het eten direct om 22.15 naar bed gegaan.

North federal Valley motel
Denver, Co,
#106
us$35 inc.
235,6 mijl gereden