27 augustus 2002

Om 6.00 allebei klaarwakker en dus maar opgestaan. Uitgebreid gedouched en ontbeten, en om 7.30 het pand verlaten.
Het is nog erg fris, dus de korte broek is verruild voor een lange broek. Eerst een stukje snelweg genomen naar Rawlins. Onderweg ontzettend veel antilopen gezien. Het blijkt dat dit soort alleen in noord amerika voorkomt en massaal leeft op de prairies. Het landschap is erg verrassen. Het is ontzettend droog, veel rivieren zijn leeg. We rijden voornamenlijk op hoogvlaktes, maar er zijn ook stukken waarbij we door de bergen rijden. Vanaf Rawlins rijden we op een gewone weg buiten de bebouwde kom. Onderweg zijn we een aantal keer gestopt om van net schitterende onbeschrijvelijke uitzicht te genieten.
Om 13.00 hadden wen een motel gevonden in Riverton. Spullen uitgepakt, gelunched en verder gereden naar Thermopolis.
De weg naar Thermopolis was ook weer schitterend. Bergen in diverse kleuren rood, groen en geel. Uitgestrekte prairies, en veel, heel veel antilopen.
Ons voorlopige doel is het "hot springs state park". Hier is de grootste mineraal warm water bron ter wereld, zeggen ze zelf. De bron zelf was een heel diepe warm water poel. Het water dat er uitkomt is ongeveer 55 graden celsius (135 F). Verder is er een boardwalk over de kalk terrassen. Deze terrassen zijn door algen groei gekleurd van wit naar rood, oranje, geel en groen. Na een wandeling hebben we met de auto in buffalo gebied rondgereden. Een erg groot gebioed die een beetje lam bij een stal lagen. Dat viel wat tegen.
Daarna zijn we gaan baden in het badhuis van het park. Je mocht in het badhuis (gratis !) maximaal 20 minuten badderen in het warme bronwater. Lekker ontspannend.
Inmiddels was het al 17.00 geworden en tijd om terug te gaan naar het motel. Niels is īs avonds nog naar de Wallmart gegaan, en ik heb wat tv gekeken.

HiLo motel
Riverton, wy
#1
432,9 mile
24 graden