28 augustus 2002

Om 7.30 opgestaan en om 9.00 uur wegwezen.
Boodschappen voor 3 dagen gedaan bij de wallmart. Bij een telefooncel getracht naar nederland te bellen hetgeen natuurlijk niet lukte met kwartjes. Aangezien we nog steeds geen internet cafe of iets dergelijks zijn tegen gekomen, besluiten we een telefoonkaart te kopen zodat we het thuisfront wat kunnen laten horen. Nadet we gebeld hadden met Niels zijn moeder was het inmiddels 11.00 geworden, voordat we uiteindelijk vertrokken naar "Grand Teton national park".
Het uitzicht was eerst vlak en kaal, maar werd geleidelijk aan berg en rotsachtiger en groener. Aan het begin van de middag zijn we gestopt in Dubois om even de benen te strekken. Het is een grappig dorpje met allemaal houten huisjes, en er zit een internet cafe. Dus even mail gelezen en verstuurd. Daarna gelunched en verder gereden. Ondeweg een aantal schitterende vergezichten gezien.
Om 14.00 arriveerden we in het "Grand Teton nationale park". In dit park zijn we eerst naar het visitor centre gegaan. Wat rondgekeken en naar de ranger geluisterd die vertelde welke dieren zich waar ophouden enzo.
Via een omweg waar we een kudde bizons tegenkwamen, zijn we doorgereden naar het "yellowstone national park".
Aankomt in Yellowstone was 17.30. Aangezien het (vooraf gereserveerde) hotel aan de andere kant van het park lag, waren we om 20.45 ingechecked. In de tussentijd hebben we schitterende uitzichten, rivieren en watervallren gezien. We hebben bijna tussen een kudde "elk" gestaan (Edelherten ? Wapiti ? Rendieren ?), ontzettend veel bizon gezien. Nog meer Elk en herten gespot, en zelfs bijna een stel overstekende herten aangereden...
Nadat we op de kamer aangekomen waren hebben we macaroni gemaakt, de fotos op de computer gezet en het verlag bijgewerkt. Om 23.15 gaan slapen.

Mammoth Hot Springs hotel
Yellowstone, wy
#416
us$ 42,12 incl
321,9 mijl
ongeveer 20 graden