30 augustus 2002

Vanmorgen om 8.00 wakker geworden van de wekker. Op ons gemakje wakker geworden en om 9.45 vertrokken. We zijn eerst naar de "Mammoth hot springs" gereden. Dat ligt vlak bij het hotel. Hier zijn naast allerlei hete bronnen ook een hoop terassen in allerlei kleuren. We hebben een wandeling van ruim een uur gedaan, Eerst zijn we naar de "canary springs" gelopen. Deze had ontzettend mooie kleuren. Het water was heel licht, bijna wit, blauw en het terras ging van grijs naar wit naar oranje, geel en groen. De "Minerva terrace" was heel wit, en stond droog. Er waren meerdere terassen die droog of gedeeltelijk droog stonden. Na de wandeling zijn we met de auto door het gebied heengereden en bij de "Orange spring mound" en het "Angel terrace" gestopt.
We waren ongeveer weer een kwartier aan het rijden toen er allerlei mensen aan de kant van de weg stonden met verrekijkers en de hele boel erbij. Wij ook stoppen, en wat bleek ? Er stonden 3 bighorn sheep op de berg. Met het blote oog waren het stipjes, maar met de verrekijker waren ze goed te zien. Terwijl we daar stonden werd ons verteld dat op 5 minuten afstand een grizzly beer rondloopt. Je mocht niet stoppen van de ranger, maar kon er wel langzaam voorbij rijden. Je had wel de verrekijker nodig. Wij dus in de auto gesprongen en plankgas op zoek, maar helaas de grizzly was alweer verdwenen. We kwamen de ranger tegn in zijn auto met een hele sliert autos achter zich, maar geen beer.Dus zijn we maar doorgereden naar "mud vulcano". Een gebied met allemaal modder geisers. Hier hebben we 3 kwartier rondgelopen. Ook hier heeft de lage waterstand effect. Veel stukken zijn uitgedroogd, of hard daarmee bezig. Het mooiste vond ik "Dragons mount spring". Dit is een grot met een water ervoor, en vanuit de grot rommelt het enorm en rookt het veel.
Nadat we de lunch op hadden zijn we doorgereden naar de "Canyon area". Onderweg nog een pelikaan in het water gespot. Bij de "Grand canyon of the yellowstone" zijn we verschillende keren gestopt om van het uitzicht te genieten. Er liggen 2 watervallen: de "Upper" en de "Lower falls". Eerst zijn we bij de "Lower falls" geweest Deze had een groen stuk boven in de waterval. Nadat we de canyon en de watervallen van alle kanten hadden gezien, en ook nog een "Osprey" (zwart witte roofvogel) hadden ontdekt, zijn we richting het hotel gereden. Onderweg kwamen we een eenzame "Pronghorn" (Antilope) tegen. Wat foto´s gemaakt, en verder gereden om na de volgene bocht een hele kudde tegen te komen. Ook hier natuurlijk even uitgestapt. Iemand die er al stond vertelde dat er een coyote in het veld liep, en ja hoor, even zoeken met de verrekijker, en een licht grijze hond gevonden. Ook vertelde de man dat hij aan het wachten was op een zwarte beer met kind. Die was vaker hier gesignaleerd vlak voor donker om bij het water wat te drinken. We besloten ook even te wachten. Terwijl we daar stonden, begonnen ineens de coyotes te janken. Het waren er minstens 5 en eentje kwam van achteren... Het was een hele aparte gewaarwording. We hebben in totaal ruim een half uur geacht, maar er komt geen beer.
Omdat we nog niet gegeten hebben rijden we toch maar door naar het hotel. Daar komen we om 20.15 aan. Om 21.00 hebben we de macaroni klaar. We kijken nog even nmaar de fotos, en ik schrijf het verslag nog. Rond 23.00 gaan we slapen.

Mammoth hot springs hotel
Yellowstone, wy
#416
118,2 mijl
20 to 25 graden