7 september 2002

Om 8.30 opgestaan. Uitgebreid pancakes gebakken en op ons gemakje om 10.30 vertrokken naar "Olympic national park". Het park bestaat uit 3 gedeelten: de berg, het regenwoud, en de stranden. Op weg naar het regenwoud zijn we bij het visitor center van het berg-deel gestopt. Daar wandel en tijdsinformatie gekregen (2 uur rijden naar de ingang, een goeie dag om alleen rondom het park te rijden !) Daarna zijn we doorgereden aar het regenwoud deel.
Dit is het enige regenwoud op het noordelijk halfrond. Het is een zeer apart stuk natuur. Het is er erg groen en vochtig. Op de grond staan allmeaal soorten varens, en er zijn ontzettend veel verschillende soorten mos. De bomen die er staan zijn enorm groot, en oud. In het regenwoud hebben we alle twee de wandelingen gedaan. Een van 0,8 mijl, en één van 1,2 mijl. In totaal zijn we er 2 1/2 uur mee bezig geweest. We hebben ontzettend veel fotos gemaakt. Helaas begin het aan het eind van de wandelingen een beetje te regenen (vandaar: REGENwoud !), maar dat kon de schoonheid niet beinvloeden.
Na het woud zijn we doorgereden naar de stranden. Op "Ruby beach" zijn we uitgestapt. Hier zijn we een hele tijd gebleven. We hebben over de rotsen geklauterd en geklommen. Het was zo mooi. Midden op het strand lagen allerlei rotsblokken en een aantal enorme rotsen. Toen we in een inham kwamen zagen we allemaal zee annemonen. Op de rotsen zaten kokkels en mosselen, en vlak bij het water (het was eb) ontdekten we een heleboel zeesterren. Die hadden we nog nooit "live" gezien ! Alles gefotografeerd en gefilmd, en om 18.30 toch maar terug naar de auto gegaan, want we moesetn ook nog helemaal terug rijden. Op de terugweg een magnetron maaltijd voor Niels en muffins voor mij gekocht. Om 22.00 waren we terug in het hostel. Daar hebben we gegeten, gezeten en gechreven. Om 23.30 lagen we op bed

Olympic hostel
Port Townsend, Wa
us$42 incl
#1
318,6 mijl
15 tot 20 graden