10 september 2002

Vanmorgen om half 8 opgestaan. Het is wat mistig en bewolkt, dus het drogen van de tent duurt wel even. We ontbijten en maken een klein strandwandelingetje. Om 9.45 rijden we weg richting "Crater lake national park". De weg ernaar toe is erg bergachtig en bochtig, dus schieten we niet echt op. We lunchen met donuts en yoghurt. Onderweg stoppen we voor een wandeling naar een natuurlijke brug / pipeline. Dit bleek niet echt een brug te zijn, maar meer dat de stroom water een stukje onder de grond door stak.
Om 15.45 waren we eindelijk in het national park. We wilden hier kamperen, maar het ligt hier vrij hoog (1800 meter), en volgens de weersvoorspelling wordt het vannacht rond het vriespunt. We besluiten om door te rijden, en niet in het park te overnachten. Na de nodige vergezichten en uitkijk punten aangedaan te hebben (het park valt best wel een beetje tegen als we eerlijk zijn), verlaten we om 17.15 het park. We rijden door naar Bend, en vinden daar een motel.
Bij een Japans restaurant tepanyaki gegeten (aan de kookplaat), ook hier werd een hele show gedaan, inclusief ei gooien en dergelijke. Het was een gezellige avond. Nog wat tips gekregen over wat we hier in de buurt allemaal kunnen doen. īs Avonds de route aangepast, verslag geschreven en de fotos op de computer gezet.

Pines lodge
#11
Bend, Or
Us$35 inc
368,2 mijl
30 graden