11 september 2002

Het is 11 september, 1 jaar na de ramp, en we zitten in amerika. Er is weinig verschil met gisteren of vorige week. Op de televisie wordt wel de hele dag aandacht besteed aan de aanslag, en er zijn diverse herdenkingsdiensten in de stad en in het land. Wij hebben een shop en relax dag.
Om 8.15 opgestaan en ontbeten. De vuile was bij elkaar gezocht en naar de coin laundry gegaan. Was in de machines gedaan, en naar de bibliotheek om even een kwartiertje te internetten. Na de e-mail zijn we de was gaan drogen. Daarna zijn we gaan shoppen bij Michaels, een vrije tijdswinkel waar ze Lemax huizen verkopen. Na veel getwijfel over wat we mee wilden nemen, hebben we 4 huizen (fire dept, barn sale, saw mill en chimney sweep), een brug en wat figuurtjes gekocht. Bij het afrekenen bleek dat we 40% korting kregen op het duurste artikel. Dus hebben we de huisjes per stuk afgerekend en betaald. Op die manier kregen we op elk huisje 40% korting (!).
Inmiddels was het lunchtijd geworden, en zijn we naar een Mexicaans buffet restaurant gegaan. Heerlijk en veel gegeten. Om het eten te laten zakken, zijn we naar Tumalo falls gereden, daar hebben we ongeveer anderhalf uur gewandeld. Eerst de officiŽle weg de berg op en af, en daarna zijn we via een oud pad, naar de waterval beneden gegaan. Het was een heerlijke wandeling. Op weg terug naar het hotel, kwamen we weer langs de bibliotheek. Die bleek nog tot 20.00 open te zijn, en dus hebben we nog een uurtje ge-internet. Daarna diner (ijs en pancakes) gekocht, en dat op de motel kamer opgegeten. De Lemax huizen ingepakt, en wat tv gekeken (verhalen over 11 sept). Om 23.30 naar bed gegaan.

Pines Lodge
#11
Bend, Or
Us $35 incl
78,3 mijl
32 graden