15 september 2002

Vanmorgen een beetje uitgeslapen en om 08.45 uur opgestaan.
Nadat we waren uitgecheckt hebben we nog even gewinkeld voordat we op pad gingen. Na een rit van een kleine 2 uur kwamen we om 13.30 uur aan in Salt Lake City. Even rondgereden op zoek naar een goede parkeerplaats en daarna naar Temple Square gegaan. Salt Lake City is een stad opgezet door John Smith, de stichter de kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen (The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, alias de Mormonen.) Op het terrein staat een tempel die niet toegankelijk is voor buitenstaanders. Wel zijn er twee bezoekerscentra en wat andere gebouwen toegankelijk voor iedereen. Elke 10 minuten is er een rondleiding door 2 vrijwilligers van de kerk. Onder die vrijwilligers was ook 1 Nederlands meisje waar we nog even mee gepraat hebben. Ze is voor 18 maanden gezonden om in Salt Lake City te "dienen". Het was een interessant gesprek. Iedereen is er akelig aardig en alles ziet er even netjes en nieuw uit.
Tegenover Temple Square is een enorm conferentiecentrum waar we boven op het dak nog hebben rondgelopen. Verder zijn we nog naar het Union Station geweest en even in het nagelnieuwe winkelcentrum rondgelopen, wat ter ere van de Olympische Winterspelen van 2002 is aangelegd. Nog heel even in de stad rondgereden en om 18.30 uur zijn we doorgereden naar Provo waar we overnachten. Een motel gevonden en bij Arby´s wat gegeten.
Niels is daarna nog gaan shoppen en ik heb televisie gekeken en het verslag geschreven. Om 23.45 uur zijn we naar bed gegaan.

Travellodge
Provo, UT
#106
US$ 35,38
249,5 mijl
32 graden