16 september 2002

Om 7,30 opgestaan en muffins gehaald. In Provo nemen we highway 40 die we 2 dagen gaan volgen. Het eerste stuk is een scenic byway. Het is bergachtig en bebost. Je kan merken aan de bomen dat het herfst wordt, want de bladeren beginnen geel en rood te kleuren. Halverwege de middag zijn we bij "Dinosaur national monument" aagekomen. We zijn eerst naar het visitors centre gegaan. Dit gebouw is tegen en om een rots gebouwd. In deze rots hebben ze krankzinnig veel botten van dinosauriërs gevonden. Eén zijwand van het gebouw is de rots met alle botten erin. Het zijn er zoveel dat je je gaat afvragen of het allemaal wel echt is. We rijden nog een rondje door dit gedeelte van het park, langs de "Green river". 20 Mijl verder gaan we het canyon gedeelte van het park in. We willen gaan kamperen bij "Echo park". Aangezien het kampeer terrein alleen via een dirt road te bereiken is vragen we bij het visitors centre of de weg te doen is voor een normale, kleine, niet 4x4 auto. Volgens degene die er stond zou dat geen problemen opleveren. Nog even het weerbericht bekeken. 6 Graden Celsius, en 0% kans op regen, dat moet te doen zijn…
Eerst zo'n 30 mijl over een gewone weg, en toen 11,4 mijl via een onverharde weg. Vooran op de weg stond een bordje: "passenger cars not advised, RV´s and trailers forbidden". Ofterwijl het wordt afgeraden om met een gewone auto deze weg te nemen. Maar ja, bij het visitors centre was gezegd dat het goed te doen was, dus wij zijn rustig doorgereden. Al snel gingen we stijl, heel erg stijl, naar beneden over rode klei. Het is hier zo droog geweest dat de weg goed hard is gelukkig. De verdere weg was vol stenen en kuilen. We hebben heel veel ontweken, en na 1 ½ uur op deze weg waren we eindelijk bij de camping aangekomen. Het is omdat we een doel hadden, en we wisten dat de weg ergens heen liep, anders hadden we de auto allang omgekeerd, en waren meteen terug gegaan. Een mooie, maar zeeeeer slechte weg dus. We zaten op de bodem van een canyon met om de hoek de "Green river". Aan alle kanten rotswanden. Heel hoog, en heel stijl. Het is een schitterende omgeving die de moeilijke rit waard was. We zetten de tent op en koken wat macaroni. Om 19.00 waren we helemala klaar met eten en de tent afzetten. Voordat het te donker wordt maken we nog even een wandeling. Eerst naar de rivier, en later naar een gebouwtje dat dienst doet als ranger station gelopen. Onderweg zagen we eerst 2 herten, en later 5 steenbokken. De bokken hadden niet die hele grote hoorns, maar wel kleinere. Ze stonden heel dichtbij op de rotsen, en waren heen en weer aan het springen. Een schitterend gezicht. Om 20.00 waren we weer terug bij de tent, en was het donker. Om 20,45 lagen we op bed.
We hoorden wel wat geritsel, maar na een kleine controle bleek dat gewoon de wind te zijn. Het begon steeds harder te waaien, en zelfs te stormen. Er waaide zand de binnentent in, ondanks dat die dicht zat. Inmiddels was het zo hard gaan waaien, dat één van de stormlijnen afbrak, waardoor een gedeelte van de tent plat werd gewaaid. Snel alle spullen opgepakt en in veiligheid (van de auto) gebracht, en de schade opgenomen. De lijn kon weer aan elkaar geknoopt worden, maar de tent stond niet meer helemaal recht… Inmiddels was het 22.30, en het vooruitzicht om de nacht in de auto door te brengen was nou niet echt aantrekkelijk. Dus, spullen weer de tent in, en hopen dat het rustiger zou worden. De wind werd wel minder, maar nu begon het te regenen. Tot zover de 0% kans op regen. Hoe het morgen op de terugweg moet gaan is een nieuw probleem. Uiteindelijk werd de regen minder, en ging de wind zelfs helemaal liggen, en zijn we in slaap gevallen.

Echo park camping
Dinosaur national monument, Co
#13
us$ 6 incl.
280,0 mijl
30 graden