17 september 2002

Om half 8 wakker geworden van de wekker. Het is volkomen doodstil. Geen regen. Geen wind. Geen mensen. We zijn alleen op de wereld. We hebben dit gedeelte overleefd. Nu nog de terugreis. Alles zit onder het opgewaaide zand, dus eerst maar uitschudden, en ontbijten. Daarna de tent laten drogen. De stokken zijn flink verbogen, gelukkig hebben we ooit aluminium stokken gekocht, en de bijgeleverde fiber onzin dingen in de vuilnisbak gegooid. Die hadden het gegarandeerd niet overleefd, en dan was de tent gescheurd geweest, en hadden we pas echt problemen gehadů
Om 9.30 vertrokken. De dirt road weer op. Eigenlijk viel het wel mee. De steen en zand weg was al helemaal opgedroogd. Tot op het einde, waar de weg stijl omhoog van klei en extreem glad is. Ik ben blij dat Niels heel wat gewend is, en zijn hoofd erbij had. We glibberden omhoog, met aan de ene kant een ravijn, en aan de andere kant de rotswand. We hebben het uiteindelijk heelhuids gehaald, en er zelfs maar 45 minuten over gedaan. We zijn terug gereden naar het visitors centre. Daar aangekomen staat er een bord "road to echo park closed due to muddy conditions". Dat was dus de weg waar we net van af kwamen ! Eenmaal binnen in het visitors centre waren ze blij ons te zien. Er stond een ranger klaar om ons te gaan zoeken en die werd meteen terug geroepen. Blijkbaar had een jeep die voor ons reed (eerst vlak voor, maar al snel was ie niet meer te zien) gemeld dat er nog ergens een gewone auto rondreed en dat de weg condities erg slecht waren. Toch wel aardig dat er een zoektocht naar ons gestart werd. Gelukkig is het niet nodig gebleken. Ook dit gedeelte hebben we overleefd.
De rest van de dag hebben we rustig aan gedaan. We hebben de highway 40 verder gevolgd, en ┤s middags bij Blimpeys een broodje gehaald. Daarna weer verder gereden. Om 16.15 waren we in Granby, op zoek naar een motel. Dit hadden we om 17.00 gevinden. Spullen uitgeladen, en neergeploft. Verslag geschreven en tv gekeken. Gekookt, en om 23.00 uitgeout naar bed gegaan.

Westerner motel
Granby, CO
#5
us$40 incl
258,0 mijl
20 graden