18 september 2002

Om 8.00 opgestaan, en om 9.30 uitgechecked. Het is gedaan met het mooie weer. Gisteravond, en vannacht de hele tijd regen gehad, en nu is het koud ! We draaien highway 34 op. Het plan was om door het "Rocky mountain national park" naar de andere kant van de bergen te rijden. Het is nog 16 mijl naar het nationale park, en er staat een bordje langs de weg dat deze highway over 25 mijl gesloten is. Wij naar het visitors centre van Granby voor navraag. Blijkt dat het vanaf gisteren gesneeuwd (!) heeft, en dat ze niet weten of de weg vandaag (of dit seizoen)nog open gaat… Je kunt wel een klein stukje het park in. Wij besluiten om dan toch maar er naar toe te gaan, en ter plaatse te kijken hoe ver we komen.
We konden doorrijden tot "Milner pass" op een kwart van het park. Vanaf dara was de weg wegens sneeuw afgesloten. Niet dat er sneeuw op de weg lag, of dat er ook maar een vlokje naast de weg te ontdekken viel, maar ja… Als er een stalen hek over de weg staat, houdt het een klein beetje op. We lopen dan maar een trail van 1 mijl die flink omhoog gaat door de bossen. Boven aangekomen kwamen we bij een open ruimte met schitterend uitzicht. Hier hebben we gelunched in de natuur. Terug beneden aangekomen bnleek dat het hek open stond, en dat de rest van het park gewoon weer te bereiken was. Dus daar gingen we, dwars de rocky mountains over. Het hoogste punt van de weg is 3713 meter hoog ! Het is enigszins heiig en de bergtoppen liggen in de wolken. Het regent en sneeuwt wat, maar toch is het een mooie rit. Uitstappen kost moeite, want het vriest dat het kraakt, en er staat een forse wind.
Het tweede gedeelte van het park is watr vlakker, en we komen ontzettend veel Elk (rendieren ? Edelherten ?) tegen, hele veel met mooie en grote geweien. Bij "Bear lake" maken we nog een wandeling totdat het begint te onweren. De rest van de middag en het begin van de avond blijft het flink regenen. We rijden naar Denver voor de overnachting. We blijven 2 nachten in Denver voordat we weer terug naar huisvliegen. Om ongeveer 17.30 hadden we een motel gevonden. Alles uit de auto gehaald, zodat we konden beginnen aan het herinpakken van de koffers. Om 19.30 op zoek naar een restaurant. Het eerste was een salade buffet, met weinig warm eten. Dan maar downtown. Daar konden we helemaal niets vinden, en het was er toch ontzettend druk. Dan maar een rondje gereden, en om 20.30 uiteindelijk bij de Burger King gegeten. Smaakte ook erg goed. Om 22,30 naar bed gegaan.

Budget host
Denver, CO
u$ 33,80 incl
#211
192,8 mijl
10-15 graden