Als je hier klikt kom je bij YAHOO.PHOTOS. Daar staan de fotos die ik gemaakt heb tijdens deze vakantie.


Deze reis was in 1995, het verslag werd gemaakt in 1999, het zal dus wel niet al te accuraat zijn !
Deze reis heb ik alleen gemaakt.


Florida, juni 1995:

donderdag 8 juni
klik voor groter9 en een half uur vliegen later sta ik op Ft. Lauderdale, even ten noorden van Miami aan de grond. Mijn god, wat is het warm ! Ik stap het vliegtuig uit, en wordt echt omarmd door een warme deken. Dit ben ik niet gewend ! 35 graden in de schaduw, en een luchtvochtigheid van 90%. Puf ! Het is nog vroeg, dus ik ga maar eens rondkijken,. Doel voor vandaag is Miami. Veel omzwervingen later begin ik door te krijgen hoe de amerikaanse bewegwijzering werkt. In Miami het eerste motel dat ik tegenkwam geboekt, en naar bed.

motel: US$ 28,-
afstand: ? mile

vrijdag 9 juni
Om 7:00 op, jetlag heeft zo zijn voordelen (grijns).

klik voor groterVandaag heen en weer naar Key West. Via allerlei bruggen over allerlei eilandjes naar het zuidelijkste puntje van de VS. Valt tegen... Als je van een redelijk relaxte sfeer houdt, en niet bang bent van extreem toerisme, zul je vast een leuke dag hebben. Houdt er wel rekening mee dat het vanaf het "vaste land" minstens 2 uur rijden is enkele reis !!! Onderweg terug naar Miami ontdek ik in de Mc.Donalds een boekje met allerlei kortings bonnetjes voor overnachtingen. Da's pas mazzel !Uit het boekje een motel gehaald, en 's avonds Miami in. In Miami rijdt een metro-rail, dat is een metro-tje zonder bestuurder. Daar wilde ik dus heen. Ik heb de auto aan het eindpunt geparkeerd, ben een beetje wezen spelen met de metro's, en toen ik terug kwam stond de politie me op te wachten. Wat of dat ik in vredesnaam dacht aan het doen te zijn ? Of ik helemaal betoeterd was om mijn nagelnieuwe auto in de gevaarlijkste buurt van Miami voor de deur van de grootste crimineel te parkeren ? Opsodemieteren, en wel snel ! Onder begeleiding van 3 politie auto's ben ik de buurt uitgereden, en heb mij ter plekke voorgenomen nooit meer na het donker op straat te gaan in de VS...
motel: US$ 28,-
afstand: 450 mile

zaterdag 10 juni
Dan maar eens bij daglicht die metrorail bekeken in Miami. Blijft een leuk ding.
De planning is om vandaag dwars door de Everglades te rijden, naar de westkust. Al speurend op de kaart kom ik tot de conclusie dat er 3 mogenlijkheden zijn. De snelweg, de gewone weg of een klein weggetje. Natuurlijk kies ik voor de kleinste mogenlijkheid, en dat heb ik geweten ook. Dwars door de Everglades ligt route 94. Het is een weg, verhard en wel, maar echt onderhouden is die weg nou niet bepaald... Het water stroomt over de weg, de gaten vallen in het asfalt (leuk, water in een gat in het asfalt...), kortom, feest ! klik voor groter LET OP Vraag aan de west kant bij everglades city bij de tourist info of het veilig is. Stop aan de oost kant bij het miccosukee indian reservation, en vraag aan de sheriff of het veilig is om met een luxe auto er door heen te gaan. De weg overstroomt nog al snel, en het rijdt niet leuk als je de gaten niet aan ziet komen ! Aangezien de weg in een ZEER SLECHTE staat verkeert is het raadzaam om zicht op de weg te hebben ! Dit geldt natuurlijk alleen maar voor de 94, de I-41 (90) is gewoon een perfecte baan asfalt. Bezint eer ge begint aan de 94 !!!
Veilig en wel aan de andere kant, een motel in Sarasota gevonden. Zit ik eindelijk rustig op mijn motel kamer naar de tv te kijken, wordt het programma onderbroken door een "message of extreme importance", ofterwijl een bericht van de staat Florida. Of iedereen die in Sarasota is zo vriendelijk wil zijn binnen te blijven, ramen en deuren te sluiten, en de telefoon niet wil gebruiken. Slik ! Wat is er aan de hand ? Wat blijkt? Er geldt een hurricane warning, wat zoveel wil zeggen dat ze windkracht 10 verwachten. De warning geld voor kleine gebieden, duurt een uurtje, en vervalt dan vanzelf weer. Kortom, een hele boel paniek, en eigenlijk alleen maar voor een beetje wind en regen !
motel: US$ 25,-
afstand: 266 mile

zondag 11 juni
klik voor website klik voor groter Vandaag naar Tampa, naar Bush Gardens. Een pretpark annex dierentuin. Mooi park, gave atracties, en zelfs een stukje dierentuin. Vooral het kinder gedeelte is een absolute aanrader. Ik heb geen kinderen, maar ik heb er vandaag wel een paar keer één geleend om maar de kinder atracties in te kunnen...
afstand: 133 milemaandag 12 juni
Op naar Orlando. Om 9:45 (!!) een motel geboekt voor 3 dagen, met een mooie korting (wie vroeg komt, betaalt minder ?). klik voor website
Om 12:30 naar Universal Studios Theme Park. Een mooi park, lekker ruim van opzet met klassiekers als King Kong the ride, en Jaws... Pas op, je wordt nat (grijns). Verder zijn er overdag goeie shows in de verschillende theaters en op de vijver, en is de avondshow op de vijver een dikke tegenvaller.

motel: US$ 22
afstand: 88 mile

dinsdag 13 juni
klik voor websiteVandaag naar Disney Epcot. Het enige Disney park dat mij enigzins trekt.Ik kan kort zijn: Epcot is kut ! Het komt er eigenlijk op neer dat je 40 dollar entree betaalt om naar reclame van verkeersburo's uit bepaalde landen te mogen kijken. Een film uit Frankrijk, een boot met trollen uit Zweden, naja, je snapt het wel. Het park is gebouwd rondom een meer. Er zijn (geloof ik) rond om het meer 12 dorpjes gebouwd. Een dorpje voor Frankrijk, een dorpje voor Japan, enzovoort. Die dorpjes bestaan gemiddeld uit zo'n 6 panden. In 1 pand zit de plaatselijke VVV, in 1 pand zit een "atractie" (Frankrijk: film, Japan: houtbewerkers), en de rest van de gebouwen zijn restaurants. WALGELIJK !!!. Doodzonde van je geld !

motel: US$ 22,-
afstand: 38 mile

woensdag 14 juni
klik voor website klik voor groter Vandaag naar het Kennedy Space Center. Je koopt een buskaartje, en wordt dan het hele terrein overgereden. Je blijft met dezelfde groep in dezelfde bus met dezelfde chauffeur, dus da's wel makkelijk. Kennedy Space Center is absoluut de moeite van een bezoekje waard.

motel: US$ 22,-
afstand: 139 mile

donderdag 15 juni
Vandaag naar Daytona Beach. Shit zeg ! Ik heb echt nog nooit van mijn leven zo verschrikkelijk veel motels bij mekaar gezien ! Een straat van een paar kilometer met alleen maar motels, hotels en fast food restaurants ! Mega ! In het seizoen kost het auto rijden op het strand geld, dus dat heb ik maar niet gedaan. Doorgereden naar Jacksonville, en het eerste motel beslapen.

motel: US$ 20,-
afstand: 335 mile

vrijdag 16 juni
De telefoon gaat. Oeps, het is 10:45, en ik moet voor 11:00 de kamer uit ! Binnendoor, viavia naar Talahassee, de hoofdstad van Florida. Poe zeg, hier zit geld, en weinig toeristen ! Motelkamers zijn schaars en duur, maar na wat babbelen zit ik redelijk in prijs.

motel: US$ 26,-
afstand: 255 mile

zaterdag 17 juni
klik voor websiteVandaag naar de enige grot van Florida, het Florida cavern state park. Mooie grot, en totaal anders dan europese grotten. Kijk maar naar de fotos...
klik voor groterklik voor groterklik voor groter

Doorgereden naar Georgia, en een uur tijdswinst gemaakt. Ik ben van pacific time naar central time gereden. Geinig ! Vandaag geeindigd in Valdosta, een dorpie in Georgia waar ze alleen maar benzine stations hebben. De belasting in Georgia is lager dan in Florida, dus iedereen verkoopt benzine...

motel: US$ 17,-
afstand: 241 mile

zondag 18 mei
Retour naar Florida en ergens een motel gepakt. De eerste keer dat ik in het motel een afstandsbediening heb !

motel: US$ 24,-
afstand: 359 mile

maandag 19 juni
klik voor website klik voor groterVandaag op advies van de motel receptie naar Silver Springs. Een natuur-atractie park waar ze de boot met de glazen bodem hebben uitgevonden. Er komt daar per minuut (?) een paar miljoen (?) liter kristal helder water uit de bodem zetten, en het is een mooi park !
Samen met de entree van Silver Spring kreeg ik een kaartje voor het naast gelegen zwem paradijs, dus om 19:00 uur (!!!) ben ik op weg gegaan naar Orlando.

Al met al was ik om 20:30 in Orlando. En het tweede motel wilde me zomaar binnenlaten.

motel: US$ 25,-
afstand: 129 mile

dinsdag 20 juni
Eerst naar Ripleys believe it or not. Een tentoonstelling met rare dingen. Een twee hoofdig kalf, een pop van de langste man ter wereld. Dergelijke dingen. Leuk.
Om 15:00 naar Wet'nWild. De uitvinders van de water pretparken. Glijbanen, glijbanen en nog eens glijbanen. Wel jammer dat die maffe amerikanen het te gevaarlijk vinden om op je zwembroek een glijbaan af te gaan, dus je moet oevral een autoband voor gebruiken.
Tussentijds aan de overkant gegeten, en om half elf terug naar het motel.

motel: US$ 23,-
afstand: 61 mile

woensdag 21 juni
Even langs west palm beach gereden... Poe ! Dure buurt !
Het is vandaag klote weer, de regen blijft maar vallen, dus vandaag maar eens rustig aan gedaan. Een motel in Ft. Lauderdale gevonden, en vroeg naar bed.

motel: US$ 25,-
afstand: 280 mile

donderdag 22 juni
De auto ingeleverd, en na een tussenstop op Freeport in de bahama's (tussenstop in Freeport op de bahama's ??) naar Amsterdam.

motel: US$ --
afstand: 29 mile
novw's home