Als je hier klikt kom je bij YAHOO.PHOTOS. Daar staan de eerste 115 fotos die ik gemaakt heb tijdens deze vakantie.
Als je hier klikt kom je bij YAHOO.PHOTOS. Daar staan de tweede 115 fotos die ik gemaakt heb tijdens deze vakantie.Een verslag van mijn 2e florida reis van 1 december t/m 8 december 1996.


Florida, december 1996:
Zondag 1-12
Aankomst 20:50 Tampa international Airport Het blijkt toch zo zijn voordelen te hebben als je als een kip zonder kop al tijdens het taxi-en van het vliegtuig richting uitgang loopt... We waren snel het vliegtuig uit, en als eerste bij de douane (juck, die gasten worden echt uitgezocht op chagerijnigheid !). Na de verplichte vraag (tourism or commerce ?) beantwoord te hebben, als n van de eersten verder richting bagage. De controle van de bagage zijn we helemaal misgelopen, die waren nog aan het opzetten, dus wij hebben het (gratis !) karretje gewoon verder geduwd, de bagage wederom op een transort band gemikt, en zijn met het onbemande treintje naar het hoofd gebouw op weg gegaan. 22:05 hebben we (Inge en ik) de auto bij Alamo gehaald en zijn op pad. Maarja, waar haal je 's avonds na 10-en nog een hotel vandaan ? Wij hadden in elk geval niets van te voren geboekt (n.a.v mijn vorige florida trip), dus is het vliegveld af, een genummerde weg zoeken, en dan richting centrum rijden, in de hoop een andere genummerde weg te vinden. Daar is het gegarendeerd bingo... 10 tot 15 motels zitten mekaar in de weg, dus afdingen maar :-)) Inderdaad, het derde motel wilde ons wel stallen voor 31 dollar, en zoals het hoort een 4 persoons kamer (twee 2 persoons bedden), voor n prijs. Of je nou met 4 man of alleen in zo'n kamer bivakeert... Kost gewoon hetzelfde ! Wanneer komt dat nou 's in Europa van de grond ? (-:

motel: US$ 31,-
afstand: 10 mile

Ma. 2-december
klik voor websiteklik voor groter Noordwaarts naar SILVER SPRINGS. Daar was ik al eens geweest, maar ik wilde mijn reisgenote dit genoegen niet ontzeggen. Silversprings is een natuur annex atractiepark dat ik iedereen aan wil raden te bezoeken. Er ontspringt midden in het park een rivier uit verschillende bronnen, en het water is werkelijk kristal helder. Je kijkt zonder problemen 30 meter diep, en een vissen dat daar rond zwemmen... Fantastisch gewoon. En laat nu het toeval willen dat ze daar al 100 jaar boten hebben met een glazen bodem... We hebben ook nog even gekeken naar de wilde apen die er in het park wonen (jip, wilde apen, de voorvaderen van deze kolonie zijn een aantal jaar geleden ontsnapt aan gevangenschap, en die amerikanen hebben het maar zo gelaten), en genoten van de dieren shows die ze opvoeren. (tip: hou je mond stijf dicht als er iets aan het publiek wordt gevraagd, want die showmasters zijn net standup commedians, en wij europeanen toch niet zo gewend om verschrikkelijk in de zeik genomen te worden).

Via een binnen door weg (als het even kan vermijd ik de free en -highways (tol !)), naar DAYTONA BEACH. Wauw... Dat moet je echt gezien hebbeb, al is het maar eens in je leven. Een boulevard van een kilometer of 10 met aan twee kanten alleen maar hotels, motels en fast food winkels... En leuk joh, ze hebben bij al die motels borden voor de deur hangen met de prijs voor een overnachting... prijs vergelijking vanuit de auto, wat wil een nederlander nog meer ? :-)) Vandaag een kamer met uitzicht op de atlantische oceaan.

motel: US$ 20,-
afstand: 210 mile

Di. 3-december
In Daytona beach kun je over het strand rijden met de auto. Buiten het seizoen gratis ! Leuk ! Noordwaarts richting ST. AUGUSTINE, het oudste dorpje van de VS. Er staan nog gebouwen van 10 jaar na de ontdekking door Columbus (zeggen ze...). Valt dus zwaar tegen... De huizen zien er fantastisch uit, maar dat hoort dus niet voor huisjes van 300 jaar oud (-: Restaureren is een vak, dat amerikanen dus duidelijk niet beheersen (-: Mocht je er naar toe gaan, ga dan even kijken in de tuin van het st. Augustine museum, daar staat een replica (!) van een orgineel huisje. Dat is dus het oudste gebouwtje dat we zijn tegen gekomen...
Nog verder noordwaarts, voorbij JACKSONVILLE (stad met het grootste grond oppervlakte van de VS !?), naar Georgia.

motel: US$ 25,-
afstand: 253 mile

Wo. 4-december
klik voor websiteklik voor groterOKEFENOKEE SWAMP (jup, zo heet het echt !), ligt helemaal in het noorden van Florida, tegen Georgia aan. Als je in de buurt bent, zeer zeker een bezoek waard. Als je nog nooit een moeras in levende lijve gezien hebt, is het wel grappig, door de tijd van het jaar viel het tegen (1 krokdil / alligator live gezien). Met een 4 persoons bootje (1 gids) door het moeras varen is grappig en bij de prijs inbegrepen. Zo kom je nog s een local tegen die zijn zieke wasbeer wil laten aaien.
Daarna Zuidwaarts, om het okefenokee heen terug naar Florida.

motel: US$ 22,-
afstand: 305 mile

Do. 5-december
klik voor website klik voor groterMet dank aan het coupon fenomeen (zie volgende bericht) met korting naar SEAWORLD in Orlando. Gaaf, cool en heftig ! En zware tegenvaller, in het park staat een mega uitkijk toren, en ondanks de all in prijs, moet er voor die toren bijgedokt worden (-: Voor de niet ingewijden, seaworld is een dierentuin, maar dan anders :-)... Komt er op neer dat ze met de zee-dieren (dolfijnen, orca's, zeeleeuwen, pinguins, ...) shows opvoeren waar ze in harderwijk nog een puntje aan kunnen zuigen ! We zijn dus van show naar show gehobbeld, en hebben een machtige dag gehad.
Voor de "doe het zelf ook eens"-ers, een mega tip: blijf voor de sluit show !!! Niet te versmaden, lasers, vuurwerk, the works, zoals alleen amerikanen het maar in mekaar kunnen zetten. De beste show die we hebben meegemaakt !

Vlak onder Orlando (niet te betalen ) ligt het dorpje KISSIMEE, en daar hebben we voor 22 dollar geslapen met een zwembad voor de deur !

motel: US$ 22,-
afstand: 43 mile

vr. 6-december
klik voor website klik voor groter DISNEY MGM STUDIOS. het enige disney park waar ik me lekker voel, maar dat ligt aan mij. Pretpark pur sang, alles draait om de klant, wachttijden worden geminimaliseerd, je kan van de straat eten, kortom, disney. De mooiste atractie is de tower of terror, een mega ding (13 etages hoog), waar je met een karretje ingaat, en dan met de schrik van je leven weer naar buiten komt...
Zo rond kerstmis worden de amerikanen massaal krankzinnig, ze willen allemaal een zo groot mogenlijke bijdrgae leveren aan het broeikas effect, dus hangen ze allemaal een paar duizend kerst lampjes aan hun huis. Omdat dit typisch amerikaas is doet Disney natuurlijk ook mee. Alleen zijn een paar duizend lampjes niet genoeg, nee, Disney heeft er (ongeveer) 15 MILJOEN buiten hangen !!!! Alles wordt met lampjes verlicht. De studio-fronts (huizen zonder achterkant e.d.), de fietsen voor de studio-fronts, zelfs het hondenhok is versierd met lampjes... Mega machtig fantastisch mooi !Wederom Kissimee (zelfde motel).

motel: US$ 22,-
afstand: 79 mile

Za. 7-december
In Orlando naar de FLORIDA MALL geweest. Mega winkel centrum, geheel overdekt, dus wel lekker als de moesson buiten naar beneden komt :-). een halve dag heb je minstens nodig, en dan heb je nog niets kunnen kopen... 's Middags naar Tampa gestoomd, en voor 19 dollar geslapen in een verchrikkelijk motel...

motel: US$ 19
afstand: 128 mile

Zo. 8-december
klik voor website klik voor groterBUSH GARDENS, de tegenhanger van Sea world. Een atraktie park waar ze ook iets met dieren doen. Geen noemenswaardige shows, wel noemenswaardige achtbanen... Auw ! Wat zijn het er veel, en auw, wat zijn ze groot ! Bush Gardens is mooi aangekleed, en alweer, je kunt er van de straat eten. Door de dieren iets minder clinisch dan Disney, en (dus) veel leuker. 1 dag is net genoeg als je in alle rides wilt.


Bloemetjes in Bush Gardens klik voor groter22:55 vertrok het vliegtuig, dus een reisdag nuttig besteed :-)

motel: US$ --
afstand: 29 mile
novw's home