Als je hier klikt kom je bij YAHOO.PHOTOS. Daar staan de fotos die ik gemaakt heb tijdens deze vakantie.


01-december
Met de trein naar Schiphol (jaja, van je tjoek tjoek...) en onderworpen aan het EL-AL regime (zo noem ik het dan maar even). 20 beveiligings beambten die je het hemd van je lijf vragen, een portable röntgen apparaat waar alles doorheen gaat VOOR je kunt inchecken, mannetjes (en vrouwtjes) met automatische pistolen, nou ja, de hele rambam. Ook leuk om eens mee te maken. En dat alleen maar omdat we met een amerikaanse maatschappij vlogen... 10 uur later op washington Dulles. Schijnt het grootste vliegveld ter wereld te zijn, wij zagen het er in ieder geval niet aan af. Weer 2 uur later landing op Miami international.
Auto gehaald, en jawel, "wilt U niet een convertable ipv die kleine auto ? Nee ? Wilt U dan niet heel goedkoop upgraden naar een beetje luxere auto" ? Nee ? Dan heb ik een 4 deurs mitsubishi Mirage voor U klaar staan :-)) Snel (?) een hotel gezocht (22:00 lokale tijd), en dood op bed.

motel: US$ 32,-
afstand: 11 mile

02-december
klik voor website klik voor groter
Noordwaarts naar cape canaveral. Het bezoekers centrum is gratis, als je meer wilt zien, moet je op een bus stappen, en werd je in 1.5 uur het terrein rond gereden. Lees goed: wErd, als in de verleden tijd dus... Die grapjassen hebben een knoert van een gebouw erbij gebouwd, en de bus tour duurt nu dus 2.5 uur. Laatste vertrek (winterseizoen) 15:30. Aangezien wij om 15:35 aankwamen... helaas :-( Verder noordwaarts naar DAYTONA, en daar overnacht.

motel: US$ 26,-
afstand: 307 mile

03-december
Daytona strand weg afgesloten in verband met hoog water :-( Niet over het strand kunnen rijden dus. Dus noord west waarts, via Jacksonville naar TALAHASSEE (hoofdstad). Om een lang verhaal kort te houden, motels duur, restaurants discrimineren rokers, druk, klein k.. hol, conclusie. 30 minuten buiten "de stad" een motel gepakt.

motel: US$ 23,-
afstand: 352 mile

04-december
Ontbeten in een truckers café dat 24 uur geopend is. Moet je allemaal een keer hebben meegemaakt. 20 van die "ruwe bolster, blanke pit" types die allemaal even slaperig aan de koffie zitten, maar ondertussen wel de juf van de bediening uitgebreid in d'r kont proberen te knijpen :-) Noord-west waarts verder.

klik voor websiterichting MARIANNA, alwaar zich de enige voor publiek toegankenlijke grot van Florida bevindt. Helaas, deze stond voor 3/4 onder water, dus dat viel een bietsje tegen.

klik voor groterklik voor groterklik voor groter

In een wilde bui Alabama binnen gereden (niet doen, die gasten zijn écht niet te verstaan :-)) ), en weer terug naar Florida om te overnachten.

motel: US$ 23,50
afstand: 286 mile

05-december
West naar PENSACOLA, schijnt leuk te zijn, viel dus bar tegen. klik voor groter
PENSACOLA BEACH daar integen is het mooiste wat ik ooit zomaar in het wild heb mogen aanschouwen. Je ziet wel eens van die reclames met witte stranden, en palm bomen, en je weet dat het met filters er altijd wel mooi uit ziet, maar het strand van Pensacola is dus echt SPIERwit ! Machtig. Wat wij in de papagaaien kooi flikkeren, hebben hun op het strand liggen. En dan het dorpje... Je ligt helemaal in een deuk. Ze hebben een strook land van 150 meter breed ofzo, ene kant golf van mexico, andere kant baai van Pensacola, en op die strook land staan een paar honderd huizen. Nou ja, huizen is een beetje overdreven, iedereen doet maar wat daar, je ziet dus houten schuurtjes op instorten naast kapitale paleizen staan, en daar tussen staat een UFO ding, waar ook nog mensen schijnen te wonen. Als je van architectuur houdt, niet heen gaan dus, als je je eens flink wil verbazen waar mensen zoal in kunnen wonen, moet je dat een keer gezien hebben...


Oostwaarts, en om 16:00 door Panama City heen gegierd (barstens vol overnachtings mogenlijkheden), en om 20:00 tot de conclusie gekomen dat we dat beter niet hadden kunnen doen... Tussen Panama City en Saint Petersburg (toch al snel 500 km...) zijn dus de motels met een zaklantaarn te zoeken :-(
Het is ons toch gelukt, in New Port Richy, alwaar wij ook het kleinste politie buro ter wereld hebben ontdekt (een telefooncel ingericht met een telefoon, en een type machine...).

motel: US$ 26,-
afstand: 268 mile

06-december
Helemaal door de bush bush naar het zuiden gezakt tot aan Naples, en een motel gevonden in New Port Richy.

motel: US$ 27,-
afstand: 305 mile

07-december
Verder naar het zuiden, in Naples nog even langs de botanische tuinen (hortus), maar die vielen tegen. In Naples flink moeten zoeken naar een motel.

motel: US$ 31,-
afstand: 260 mile

08-december
klik voor groter En dan vandaag de Everglades door. Eerst nog getwijfeld, en toen toch maar op zo'n "boot met ventilator" gestapt (Airboat), en een half uur onder begeleiding over het moeras gescheurd. Dat is dus ontzettend dom. Als je tenminste iets van de natuur wil zien. Dat ding maakt een bloedige tering herrie, en verjaagt alles wat los en vast zit, maar daarnaast gaat ie ook zo ontzettend hard dat je oijn in je ogen krijgt van de tegenwind. En mij lukt het niet zo best om met tranende ogen om me heen te kijken.
Dezelfde firma doet ook aan zogenaamde "swamp buggy tours", dat wil zoveel zeggen als dat je op 4 meter hoog op een platform gaat zitten, en dan met een snelheid van 5 km uur het moeras door rijdt. Absoluut doen als je in de buurt bent, je ziet veel meer moois dan vanuit zo'n airboat die met 80 km uur over het water scheert.klik voor groterDan voor de mensen met lef, door de everglades lopen 3 wegen van west naar oost (en andersom natuurlijk). Vermijdt de I-84, da's een tolweg en je ziet niets.
Neem als je lekker wil rijden de I-41 (90) ,en als je van sensatie houdt de 94. Da's een weg die eigenlijk geen weg is (maar wel een nummer heeft, dus je bent verzekerd !!) echt dwars door de everglades.
LET OP Vraag aan de west kant bij everglades city bij de tourist info of het veilig is. Stop aan de oost kant bij het miccosukee indian reservation, en vraag aan de sheriff of het veilig is om met een luxe auto er door heen te gaan. De weg overstroomt nog al snel, en het rijdt niet leuk als je de gaten niet aan ziet komen ! Aangezien de weg in een ZEER SLECHTE staat verkeert is het raadzaam om zicht op de weg te hebben ! Dit geldt natuurlijk alleen maar voor de 94, de I-41 (90) is gewoon een perfecte baan asfalt. Bezint eer ge begint aan de 94 !!!

2 overnachtingen geboekt in Homestead

motel: US$ 25,-
afstand: 147 mile

09-december
klik voor groterVandaag heen en weer naar Key west. Trap niet in de toeristen fuik, maar trek je eigen plan. Overnachten op de keys kan wel, ik raadt het je alleen ten zeerste af (duur !!!). Slimmer is om vanuit Miami (of Homestead) heen en weer te rijden (haal je makkelijk, vanuit Homestead naar de keys en terug was 158 mijl ( 250 km)). Key west, ja, wat moet je er van zeggen ? Je moet er van houden zal ik maar denken, voor mij hoeft het niet zo, zo'n dorpje dat eigenlijk alleen maar op toerisme draait... De zonsondergang is in elk geval mooi, en het feest van de straat artiesten daarna leuk. Op de terugweg heerlijk japans gegeten voor een appel en een ei :-)

motel: US$ 25,-
afstand: 280 mile

10-december
Miami is aan de beurt. eerst een motel gezocht, klik voor website en daarna naar het "international police hall of fame and museum". Het museum is wel grappig (zoek de nederlandse petten) , maar de hall of fame is echt afschuwelijk. Dat is een herdenkings monument voor de omgekomen politie agenten in de vs. Hun namen worden in een stel mega marmeren platen eschreven, en familie, bekenden of passanten betonen allemaal op hun eigen manier hun respect voor deze mensen. Dat varieert dus van een kaartje van een buro-agent uit Rotterdam tot een gedicht dat een dochter voor haar dode vader heeft geschreven... Slikken dus.
Info: 1 maal per 56 uur een dooie agent... Wat hebben we het eigenlijk verdomd goed hier in nederland...

picture
motel: US$ 28,-
afstand: 160 mile

11-december
In Miami beach ligt het art deco district. Loop bij de tourist info binnen, en haal een "self guided tour". Je leent een walkman, en je gaat 1.5 uur wandelen. Cultuur en architectuur liefhebbers hun hart gaat open. Ook het huis van Versace (die kort geleden voor de deur afgeknald is) hoort tot de route. Als je geen tour doet, loop dan in elk geval het postkantoor binnen ! Schitterend ! De rest van de dag doorgebracht in één of ander mega winkel centrum (Hoog Catharijne is echt helemaal niets !).

motel: US$ 28,-
afstand: 80 mile

12-december
Helaas, het zit er weer op :-( 12 dagen, en 4000 km (!) verder is de vakantietijd alweer op (voor dit jaar tenminste :-)

motel: US$ --
afstand: 12 mile
novw's home