Als je hier klikt kom je bij YAHOO.PHOTOS. Daar staan de fotos die ik gemaakt heb tijdens deze vakantie.


4 januari 1999
Met 50 min vertraging ri. orlando Onderweg weinig te doen, wat zijn die vliegtuigen van martinair toch verrot krap, en wie zoekt toch in vredesnaam die klote films uit ?? (-: 1900 lokale tijd bij alamo in orlando. 3 auto's later zijn we dan eindelijk op weg... De eerste auto was de gereserveerde kleine Suzuki Swift, maar daar lag de achterbank van plat, de asbak was niet geleegd, de auto amper gewassen, kortom, geweigerd door ons. Enfin, dan krijg je een tweede auto aangeboden, een joekel van een machine, mitsubishi Eclipse, maar dat is een echte sportwagen, dus meer motor dan kofferbak... Zucht, weer terug naar binnen dus. En als goedmakertje kregen we een pontiac grandam mee, met elektrieke ramen, cruise control, kortom the works. 21:15 best western inn, ergens ten noorden van Orlando, vooraf gereserveerd, voor een absurde prijs. Gewoon een k** motel en daar hebben we op voorhand 100 piek voor betaald. Maarja, we hoefden tenminste niet nog te zoeken...

5 januari 1999
Dwars Florida over van oost (Orlando) naar de west kust (golf van mexico), alwaar ons een Manatee refuge was beloofd. Helaas was het steenkoud, en dus geen manatee te vinden in het wild. Naja, de omgeving is ook best wel aantrekkelijk, zullen we dan maar denken...De baai van Mexico stinkt ! klik voor website klik voor groter
Om 1300 waren we bij het Homosasso state park, een dierentuintje dat nu door de staat gerunt wordt, en ondanks de grootte (kleinte) zeer mooi is. Een voormalige dierentuin, die door wanbeheer failliet is gegaan, en uit nood maar door de staat is opgekocht. Men is nu bezig er iets netters van te maken, de meeste dieren zijn uitgeplaatst zodat er ruimte ontstaat voor wat er over is. Mega machtig mooi is de natuurlijke waterbron waar ze een boot in hebben gelegd met in het onderplecht een glazen wand, zodat je de miljoenen (!) vissen kan zien zwemmen die een constante water temparatuur van 20 graden wel op prijs kunen stellen. Manatees (waterkoeien) zitten er natuurlijk ook. TIP Je kunt je auto bij het officiele bezoekers centrum parkeren, en dan met een boot naar het eigenlijke park, als je 1 weg verder noordwart neemt, rijdt je naar het eigenlijk park toe. Scheelt allicht weer wachten op de boot als je weg wilt. In lake city een motel gevonden.

6 januari 1999
De tijdsgrens over, blijft toch een rare ervaring. Aan de ene kant van de brug is het 10 uur 's morgens, aan de andere kant 9 uur... Langs de kust oostwaarts, door en langs Pensacola, Florida naar Mobile in Alabama. Verrot moeilijk een motel te vinden daaro, en dat zou niet de laatste keer zijn deze vakantie. Je kunt echt merken dat ze buiten Florida ietsjes minder op toeristen ingesteld zijn...

7 januari 1999 Langs Biloxi, mississippi, alwaar men Las Vegas probeert na te doe. In de staat Mississippi is gokken legaal, dus zijn er casino's bij alle grens overgangen. Leuk wel, maarja, wij waren vorig jaar in Las Vegas, en dan valt het toch wel een beetje tegen. Door naar New Orleans, en daar geslapen.

8 januari 1999
klik voor website klik voor groterVroeger was er maar een weg van het noorden richting Alabama. Langs deze oude weg hebben ze tegenwoordig een nieuwe weg gelegd. De asfaltweg slingert zich links en rechts van de oude trail. Het nationaal park is deze weg. 742 km lang (!) en maximaal 5 km breed... Een zeer mooie weg, rustig, en goed onderhouden. Geen dorpen, geen mensen, geen reclame, kortom, rust ! Om de zoveel mile zijn er wel dorpjes aan de kant van de weg, maar je moet echt de trace parkway verlaten om daar te komen. Verder naar Jackson. Midden in het centrum een motel, aangezien het weekend was, was heel Jackson leeg, ook een heel aparte ervaring, een mega stad als Jackson, gewoon helemaal compleet leeg !

9 januari 1999
Het vriest !! En niet zo'n klein beetje ook... En in een huurauto uit Florida zit natuurlijk geen krabbertje... nouja, dan krabben we toch op z'n amerikaans... Motor aan, deur op slot met de reserve sleutel, en ontbijt in de kamer. De auto wordt warm, en de ramen ontdooien vanzelf... Voor 60 cent per liter benzine nog niet eens zo'n gek idee ! Nog een stuk van de Natzchez trace parkway gereden, onder andere langs het geboortedorp van Oprah Winfrey. Uiteindelijk in Birmingham terecht gekomen, en na een hele tijd zoeken ( 1 uur !) eindelijk een motel voor een prijs die wij willen betalen...

10 januari 1999
Langs het De Soto state park. Een nationaal park waar zich de grootste canyon van het oostelijk deel van de VS bevindt. Maarja, als je de Grand Canyon eenmaal gezien hebt, vallen al die andere dingetjes toch best wel een beetje tegen ! Wel leuk in DeSoto is dat je de rivier kunt zien liggen, en aangezien er best wel wat watervalletjes in de canyon zitten is het toch wel een grappig ding. Bij Chatanooga (die van de choochoo ja) een motel. 's Avonds een chinees buffet geplunderd. "Eat all you like chinese buffet" voor 5 dollar per persoon, incl. drinken. Hoe krijgen ze het toch voor mekaar die gasten ?

11 januari 1999
klik voor groterIn chatanooga naar de incline railway die we net wat te duur vonden. Die Incline railway is een tandradbaan die vanuit het dal in 1 keer bijna recht de berg op gaat. Aan het einde van de rot gaat het apparaat 72.5 proCENT omhoog... Na een klein beetje rondrijden met de auto kwamen we dus bij dat berg eindpunt uit, en dat ligt gewoon midden in een woonwijk. Helemaal niets bijzonders te ontdekken ! Wazig... klik voor websiteDan maar verder naar Rock City, maar het was zo verschrikkelijk bar koud dat het eigenlijk niet verstandig was om daar rond te gaan wandelen. Waarschijnlijk is het met mooi weer zeer de moeite waard. Een partikulier park boven op de berg. Fantastische uitzichten, mooie wandelingen.
*TIP* Neem een boel geld mee !! De entree is duur !! Ik gok dat je ongeveer een halve dag nodig hebt, en dat kost je dan 20 dollar per persoon.


Dus in het gaspedaal, en op naar Atlanta , de hele dag daar gezworven, en van alles gedaan.

klik voor websiteIn Atlanta hebben ze een oude metrotunnel omgebouwd tot winkelcentrum, en dat is met warm weer niet eens zo'n slecht idee.


klik voor website Aangezien ook coca-cola in Atlanta zit, en ze daar een bezoekers centrum hebben, zijn we daar ook maar even binnen gelopen. Dat even werd dus even wat langer... Verrekte leuk museum annex reclame gebouw. Je mag alle smaken coca cola van over de hele wereld proeven (let op de italiaanse smaak !) , je ziet hoe coca cola gemaakt wordt, de geschiedenis wordt belicht. Aan het einde zit nog een enorme souvenir winkel waar ze echt alles coca cola verkopen. In Atlanta een motel gepakt. De hele avond verder zoetgebracht in een winkelcentrumpje.

12 januari 1999
Naar Fletcher gereden, en verder niets.

13 januari 1999
klik voor website klik voor groterVandaag naar het Chimney Rock Park. Dat is wel geinig, ze hebben daar een lift in de rots gehakt, en dan kun je dus makkenlijk omhoog. Een normaal mens bouwt een kabelbaan ofzo, neehoor, hier zit een complete liftcabine in een rots... Rare mensen die Amerikanen... Wel een heel mooi park. De "achterkant" was tijdens ons bezoek gesloten, maar het deel dat open was, is zeer de moeite van een bezoek waard. Mooie vergezichten, en een zeer mooie wandeling bergaf. Ladders, trappetjes, touwen, werkeleijk alles wordt uit de kast gehaald om je veilig naar beneden te krijgen. Je mag 't natuurlijk ook bergop lopen, maar echt slim lijkt me dat niet... Van boven nara beneden lopen is pak 'm beet 30 minuten. Als de rest van het park open is, en je naar de waterval wil, reken dan op minstens 2 uur. Aangezien het in North Carolina echt kolere weer is (sneewstormen enzo), besluiten we ter plekke om naar South Carolina te rijden, en wel naar Columbia.14 januari 1999 Op naar Charleston. De eerste stad in de VS waar ik nog orginele gebouwen heb zien staan, en ik moet zeggen, een ware verademing ! Ze hebben ouwe hokken in de VS ! En een stad zonder straten plan, lekker alles kris kras door elkaar, ik voelde me er bijna thuis ! Één nadeel, de huizen hebben minstens 20 kamers... Enfin, hier hebben we dus de rest van de dag doorgebracht, waarna de avond ons de grootste verrassing van de vakantie bracht. klik voor websiteWe vonden op straat een advertentie, "all you can eat PIZZA for $2.99". Dat geloofde ik dus niet. Ongelimiteerd pizza eten voor 3 dollar ??!! Nou, wél dus ! Cici is een restaurant, of eigenlijk meer een kantine, maar wat wil je ook voor geen geld, waar je je voor 2 dollar 99 (ex btw) helemaal het rambam kan eten aan pizza's. Er staan in het buffet constant 30 soorten pizza, als je speciale wensen heb, bakken ze de door jou gewenste pizza. Die hoef je dan niet helemaal op te eten, je krijgt 1 of 2 slices, en de rest gaat in het buffet. Fantastich ! En er zijn er in het zuidoosten van de VS zo'n 300, dus goeie kans dat ze bij jouw hotel ook in de buurt zitten :-))

15 januari 1999
klik voor groterVandaag live en in het wild een alligator gezien, wat een bangerd zeg ! Zodra ik de auto uitstapte, was ie weg... Gelukkig gaan we nu zuidwaarts, en het wordt meteen warmer. De thermometer haalt zowaar de 20 graden celcius vandaag.

Daytona Beach komen we vandaag terecht. Wel even flink doorstappen trouwens, was 427 mile (bijna 700 km), maar enfin, het motel was het waard. Voor 17 dollar een 2 kamer appartement met keuken !

16 januari 1999
In daytona beach op het strand een quad (motortje met 4 wielen) gehuurd, en wat geklooid. Eigenlijk een rust dag om de kleur voor het thuis front een beetje op peil te brengen. Het is 30 graden Celcius, en de zon schijnt volop, dus die kans nemen we waar.

17 januari 1999
klik voor website klik voor groterHeen en weer naar Cape Canavaral.
Op de cape is het één en ander veranderd. Was het voorheen zo dat je een kaartje voor een bepaalde bus kocht, en dan door die ene bus weer terug gebracht werd, tegenwoordig heeft men een soort lijndienst bussen systeem opgezet. Je stapt in de bus, rijdt naar de 1e "atractie", stapt uit, en bekijkt zelf hoeveel tijd je er wilt doorbrengen. Dan ga je met een willekeurige volgende bus naar de volgende bezienswaardigheid. Dat systeem werkt op zich wel goed, groot probleem is dat je dus bij iedere "atractie" in de rij moet staan om in de volgende bus te kunnen stappen. Jammer vindt ik ook dat je dus ook geen contact meer kan leggen met de bestuurder / gids voor wat meer gedetaileerde info. LET OP !! Men probeert je een kaartje aan te smeren voor de bus, en voor 1 of 2 imax films. Even doorvragen, de films hoeven helemaal niet, je kan ook alleen een buskaartje kopen als je wilt. MEGATIP !!! MEGATIP !!! Er is nog steeds een militaire tour !!! Het meeste personeel weet niet waar je het over hebt, maar als je even laat oproepen weten ze te vertellen dat er ook nog een "ouderwetse" tour is naar het militaire gedeelte van de cape. Je stapt in een bus, wordt naar het militaire deel gereden, en krijgt dan een complete rondrit inclusief een bezoekje aan het militaire museum. *LET* *OP* Deze tour gaat maar één (1 !!!) keer per dag !! Absoluut de moeite waard. Je rijdt met bus en al een lanceer platform in ! De militaire tour is in principe gratis ! Omdat men de ene dag wel, en de andere dag niet het militaire complex in mag, zeiken ze niet over extra kaartjes. Als je een kaartje hebt voor de NASA tour, mag je gewoon mee. Ik ben het niet snel eens met indicatie tijden, maar als je geen films gaat bekijken, moet je echt MINMTENS 4 uur uittrekken voor de cape, en dan heb je nog geen militaire rondrit gemaakt (duurt 2 uur !).

18 januari 1999
Naar Orlando, FL, een knoert van een winkelcentrum doorgestruind, International Drive afgesjeesd. Orlando is een stukje groter geworden, sinds ik er de afgelopen keer geweest ben. Wij hadden alleen maar tijd voor International Drive, maar ik heb leuke dingen gezien: Aan de zuidkant, noord van het congres centrum, is een winkel centrum gebouwd, maar dan op het oog geen gewoon winkelcentrum. Voor de deur van de speelgoed winkel staat een beer van 5 meter hoog, er ligt een tol van 3 meter doorsnee, en wat ik van de binnenkant zag, staat SCHWARTZ helemaal vol met die knoerten van dingen. Ernaast is een gebouw gebouwd op zijn kop ! Alleen al leuk voor de bouwstijl. Ooit palmbomen op zijn kop boven je gezien ? Een klein stukje verder naar het noorden ligt nog steeds RIPLEYS BELIEVE IT OR NOT, in een gebouw dat schuin is gebouwd. Nog verder noordwaarts, tegenover de zwem glijbanen uitvinder (waterworld ) ligt een soort griezel museum, een fort gebouwd in de vorm van een doosdshoofd, een compleet blok groot. Ontzettend leuk ! Helemaal aan het noord-einde van de International Drive ligt een joekel van een winkel centrum, met 250 (?) factory outlet stores. Dat wil zoveel zeggen als dat de fabriek (Nike, Lauder, WarnerBros, Levis, Disney (!!) ) daar zonder tussenkomst van tussenhandelaren hun spullen verkopen. Levis 501 voor 25 dollar dus (-: Absoluut een aanrader als je inkopen wil doen. Auto ingeleverd, en terug naar Nederland.
novw's home