Als je hier klikt kom je bij het fotoalbum. Daar staan de fotos die ik gemaakt heb tijdens deze vakantie.


donderdag 2 januari 2003

Eindelijk is het zover. We pakken de trein van 14.01 naar Schiphol. Nog voor de incheck balie moeten de koffers door en rontgen apparaat, en natuurlijk moet 1 koffer open gemaakt worden. Nadat alles goed bevonden is, lopen we door naar de balie. Er komt een beveiligings medewerker op ons af lopen, en je raad het al... Dit keer moeten beide koffers open. Het is maar goed dat we 3 uur van te voren aanwezig waren ! Bij het inchecken krijgen we te horen dat alle lange benen plaatsen al gereserveerd waren (iets wat ons bij reservering niet lukte), en dus hadden we erg krappe plaatsen. We vertrokken om 16.35 zonder vertraging. De vlucht duurde 9 uur en 50 minuten (eigenlijk zou het 10 uur en 20 min duren, dus we hadden mazzel.) Het was echt zo'n vreselijke martinair-vlucht. Krappe plaatsen, jankende kinderen, stupide personeel, naja, je kent dat mischien wel.
De films waren wel te doen. My big fat greek wedding en The Bourne identity. Tussendoor kip. Ook nog een suazijzenbroodje en vlak voor de landing een brood voeding.
We waren om 21.35 geland. Toen 3 kwartier gewacht bij de douane. Daarna nog eens 3 kwartier wachten op de bagage. Toen we alles eindelik hadden, moesten wij met onze bagage door een rontgen apparaat, terwijl anderen gewoon door konden lopen. Gelukkig hoefden de koffers niet open. Uiteindelijk moesten de koffers via een ander transport naar het hoofdgebouw en mochten we door een strenge toegangscontrole. Daarna weer lang wachten op de koffers. Uiteindelijk waren we om 23.45 uur aan de beurt bij Dollar autoverhuur en reden we om 0.00 weg. Al met al dus 2 en een half uur om binnen te komen...
Snel naar het motel, ingecheckt en meteen (1.00) gaan slapen. We wijden in een witte dodge neon met 1617 mile op de teller.

Best value inn, #171
wintergarden
Euro 28 (gereserveerd)
26 mile gereden
19 graden ongeveer.


vrijdag 3 januari 2003

Na een rusteloze nacht zijn we om 7.30 opgestaan. We hebben wat spulletjes omgepakt en heerlijk ontbeten bij "waffle house". Om 10.00 reden we we weg bij het ontbijt, en zijn we gaan shoppen. Op jacht naar een koelbox en camping gaz.
Rond 12.30 hebben we geluncht in het hotel en daarna zijn we weer verder gegaan op zoek naar een bluet 206. Het is weer erg moeilijk te vinden. Sport authority had ze wel, maar ze waren uitverkocht. Al's army store had wel lampjes die op gaz werken, maar de blikjes zelf niet. De mega superstore "outdoor world", die echt alles heeft op camping gebied heeft ze ook al niet.
Uiteindelijk hebben we ze gevonden in een kleine leger dump winkel "army and navy store" op de Ornage blossom trail, ten noorden van de Florida mall.
We besloten om verder op international drive te gaan shoppen. Om 19.00 zijn we naar Wongs buffet gegaan. Heerlijk gegeten voor $13,95 p.p. De thee was met gratis refill. We waren de laatsten die weggingen omn 22.45.
Terug in het motel zijn we weer gelijk gaan slapen om 23.45.

Best value inn, #171
wintergarden
Euro 28 (gereserveerd)
83 mile gereden
19 graden ongeveer.


zaterdag 4 januari 2003

Om 8.00 opgestaan, ontbeten en koffers gepakt. Om 9.45 uitgecheckt en rustig richting Boca Raton gegaan. Nog wat winkels bekeken, en om 11.15 reden we de "florida turnpike" op. Het was meteen raak. Er was een ongeluk gebeurd, en we hebben een half uur stil gestaan. Vlak voordat we de weg weer afgingen stond een auto in de brand. Ook daarhebben we weer een kwartier moeten wachten. Uiteindelijk kwamen we om 14,30 aan bij Rose.
Die stond al op ons te wachten. We hebben eerst kennis gemaakt met Doug (man) en met Jeff en Phil (hun kinderen). Ze heeft ons het huis laten zien en toen zijn we samen met haar en Phil naar een kerstwinkel gegaan.
Het was een hele mooie winkel met een grote "department 56" display. We hebben hier een fietsenwinkel en uithang bordjes gekocht. Hierna zijn we doorgereden naar Michaels in Coral Springs. Daar hadden ze nog een boot en een platform voor 50% korting. tegen de tijd dat we weer terug gingen was het donker. Toen we bij Rose's huis aankwamen was de kerstverlichting al aan. Ook in de rest van de straat was de verlichting aan. We hebben even staan genieten van de lampjes, en zijn toen naar binnen gegaan. Doug en Jeff waren een football spel aan het spelen op de mega tv. We hebben in de huiskamer erbij gezeten gezeten en alle aankopen bekeken.
's Avonds hebben we op de patio, aan de rand van het zwembad gegeten. Er waren warme broodjes, sla, gepofte aardappelen, snijbonen en een flinke steak. Tijdens het eten hebben we gezellig gekletst, en hebben we elkaar beter leren kennen. Na het eten hebben we nog wat gecomputerd en om 23.45 zijn we naar bed gegaan.

Overnacht bij Rose en Douglas Hutchison
Boca Raton
215,7 mile gereden
20 graden


zondag 5 januari 2003

Heerlijk geslapen. Om 8.30 opgestaan. Doug en Rose waren ook al op en Rose was bezig met het ontbijt. We hebben gezellig gekletst in de keuken, en toen wafels en bacon en rosti gegeten. Een typisch amerikaans ontbijt dus. Om 11.00 namen we afscheid van ze en zijn we via binnen door wegen langs Miami naar Homestead gereden. Onderweg nog een aantal keren gestopt om te winkelen.
In Kendall, een wijk van Miami kwamen we een kerst winkel tegen die totale uitverkoop had. Hier hebben we 2 dingen gekocht.
Om 17.30 hadden we een motel gevonden in Homestead. Van hieruit gaan we de komende dagen de omgeving verkennen. Omdat we een beetje gek zijn hebben we een klein kerstdorp gemaakt met de nieuwe spullen voordat we alles weer in de koffer soppen.
Om 20.00 zelfgemaakte macaronie gegeten. Daarna nog wat tv gekeken, gecomputerd en gelezen. Om 22.30 gaan slapen.

Holiday Motel, #16
Homestead
$27 excl.
76,2
19 graden ongeveer.


maandag 6 januari 2003

Om 8.30 zijn we opgestaan en om 9.45 reden we naar de everglades national park. Het was een kleine 20 minuten rijden naar het visitors center. Daar hebben we wat rongekeken en een filmpje gekeken. Daarna zijn we doorgereden naar "royal palm ranger station". Hier hebben we 2 wandelingen gedaan: Anhinga trail ( half mile loop), en Gumba Limbo trail (ook een halve mile loop).
Over de eerste wandeling hebben we ongeveer een uur gedaan ! Het stikte van de beesten. Het was een erg drukke wandeling en toch struikelde je over de alligatoren (zeker 20 gezien), droogvogels (soort aalscholvers), witte en grijze (blauwe) reigers, ibissen en nog heel wat andere dieren.
De tweede wandleing ging door het bos, en zagen we eigenlijk alleen wat kleine vogeltjes. Onderweg hebben we geluncht. Daarna hebben we weer wat rondgereden en een stel herten gezien.
De volgende wandleing was 1/4 mile loop bij de Pa-hay-okee overlook. Ook hier zagen we een alligator en heel wat vogels. Hierna zijn we doorgereden naar Flamingo. We wilden een boottocht maken, maar die vertrok pas om 16.00, en dan moesten we nog ruim een uur wachten. We besloten een stukje terug te rijden en een wandeling van 1.8 mile (one way) te doen. Toen we uitstapten werden we opgegeten door de muggen. Aangezien we geen anti muggen spray hadden, zijn we snel weer in de auto gestapt. We zijn weer terug gereden naar de noordkant van het park, want de muggen schijnen voornamenlijk in het zuiden van het park voor te komen. We hebben nog een half mile loop gelopen, Pinelands trail gelopen. Meer wandelingen waren er niet meer in het noordelijk gedeelte. We wilden nog niet naar het motel terug en zijn nog even naar de keys gereden. Het was pas 16.00, dus we hadden nog genoeg tijd. We hebben wat winkels bezocht op key largo en zijn nog doorgereden naar Key Tavernier en Plantation key. Op de terugweg kwamen we langs het japanse restaurant waar we jaren geleden ook gegeten hadden, en we nu natuulrijk ook zijn gaan eten. We hadden allebei een voorgerecht (gemarineerde champignons en terriyaki chicken) en als hoofdgerecht hadden we sesame kip, steak en garnalen. Dat werd samen met de gebakken rijst en groenten geserveerd. Ook hier hadden we gratis refil van de groene thee.
Om 22.00 waren we terug in het motel. Tv gekeken, dagboek geschreven en om 23.30 zijn we gaan slapen.

Holiday Motel, #16
Homestead
$27 excl.
212 mijl gereden
25 graden ongeveer.


dinsdag 7 januari

Om 8.00 opgestaan en ontbeten. Om 9.15 reden we richting Miami. Om precies 10.00 waren we bij de kerstwinkel waar we zondag ook al waren. Die hadden namewnlijk uitverkoop van de display. Nog een aantal leuke dingen gekocht. Daarna doorgereden naar Miami beach, een strandwandeling gemaakt, geluncht op het strand, en op het strand nog even in het zonnetje gezeten. Om 14.30 zijn we weer verder gegaan. Nog wat gewinkeld en 's avonds lekker pizza gegeten bij cicis pizza, ons favoriete pizza buffet. We moesten er een stukje voor omrijden maar het was het waard.
Op de terugweg nog wat meer gewinkeld. Om 23.00 waren we terug in de motelkamer. Nog wat tv gekeken, geschreven en gecomputerd. Om 0.30 naar bed gegaan.

Holiday Motel, #16
Homestead
$27 excl.
179,5 mijl gereden
20 graden ongeveer.


woensdag 8 januari

Om 8.30 opgestaan en ontbeten. Om 01.15 reden we naar de everglades. Nadat we onze wegwerp gympies hadden aangedaan begon ons grote avontuur. Ergens halverwege de everglades gingen we een off-road wandeling maken. In het moeras mag je overal komen, en hoef je je niet aan de paden te houden. De eerste stappen waren erg raar. Je zakte weg totaan je enkels in het water. Ik vond het erg eng, en >Niels vond het erg leuk. Ik probeerde zoveel mogenlijk op de plukken riet te staan, aangezien die droog waren en je dan niet zo erg wegzakte. Totdat...Ik zocht een plek om te staan, en Niels was al voorbij het bosje riet. We hoorden wat geristel, en allebei dachten we dat we krekels horen. Het ratelt wat harder, en in het riet ligt een flinke donkergroene slang te kronkelen met zijn kop. Ik heb het niet meer, en loop een pas achteruit. Niels komt bij me staan. We staan een paar minuten stiel, en de slang is weg. Ik wil terug naar de auto, die slang zat veel te dichtbij.
Als we terug zijn bij de auto vind Niels het toch wel jammer, en we besluiten om te stioppen bij een wat opener gebied. Het water was wat dieper, maar het was er overzichtelijker. Ik heb heerlijk in de zon gezeten, terwijl Niels op onderzoek uitging in het moeras. We wilden om 13.30 een boottour doen, maar die was uitverkocht. Kaartjes voor de tocht van 16.00 gekocht, en weer terug gereden naar het open moeras. Onderweg kwamen we een hoop zwarte gieren tegen die aan de kant van de weg zaten. Toen we stopten vlogen ze allemaal in een boom. Een heel moi gezicht. Aan de rand van de weg lag een dood hertje die al behoorlijk aangevreten was. We hebben even in het zonnetje gezeten, en gekeken hoe de gieren aan het eten waren. Daarna zijn we weer verder gegan naar het open stuk, en is Niels weer het water ingegaan, terwijl ik in het zonnetje aan het lezen was.
Om 16.00 gingen we met de boot mee. Bijna meteen zagen we een american crocodile. Er lag een grote op de boot launch, en een kleinere aan de overkant. Even verder lag er nog eentje. We voeren eerst door een kanaal met aan beide kanten Mangrove bomen. Opeens zag ik een Osprey (grote roofvogel die erg op een american eagle lijkt) en de boot ging een stukje terug zodat iedereen het kon zien. Het had een vis in zijn poten en zat op een tak in een boom maar vloog snel weg van alle aandacht. De tour ging verder en we zagen nog een alligator. Nadat we door het kanaal heen waren, kwamen we uit op Coot Bay, die staken we met een wat hogere snelheid over, en toen kwamen we in een kreek waar manateeskunnen zitten. Die hebben we natuurlijk niet gezien, net zomin als dolfijnen in white water bay waar we uitkwamen na de creek. Daar zijn we gekeerd, en terug gevaren. Niels zag onderweg ook nog een red shouldered hawk in een boom, een vrij zeldzame havik. Om 18.00 waren we weer terug bij de haven en zagen we een krokodil rondzwemmen.
We zijn rustig terug gereden aangezien het donker was geworden. Bijna een hert omver gereden, maar gelukkig vroeg genoeg gereageerd. Om 20.00 waren we weer teruyg in het motel, en hebben we macaronie gegeten, tv gekeken, gecomputerd en geschreven.
Om 22.30 slapen.

Holiday Motel, #16
Homestead
$27 excl.
132,9 mijl afgelegd
25 graden ongeveer.

Donderdag 9 januari

Vanmorgen lekker uitgeslapen en om 9.15 opgestaan. Op ons gemakje ontbeten en om 10.30 richting de Keys vertrokken.
Om 11.00 zijn we op Key Largo aangekomen. We stoppen wat winkeltjes en rijden weer verder. Onderweg maken we een aantal stops. Van key largo naar key west is 123 mijl. Lunch aan het strand.
We bezoeken een vogelopvang. Er zitten gewonde dieren in kooien maar er vliegen er ook een heleboel vrij rond. Het stikt er van de pelikanen. Je wandeld er via de mangrove en de bossen via een boardwalk. Het is een mooi stil plekje.
Later in de middag vinden we een bibliotheen waar je onbeperkt kan internetten. De tijd vliegt voorbij, en voor we het weten is het na 4-en. We rijden door naar Key West. We geven ons wasgoed af bij een laudromate en gaan op zoek naar een parkeerplek in het centrum. Het is behoorlijk druk en de enige plek die we kunnen vinden was voor maximaal 15 minuten of naast een kapotte meter. We balen dat we zo laat zijn, want je kan fietsen huren voor $6,- tot 18.00 of voor $8,- per 24 uur. 2 keer 8 dollar voor 2 uur is een beetje veel van het goede. We rijden nog wat rond en zijn te laat voor de zonsondergang. We eten bij Arby's en doen nog wat boodschappen. Om 22.30 zijn we weer terug in het motel.
We kijken nog wat tv, computeren en ik schrijf wat in het dagboek. Om 0.30 gaan we slapen.

Holiday Motel, #16
Homestead
$27 excl.
269,2 mijl afgelegd
25 graden ongeveer.

Vrijdag 10 januari

We staan om 9.00 uur op. eigenlijk zouden we vandaag uitchecken, maar we willen nog naar Key Biscayne, en nog naar de Everglades voor een bepaalde wandeling, dus gaan we nog 1 nacht bijboeken. Als we bij de receptie komen, blijkt dat we ruim $10,00 meer moeten betalen voor dezelfde kamer. Daar hebben we geen zin in, en dus checken we uit. Via een couponm komen we bij een super8 motel uit voor $32 en geen $37,95 voor ons eerste motel.
Inmiddels is het 11.00 uur en liggen de koffers in de kamer.
We vertrekken meetn naar Key Biscayne national park. Dit blijkt een (onder-) waterpark. Het beschermd de koraalriffen en schildpadden en een aantal eilanden. Als je echt het park in wil, moet je via het water. Je kan kanos huren of voor $25,95 p.p. per pont oversteken. Op Elliot eiland zijn de wandelingen, niet op het vasteland. Op het vastelandf kun je een pier aflopen, wat we dan ook gedaan hebben. Het water is ontzettend helder, en we zien dan ook veel vissen. Ook zien we een blauwe krab die gezellig aan het zwaaien en graven is. We lunchen in het parkje aan de haven. Daarna gaan we naar de everglades voor een wandeling. Eerst stoppen we bij het visitors center om te vragen wat voor slang we eergisteren hebben gezien. We treffen dezelfde ranger adie ons heeft gezegd waar we het vbeste van de paden afkunenn enzo en ze schrikt een beetje van ons verhaal. In al de jaren dat ze op die tours gaat is ze nog nooit eentje zo dichtbij tegen gekomen. Het blijkt een cotton mouth geweest te zijn, die behoorlijk giftig is. We hebben haar verteld waar we de slang zijn tegen gekomen en in het vervolg gaat ze de mensen toch iets beter waarschuwen.
Na ons bezoek aan het visitor center rijden we door naar de andere kant van het park. We gaan een wandeling door een mangrove bos, langs een krek maken. Het stikt hier van de muggen, dus lange mouwen en broek voor Inge. We spuiten ons in met anti muggen spray, en gebruiken dat onderweg nog een keer of 5. Het is voor de rest wel een mooie wandeling. We horen heel wat vogels, en af en toe ritselt het in het bos, maar we zien niets. Wel komen we een aantyal alligator slides tegen. Aan het iende van de wandleing, na 45 minuten is een boardwalk. Helaas is deze afgezet met geel tape. De boarwalk is een heel klein beetje krakkemikkig, maar we willen heel graag iets van de Florida Bay zien, dus trekken we ons niets aan van de linten.. Het is eb, en overal rond de boardwalk kun je in de prut lopen. Niels vermaakt zich prima, terwijl Inge lekker in het zonnetje zit.
Om ongveer 16.45 lopen we terug naar de auto, en rijden terugnaar het motel. Opfrissen en uit eten bij IHOP (International House Of Pancakes). Inge eet "never ending pancakes". Erg veel lukte niet. Het eerste bord bestond uit 5 pancakes, en Inge zat behoorlijk vol toen ze die ophad. Op het tweede bord lagen 3 pannekoeken waar Inge er één van gegeten heeft. Niels had na zijn porkchops wel trek in een toetje en hefet de andere 2 pannekoeken op. Meer konden we niet kwijt.
Na het eten zijn we de kermis opgelopen. We waren behoorlijk verbaasd over de kwaliteit van de atracties. Draden liggen los, en motoren draaien open, alles lijkt verroest. Maar het eukste was toch wel een atractioe waar een man op een plank boven een bak water zit, en je ballen mag gooien naar een klein doel waardoor de man in het water valt. Die man was flink aan het opjutten en had nogal grappige "beledigende" opmerkingen. Nadat we hier nog wat rondgelopen hebben, zijn we naar de kamer gegeaan. Daar hebben we geschreven, gecomputerd, naar muziek geluisterd en TV gekeken.
Om 0.30 zijn we gaan slapen.

Super 8 motel, #152
Florida city
$32 excl.
117,7 mijl afgelegd
25 graden ongeveer.

Zaterdag 11 januari


Weer lekker lang uitgeslapen en om 9.30 opgestaan. Om 10.30 reden we richting Miami.
Dit keer gaan we niet richting Miami Beach, maar willen we naar downtown. We vinden een parkeergarage bij de "metromover, het gratis metrovervoer in downtown Miami. We hebben lekker geshopt en nog wat shirts gekocht.
Om 18.00 zijn we terug naar de auto gegaan. Onderweg hebben we nog gekeken naar de reusachtige cruise schepen die de haven van Miami verlieten. Ze waren met zijn vijfen aan het filevaren, en dat tijdens zonsondergang. Het was een heel mooi gezicht. Op de terugweg gaan we eten bij een thai en japans restaurant. We eten Thai want japans is alleen sushi. Het smaakt ons erg goed. Als toetje nemen we een ijsje bij Mc. Donalds.
In de kamer kijken we nog wat TV, en schrijft Inge in het dagboek. Om 0.30 gaan we slapen.

Super 8 motel, #152
Florida city
$32 excl.
85,1 mijl afgelegd
25 graden ongeveer.

Zondag 12 januari


Om 7.45 opgestaan, donuts gehaald en koffers ingepakt. Om 9.00 uitgecheckt, boodschappen gedaan en nog wat fotos gemaakt van de kermis. Even over half 10 gaan we op pad.
We zijn eerst naar het noordelijk gedeelte van de Everglades en via de 41 en de scenic l,oop van het oosten naar het westen gereden. Het was alligator dag. Overal waar we in het open water keken, lagen wel een alligator te zonnen of te zwemmen. We hadden ook erg veel geluk met de vogels. We hoefden niet de everglades echt in. Gewoon langs de weg kwamen we genoeg dieren tegen. We hebben geluncht langs de scenic loop, op een rustig plekje, met uitzicht op een schildpad. Na de lunch hebben we de everglades verlaten, en zijn we naar het noorden gereden via de I75, een verschrikkelijk saaie weg.
Onderweg gestopt bij een factory outlet mall, en een folder van een kerstwinkel in de buurt gevonden. Dus die hebben we ook nog bezocht. De kerstwinkel lag in Ft. Meyers, en om 16.30 vertrokken we daar weer.
We hadden nog een flink stuk te gaan, maar om 20.00 hadden we een motel gevonden in Kissimmee via een coupon boekje. Het eerste motel was meteen raak. We blijven hier 4 nachten voor onder de $90,00 inclusief. Nadat we de spullen hebben uitgeladen gaan we naar CiCi's pizza buffet waar we na 1.5 uur om 22.00 weer vol vertrekken.
Nog wat geshopt op de terugweg naar het motel en om 0.30 zijn we gaan slapen.

Gator motel, #114
Kissimemee
$19,95 excl.
385 mijl afgelegd
25 graden ongeveer.

Maandag 13 januari


Alweer lekker lang geslapen. Om 10.15 opgestaan en op ons gemak ontbeten en rustig de boel verkend. Vor ons motel ligt een gigantische alligator met een auto in zijn bek en er bungelt een pop uit. Erg grappig gezicht.
We halen een gratis zak sinaasappels en en gaan kijken bij een grote flea market die uit 4 hallen bestaat. Niels luncht bij de burger king, Inge hoeft niets, die heeft nog last van haar maag van gisteren.
Na de lunch rijden we naar Rogers Christmas house village, een kerstwinkel die uit 5 huizen bestaat. We kopen nog wat D56 huisjes en rijden weer terug naar Orlando voor het avondeten. We eten een buffet bij Western Steer.
Na het eten gaan we terug naar het motel, en hebben daar een rustig avondje met de computer, boek en TV. Om 23.30 gaan we slapen.

Gator motel, #114
Kissimemee
$19,95 excl.
196 mijl afgelegd
17 graden ongeveer.

Dinsdag 14 januari


Vanmorgen om 9.00 opgestaan, ontbeten en naar Bonanza adventure golf gereden. Daar hebben we 2 keer 18 holes mini golf gespeeld. Erg leuk.
We zijn doorgereden naar Orlando, en hebben daar tickets geregeld voor Disneys anial kingdomvoor $10,00 per persoon. Eigenlijk zijn ze $50,00 per persoon, maar we gaan ontbijten met een stel dat ons time share wil verkopen, waar we niet in geintreseerd zijn. We zijn niet verplicht iets te kopen, alleen moeten we 90 minuten luisteren en daar verdienen we dus $80 mee. We zien wel wat het wordt.
Daarna zijn we nog wat gaan shppen en hebben we wat rondgereden. Ook hebben we nog een uur ge-internet bij een bibliotheek. Voor de rest weinig gedaan. Diner bij de burger king, en om 20.00 waren we weer terug in het motel.
Niels gaat nog wat shoppen, en Inge is gaan inpakken en TV kijken. Om 22.30 was Niels terug. Om 23.30 naar bed.

Gator motel, #114
Kissimemee
$19,95 excl.
117,4 mijl afgelegd
15 graden ongeveer.

Woensdag 15 januari


Om 8.30 opgestaan en om 9.00 gingen we naar West gate lake resort voor het ontbijt, een praatje over timeshare en natuurlijk tickets voor Disney. Om 10.00 waren we aan de beurt. We werden door Gini meegenomen naar een soort ontbijtbuffet, hebben wat droge croissants gegeten en mochten toen luisteren naar een "gezellig" praatje. Ze bracht het erg leuk. Daarna kregen we een rondleiding door het resort. Het is er behoorlijk exclusief, eten is inclusief, en als je een timehare wil hebben, zit je in Orlando goed. Na de rondleiding gingen we naar een zaal waar je de papieren kunt tekenen. We kregen de prijs te zine, en konden ja of nee zeggen. Je kreeg standaard $2000,00 koring. Het goodkoopste appartememnt kwam dan op $19.800,00. Kassa ! Toen we zeiden dat we niet geintreseerd waren, kwma de baas langs, en zei dat, omdat we uit nederland kwamen, hij wel iets aan de prijs kon doen. Er had iemand zijn 2 kamer appartement ingeruild voor een grotere, en dus knoden we dit kwijgen voor $8800,00. Meer dan $10.000 korting dus ! Niet te geloven, maar niet gedaan. We hebben er niets aan.
Inmiddels is het 12.00 geworden, en kregen we eindelijk de kaartjes voor Disney. We kwamen daar om 12.30 aan, en het park gaat om 17.00 dicht,. Dat vonden we toch wel erg vroeg, en dus besloten we om morgen te gaan. We hebben de laatste dingen gekocht, en zijn via het pklaatsje Christmas naar Kennedy space center gereden. Toen we op 6 mijl afstand waren, was de weg afegesloten. Waarschijnlijk omdat er morgen een shuttle wordt gelanceerd. Het is inmiddels 17.15.
We gaan terug naar het motel, want we hebben kaartjes voor een dinner show. Het begint om 19.30 u.
Er is een klein italiaans buffet bij de dinner show, en een grappige dans en zang show. Het is niet echt helemaal proffesioneel maar wel leuk. We vermaken ons in elk geval prima. Om 22.00 is het afgelopen en gaan we terug naar het motel. We gaan verdre met koffers pakken, kijken nog wat TV, en Inge schrijft nog wat. Om 0.30 gaan we slapen.

Gator motel, #114
Kissimemee
$19,95 excl.
188,2 mijl afgelegd
18 graden ongeveer.

donderdag 16 januari


Om 8.15 opgetssan, ontbeten en de laatste spullen ingepakt of weggegooid. We vliegen pas laat vanavond, dus we hebben nog een hele dag in Disney. We ziojn de hele dag in Animal kingdom geweest. Echt een fantastich park.
's Avonds terug gevlogen en vrijdag geland op Schiphol.


46,1 mijl afgelegd
Totaal deze vakantie: 3945 mijl.
novw's home