Als je hier klikt kom je bij het fotoalbum. Daar staan de fotos die we gemaakt hebben tijdens deze vakantie.

Tsjechie, Drahonuv Ujezd

06-06-2003

Om 06:00 uur vertrokken van huis. De eerste dag zijn we via wegnummer 3 door Duitsland gereden tot het plaatsje Vorderklebach in de gemeente Pottenstein. Voor Euro 14,00 per persoon in een bed & breakfast geslapen inclusief ontbijt.

07-06-2003

De volgende ochtend om 08:00 uur opgestaan. Het was een prima ontbijt. We vervolgden onze weg naar de Tsjechische grens, deze namen we bij het plaatsje Mahring. Tot onze verbazing was er geen wachttijd bij de grens. In TsjechiŽ namen we de binnenroute via de 201 en nog een klein stukje de 235. Om 17.30 waren we bij het huisje waarvan de woonkamer gezellig is met een balkon en een prachtig uitzicht op een natuurgebied. De badkamer c.q. toilet is zeer klein, ook is de trap naar boven erg smal. Het avondeten hebben we in Zbiroh genuttigd. Zbiroh is een ongezellige plaats met maar een redelijk restaurant. Het eten was van redelijke kwaliteit. ís Avonds nog even op het balkon gezeten en van het uitzicht genoten.

08-06-2003

Vandaag weer een warme dag, we ontbeten op ons balkon. Vandaag was de dag om de omgeving te verkennen met als uitgangspunt het klooster op de heilige berg ven het plaatsje Pribram. We volgden de route via een geel weggetje naar Zebrak.

Daarna reden we wegnummer 118 af naar Pribram onderweg was er in Jince een kermis c.q markt te bewonderen. In Pribram aangekomen eerst boodschappen gedaan in de Kaufland en gelunched. Toen was het klooster aan de beurt eerst nog een stevige klim naar boven wat de moeite waard bleek. Het klooster toonde de geschiedenis van Maria die daar verschenen is aan de hemel door middel van allerlei mooie muurschilderingen en plafondschilderingen.

Het klooster had ook veel bladgoud. Via de kloostergang weer naar beneden Pribram binnen gelopen via een heel overdekt trappenstelsel.

De terugweg reden we via 18/19 naar Mirosov naar Rokycany om daar het avondeten te nuttigen. Helaas waren op de chinees na alle restaurace gesloten dus doorgereden naar Radnice via de 232 / 233. Daar vonden we een prima restaurace. Via wat tussenwegen teruggereden. Onderweg nog een hert gezien.

Na de regen van gisteravond was het iets koeler. We zijn naar Pilzen gereden via de snelweg.

Ons eerste bezoek was de dierentuin omgerekend was de entree ca.1,90 euro (Kr 60).

Na een paar uur rondgelopen te hebben zijn we naar het centrum van Pilzen gereden.

We wilden naar de ondergrondse gangen van Pilzen echter op maandag zijn veel musea en andere bezienswaardigheden gesloten. Dan maar een wandeling door het centrum gemaakt. Wat uit het centrum vandaan hebben we eerst een stop gemaakt voor Niels die op zoek was naar poppetjes schaal ď0Ē. Niels was erg gelukkig want in Tsjechie is schaal 0 verkrijgbaar. Na een hapje eten weer teruggereden naar het huisje en op de terugweg nog even langs de Tesco te rijden. De Tesco is een soort Maxis.

10-06-2003

Het is al weer dinsdag. Niels en Inge houden vandaag rustdag. Wij bezochten de grotten van Koneprusy. De rondleiding duurde ca. 50 minuten. De grotten waren nog in werking en erg vochtig. Na de bezichtiging reden we via wat kronkelwegen naar Karlstejn.

Daar is het meest beroemde kasteel te bewonderen. Het was een hele klim naar boven.

Ook daar kregen we een rondleiding van ca. 50 minuten. Op de terugweg dineerden we in Zdice.

11-06-2003

Vandaag de hele dag in Praag rondgebracht. De auto onder de Carrefour in het winkelcentrum Novy Smichov neergezet. Deze parkeerplaats is gratis (Zdarma in het tsjechies) en tot 24:00 uur open! Voorts een dagkaart voor het openbaar vervoer gekocht voor Kr 70,00 per persoon. Hiermee kan je 24 uur van de metro, bus en tram gebruik maken. Naar alle bezienswaardigheden geweest zoals de Karelsbrug, de kathedraal en Josefov (joodse wijk in Praag). In een buitenwijk van Praag gegeten en ís avonds weer naar huis gereden.

12-06-2003

Donderdag weer een hete dag volgens de thermometer 40 graden. We reden naar Pilzen om de ondergrondse stad te bewonderen. De ondergrondse stad bestaat uit 16 km aan ondergrondse gangen met onderaardse bronnen. Alles maakte een goede indruk hoe het vroeger was. Na een bezoekje aan de asiamarkt zochten we wat afkoeling in een meertje even ten zuiden van Pilzen. Na even gerust en gezwommen te hebben gingen we eten in Biskoupky. Na het avondeten nog even via een omweg naar het huisje gereden. Diversen reeen en hazen gezien.

13-06-2003

We wilden vandaag gaan kanoen op de rivier, echter na de halve 201 af te hebben gereden konden we geen kanoverhuur kraampje vinden. Vervolgens maar een wandeling gedaan in Frantiskovy Lazne in het SOOS. Aansluitend ís avonds gegeten in de buurt van Plana.

14-06-2003

Het was weer tijd voor de terugreis naar Nederland. Om 08:30 uur opgestaan en eerst even ontbijten op het terras in de zon. Om 11:30 weggereden. Eerst richting de grens en daar nog even bij de asiamarken kijken en ook kopen. Vervolgens naar ons verblijf in een formule 1 in Kassel gereden. Een overnachting kost per kamer Euro 22,00.

15-06-2003

Na het ontbijt rustig aan naar huis gereden. In totaal ca. 3200 km gereden in dit weekje weg. De terugreis vanaf het vakantiehuis in Drahonuv Ujezd tot aan de voordeur in Zwanenburg was 1000 kilometer. Wij hadden voor een weekje huur van het vakantiehuis via Bohemia Travel Euro 160,00 betaald exclusief reserveringskosten etc. Als we het vakantiehuisje direct van de eigenaar willen huren moeten we Euro 110,00 per week betalen. Als iemand het wil huren moet je hem een brief sturen naar:
Cottage E173
Drahonuv Ujezd
Miroslav Gardian
Kozlerova 781
337 01 ROKYCANY
CZECH REPUBLIC
Tel. +420-371 726244

novw's home