Zaterdag 17 mei 2008

We vliegen om 1355 Vanaf Schiphol rechtstreeks naar Toronto en landen zonder veel problemen om 1530 lokale tijd.
Bagage en controle gaan snel, dan naar Alamo voor de auto. Dit keer via Holiday Cars geboekt, want dat was aanzienlijk goedkoper dan rechtstreeks. Nu blijkt waarom. Het gold pakket is inclusief benzine. Je moet de auto dus leeg terug brengen. Alleen de benzine hebben we nog niet betaald via Holiday Cars. Dat moeten we nog een afrekenen: CAD 54. Daar gaat ons prijs voordeel en de tank krijgen we nooit leeg. Er alt helaas niets te wijzigen, we moeten die tank toch betalen, en de auto leeg terug brengen.

De auto is een behoorlijk midsize ipv een compact. Ford Focus 4 deurs. De 2 koffers en grote rugzak gaan makkelijk in de kofferbak en TomTom begeleid ons naar de B&B die we van te voren gereserveerd hebben.

We laden de koffers uit de auto, kletsen wat met de bazin, en gaan dan wat eten bij "Fire and Ice stir fry", een soort van wok restaurant, waar je eenmalig groente en mie van het buffet neemt en dat word dan met de door jou gekozen lees of is klaargemaakt. We waren te moe om het lekker te vinden!
Na het eten hebben we nog één cache gevonden. Vlak bij het restaurant, vlakbij een stroompje, onder een bruggetje. We laten er twee trackables achter en nemen er twee uit. Deze worden ‘s avonds in de B&B meteen gelogd, want we hebben draadloos internet tot onze beschikking.
Na de cache halen we nog water bij de Wal-mart, en dan gaan we terug naar ons tijdelijke huis. Niels gaat wat internetten, ik zet even de televisie aan, maar al al snel in slaap. Niels volgt ook snel om ongeveer 2200.

Higginson Inn
Kamer Rose
Markham, Toronto
$55 per nacht, incl. Ontbijt.

----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
ZAP!
----------------------------------------

Zondag 18 mei 2008

Veel wakker geworden vannacht. Om 300 was ik klaarwakker en hongerig voor ontbijt. Helaas moesten we nog tot 700 wachten voor we iets te eten kregen. Niels had muffins, wafels en “hard“ gekookt eitje. Ik had toast, spiegelei, bacon en wafels. Het smaakte prima.
Om 8:00 zaten we al in de auto om te gaan geocachen in het York regional forest. Het is een vrij groot gebied, verdeeld over verschillende lokaties, dus tussen de caches door wel net de auto naar de volgende plek. De eerste van vandaag, past the auto graveyard, is een mooi stukje wandelen door het bos. We hebben wat GPS problemen, maar door de hint de plek kunnen vinden, ruim een half uur nadat we de auto hadden geparkeerd. Na het loggen lopen we door naar de volgende cache: area 51 vlakbij een soort afgrond. Volgens de beschrijving zijn hier regelmatig groene marsmannetjes te zien... Ook hier zijn er GPS problemen, en zoeken we eerst verkeerd. Om 1000 de cache gevonden, even op een boomstammetje gezeten uitgerust, en na het loggen meteen terug naar de auto gelopen.

We rijden een klein stukje, en binnen 10 minuten zijn we aan het begin van de volgende trail. Inmiddels is het nog bewolkter geworden, en even later regent het. Ook nu weer problemen met de ontvangst van het GPS signaal. De naam “trail, trail, which trail to take“ is voor ons erg verwarrend want het pad stopt 60 meter voor de cache. We moeten dwars door de bush, en er is geen GPS signaal te pakken te krijgen. De hint (onder een omgevallen boom) is volkomen overbodig want het hele gebied ligt vol met omgevallen bomen. Na een uur zoeken, geven we het op.

Aangezien het regent gaan we eerst lunchen bij "Coffee Time", en daarna nog wat winkelen bij Dollarama.

Niels heeft nog honger en we gaan naar een supermarkt om brood en beleg te halen. Bij de kassa word er voor de 2 broodjes 0,20 per broodje en 0,20 teveel voor het beleg aangeslagen. Dat was 3 artikelen voor een totaal bedrag van 0,60 te veel betaald. Buiten regent het nog steeds, dus toch maar even langs de klantenservice. Raken we aan de praat, en na het 1 en ander aangeslagen te hebben, geeft ze ons 5 dollar 30 cent terug met de mededeling “I know. Trust me. I know what I am doing“. We staan een beetje dom te kijken, want we verwachtten 60 cent. Geen idee of het klopt, maar volgens haar wel, dus dan maar terug naar de auto.

We gaan nog een cache zoeken. Deze is makkelijk, we lopen een stukje en daarna vinden we de cache snel in een holle boom. Het regent nog steeds, maar met de paraplu is zo’n makkelijke goed te doen en het gebied is erg mooi.
Na deze cache is het weer op naar de volgende. Rond 1500 komen we hier aan. Ook nu weer ontvangst problemen. Op het pad is het te doen, maar zodra je van het pad afgaat gaat het niet meer. Hierdoor houden we een groot zoek gebied over, en zoeken we ons rot. Bijna geven we de moed op, maar dan vind Niels de cache. We loggen en na bijna een uur zijn we terug bij de auto. We zijn behoorlijk nat en koud, en besluiten het hierbij te laten. We rijden terug richting B&B. Onderweg stoppen we bij een Wal-mart, en komen met een GPS voor mij terug. Eens kijken hoe dat werkt, en of ik er mee om kan gaan. We mogen het 30 dagen uitproberen...

Na de boodschappen gaan we terug om warme en droge kleding aan te trekken.

‘s Avonds eten we bij een sushi restaurant. All you can eat sushi voor 21 dollar per persoon. In anderhalf uur. Dat dan weer wel. We bestellen ons suf, en alles smaakt erg leker. Als onze tijd om is, zitten we vol en gaan naar de kamer. Om 22:00 slapen we.

Higginson Inn
Kamer Rose
Markham, Toronto
$55 per nacht, incl. Ontbijt.

----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
Past the Auto Graveyard Area 51 - North of 49 Trail of the Woods Daisies n' Bran , a night to nice to be in school!

----------------------------------------

Maandag 19 mei 2008


Niels heeft de nacht redelijk doorgeslapen terwijl ik behoorlijk vroeg (4:00) wakker was. Om 7:30 zijn we gaan ontbijten. Daarna koffers pakken, internetten en op pad.

Om 1300 kunnen we de camper ophalen. Dus gaan we op ons gemakje richting vliegveld. Onderweg proberen we wat boodschappen te doen, zodat we dat niet met de camper hoeven te gaan doen. Helaas zijn alle winkels dicht vanwege Victoriadag. Dan maar geocachen, en mijn nieuwe GPS uitproberen. Dat gaat verbazingwekkend heel goed. Ik heb absoluut geen problemen om een fix te krijgen. Als ik stil sta blijft i het gewoon doen. Dat is veel beter dan Niels zijn telefoon want de GPS blijft het gewoon doen.

We hebben 2 caches gedaan, en dan is het tijd voor de camper.

De afgesproken tijd (13:00) blijkt een vanaf-tijd. We moeten wachte, dus gaan we lunch halen. Dan moeten we een drietal papieren invullen, en worden paspoorten en rijbewijzen gecopieerd. Dan weer wachten. Inmiddels zijn we anderhalf uur verder, en er is geen enkel zicht op de camper. We gaan dus eerst de auto inleveren op het vliegveld, en Canadream zorgt voor een taxi om ons weer terug te brengen. Wij hoorden de medewerker van Canadream zeggen dat we bij terminal 1, G moesten worden opgepikt, dus wij wachten, en wachten en nog maar wat wachten. Bellen, en wachten. Taxi komt er aan. En wachten. Nog maar eens bellen. Boos nu. De taxi komt er echt meteen aan. Even later komt er een mannetje naar ons toe lopen. De taxi. Staat die taxi geparkeerd in de garage!

Inmiddels is het 16:30, en hebben we nog steeds geen camper. We kunnen wel nog meer papieren invullen. Niels krijgt uitleg (van de baas) over de camper en om 18:00 rijden we dan eindelijk de poort uit.

De camper heeft een kwart tank benzine, dus meteen maar tanken. Deze eerste keer met de credtcard, want we hebben geen idee hoeveel er in gaat. Bij 100 dollar slaat de pomp af. De tank is niet vol, maar we mogen niet meer tanken bij dit bedrijf. Een tweede keer met de credit card lukt niet, en contant word geen 100 dollar geaccepteerd. Op naar de volgende pomp dus. Hier gaar nog eens 105 dollar in de tank. Dan is tie vol.

We rijden weg 400 af naar het noorden en om 2000 stoppen we in Barrie. De eerste camping zei geen plek te hebben, maar 1km verderop krijgen we een schitterende plek. We staan aan het meer met een fantastisch uitzicht.

Ik begin met koffers uit te pakken en Niels houdt zich bezig met de technische zaken. Daarna eten we macaroni. Dat hadden we van de week al gehaald bij een dollar winkel.

Om 22:30 zijn we klaar. Het meeste is opgeruimd, we hebben gegeten en zijn moe. Snel gaan we naar bed.

Even over de camper. Het is de grootste camper die we mee konden krijgen. Met een aparte slaapkamer (bed hoeft niet gebouwd te worden, dat staat er gewoon), een aparte toilet ruimte, keukentje, douche, koelkast met vrieskastje, oven, magnetron en veel kastjes. Genoeg ruimte, alles op ruime sta hoogte.

Lawrence Park
Barrie
$25
132.5 km gereden.

----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
K i t a r o A walk in the Morning Breeze

----------------------------------------

Dinsdag 20 Mei


De eerste nacht in de camper redelijk goed geslapen. Om 630 waren we wakker en hebben nog een half uurtje naar het meer liggen kijken. Wat een schitterend uitzicht.

Langzaam maar zeker komen we wat meer in beweging, gaan ontbijten, dagboek schrijven en de route voor vandaag voorbereiden. Aangezien we gisteren geen brood hebben kunnen kopen, ontbijten we met noodle soep, wat verbazingwekkend goed smaakt.

Dan is het al 9:30 als we de camping verlaten. Op weg naar de eerste supermarkt en dollarwinkel voor wat boodschappen. We hebben nog wat mandjes, een schaar, theelepeltjes, wc papier, kruiden eten enz. nodig.

Na 3 uur winkelen hebben we alles wat we voorlopig nodig hebben gehaald en rijden weer verder. Eerst even een paar geocaches doen voor we doorrijden. De eerste ligt midden in de stadse ruimte van Barrie, maar is snel gevonden. De 2e en 3e liggen buiten e stad in een prachtig natuurgebied. Voor de eerste lopen we naar de bodem van Willows Canyon. Een hele mooie wandeling. De tweede lig op ongeveer een kilometer en daar lopen we naartoe. We missen een pad en lopen dus een flink stuk door de bosjes. Eigenlijk is dat ook wel erg leuk om te doen. Als we weer terug zijn bij de auto is het 1500 en zijn we pas 10km verder. Dus dat wordt eerst maar even doorrijden.
Tegen 17:00 zijn we bij Parry Sound en daar willen we een snelle cache doen. We rijden door het dorp richting waterkant, parkeren en er vliegt en stuk plastic van het dak.

Oeps, het dak-luikje stond nog open. Dat hebben we ‘s morgens nog gezien en tegen elkaar gezegd op de parkeerplaats van de supermarkt, maar we zijn vergeten het dicht te doen. Stom!
Dus naar de Canadian Tire, een soort Praxis, die ik aan de rand van het dorp had gezien. Als zij ons niet kunnen helpen, kunnen ze ons vast wel vertellen waar we dan heen moeten. Het blijkt dat e dakjes gewoon op voorraad zijn, en dat er 3 verschillende types zijn. Dus Niels vanuit de binnenzijde van ons raam proberen uit te vogelen wat we eigenlijk nodig hebben, maar het lukt niet. We moeten het dak op, maar er zit geen ladder bij of op de camper. Ik terug naar de winkel: kan ik een ladder lenen, of desnoods kopen. Ze gaat even een collega bellen, en zegt dan dat Frank er zo aankomt met een hoge ladder.
En ja hoor, er komt iemand aan met een ladder. Hij loopt mee naar de camper, en nog voordat ik Niels heb gezien, staat hij bovenaan de ladder. Al met al zijn hij en Niels (vooral hij...) ruim een uur bezig geweest om het dakraampje te vervangen. Totale kosten: $18.07 incl btw. Het raampje was zelfs in de aanbieding. Frank wilde niets van ons aannemen, dus dan alleen maar een complimentje en een donatie aan het (bedrijfs-) goede doel. De service was buitengewoon fantastisch voor een doe het zelf winkel.

We eten nog snel even een boterham en om 1830 gaan we weer verder.

Om 2045 zijn we het zat en rijden een camping op. We gaan koken en de vandaag gekochte spullen op een logische plek opruimen. Daarna schrijf ik nog wat in het dagboek, bereiden morgen voor en gaan om 2300 naar bed.

Sportsman’s park
Alban
$27
263.6 km gereden.

----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
Bayfield Urban Lunchtime Cache ver. 1.01 Simcoe County Trail Series - Ballast Pit Willow Creek Ravine #2

----------------------------------------

Woensdag 21 Mei 2008


Vanmorgen om 7:00 opgestaan en ontbijtje gemaakt. Om 8:30 waren we klaar voor vertrek. We hopen vandaag een aantal caches te doen en wat achterstand van gister een eergisteren in te halen. Om 9:00 staan we al bij de eerste cache aan een mooi meer.

Ik neem nu het stuur over om de mag grote RV te rijden. Het gaat verbazingwekkend goed al is de lengte wel moeilijk in te schatten. We doen nog 2 caches en laten er een paar schieten omdat het regent en koud is.

Om 12:00 stoppen we bij een cache in de stromende regen. Eerst maar even lunchen. Na het eten regent het nog steeds, maar Niels wil toch de cache even doen. Ik ga de boel afwassen en opruimen terwijl hij gaat lopen. Na 20min is ie alweer terug.

We rijden verder en op enig moment kome we langs een bord “free internet“. Nu is het met 9 meter niet echt makkelijk om te keren, maar voor gratis internet willen we het proberen. 10 Minuten later zitten we achter de computer van het dorpshuis. Het komt wel bekend voor. Hier zijn we in 2001 ook geweest om te internetten! We loggen alle gevonden caches, lezen email en kwekken via Hyves met het thuisfront.

Na 1.5 uur gaan we weer verder. Op een gegeven moment moet Niels naar het toilet. Dus even van de highway af geparkeerd. Eigenlijk jammer dat we een WC aan boord hebben; ik zou de reactie van de zwarte beer de net om de hoek komt kijken, op Niels zijn gezeik wel eens hebben willen horen. Achter de bus komt een kleine zwarte beer aanlopen, die rustig het pad afstruint en langzaamaan de camper nadert. Snel de camera’s gepakt en we blijven zo lang mogelijk kijken.
Even later rennen er twee hertjes uit de bosjes waar de beer in verdwenen is. In Afrika noemden we dat een succesvolle gamedrive...
 

We rijden verder naar de.volgende cache. Deze ligt op een sneeuw scooter route, en is dit jaar nog niet eerder gevonden! Na deze cache gaan we naar Sault st. Marie waar we om 20:00 op de parkeerplaats van de Wal-mart staan.

We doen wat boodschappen, gaan een potje eten koken en doen de voorbereidende dingen. Tot nu toe is er weinig anders aan het kamperen op een parkeerplaats van de wal-mart dan op een betaalde camping. Er is geen electriciteit aansluiting, maar we hebben prima accu’s en veel dingen kunnen ook op gas. Het uitzicht is ook niet veel anders, want de gordijnen zijn toch dicht!

Parkeerplaats wal-mart
Gratis
382 km gereden

----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
Ink Lake Hideyhole Martin's TB Motel Life's Good X Marks the Spot Family Fun Pack

----------------------------------------

Donderdag 22 Mei


Vanmorgen om 7:00 ontbeten en om even voor 8 uur stonden we bij de Walmart water te kopen. We hebben vannacht goed geslapen en alles werkt nog. We hebben vanmorgen zelfs nog de verwarming aangehad.
We rijden om even over 8 uur weg, doen eerst nog wat boodschappen bij andere winkels en om 9:15 gaan we naar de eerste cache van vandaag. Het begint niet lekker, hij is niet te vinden. We zoeken en zoeken, maar niks. Na een half uurtje geven we op en gaan door naar de volgende cache die we wel vinden. Deze cache is vorig jaar maar 1 keer gevonden, terwijl wij voor dit jaar de tweede vinders zijn.
De derde cache voor vandaag is voor het laatst in 2007 gevonden. We wandelen eerst een stuk langs een spoorlijn, steken deze over, en in het bos ernaast vinden we de cache in uittekende staat. De TB die er inzit nemen we mee.

Hierna rijden we een halfuurtje door naar de volgende cache gelegen bij een waterval. We wandelen eerst boven langs, loggen de cache en gaan daarna beneden nog even naar de rotsen.

Na weer ruim een half uur rijden is de volgende stop. Aan beide kanten van de weg is een cache. De dichtstbijzijnde is helaas ook vlak bij een steengroeve en dat hoor je helaas flink in het bos. Door naar de andere. Deze ligt een stuk rustiger in het bos, onder een rotswand. Als we de caches gevonden hebben, gaan we lunchen in de camper.

Nadat we misschien weer 10 minuten aan het rijden zijn staat er een moose (Eland) aan de kant van de weg. Prachtig om dat zo te zien.

Na een half uur stoppen we voor een volgende cache. Daarna weer een uurtje verder naar de laatste cache van vandaag. Deze bleek op een fantastische lokatie te liggen. Eerst een wandeling door het bos en dan kom je bij een baai uit met diverse inhammen en rotsen. Via een landtong kwamen we bij de cache met een schitterend uitzicht.
In het logboekje stond een verhaal van een vrouw die de doos bij toeval had gevonden. Zij kwam regelmatig op die plek, want het was de plek waar zij haar man ten huwelijk had gevraagd. Leuk verhaal om zo te lezen en de plek was echt geschikt voor zo’n romantisch verhaal.
 

Hierna rijden we zo’n 100 km door een provinciaal park waar geen caches liggen. De gewone parkeerplaatsen met wandelingen rijden we nu voorbij. We rijden er door heen op zoek naar een slaapplaats. We vinden er geen, wel nog een cache. Deze doet Niels alleen.
Als we een dorp uit zijn, rijden we zo op een camping af. Inmiddels is het 19:15 en als we de camper neerzetten komt Niels er al snel achter dat ze hier draadloos internet hebben. Niet op onze plek, maar slechts in het voorste stuk van de camping. Hij verdwijnt met zijn computertje naar een picknick tafel met internet.
Wel grappig: we hebben al de hele dag geen mobiele telefoon verbinding, maar nu dus wel internet. Ik schrijf het dagboek bij, terwijl ik op Niels wacht. We eten gebrbequede varkensvlees stokjes, aardappelpuree en cranberry saus. Als toetje hebben we zelfgebakken verse muffins. Leuk zo’n oventje in de camper. Ze smaken erg lekker.

Na het eten bekijken we de route en de rest voor morgen.

Middernacht slapen.

Good Sam Park, Wawa RV resort
Wawa
$31.10 incl.
264.5 km gereden

----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
Engine Engine Number Nine Fish Hatchery Lane Jump Upon a Time Nathans Noll Rock'in Raila
Chippewa Surprise Bucket of Booty Alona Bay NOGW322 - William Teddy Park

----------------------------------------

Vrijdag 23 mei 2008


Vanmorgen een beetje uitgeslapen. Om 800 opgestaan. Ontbeten met muffin en om 1000 van de camping afgereden.

Eerst getankt en daarna een uur gereden naar de eerste cache van vandaag. We hebben en dag met flink wat kilometers te gaan, maar gemiddeld 1 keer per uur toch een cache.
De eerste cache is bij een brug. We hebben flink gezocht, maar niks kunnen vinden. We stoppen na een half uur met zoeken en rijden verder naar een andere cache. Deze vinden we wel. Hij is heel mooi gecamoufleerd opgehangen in een boom. De derde cache is het broertje van de eerste: ook bij een brug. Deze vinden we wel.

Nadat we weer een stukje op weg zijn zie ik ineens een zwarte beer langs de kant van de weg lopen. Helaas aan de andere kant maar we kunnen de camper keren. Voordat we terug zijn, rijdt er een andere camper voorbij en rent de beer terug het bos in. Moeten we weer keren met dat grote ding...

Als we bij de 4e cache aankomen gaan we eerst even lunchen. Volgens de omschrijving ligt deze cache er sinds 2007. In de originele inhoud staat een TB die er naast is gelegd omdat die er niet in zou passen. Verder schijnt het dat de TB er nog steeds ligt. Wij dachten eigenlijk dat deze TB wel verdwenen zou zijn, maar toen we de cache vonden, waren we erg verrast door wat er naast lag: een heuse 7kg zware bowlingbal ! De naam van de TB is „evil 14Lbs TB“. Nu snappen we ‘m. We vinden het zo’n goeie dat we besluiten om hem een stuk mee te nemen. In de camper stoppen we het ding in een emmer, en een uur en 2 caches verderop stoppen we hem in (!) een TB-hotel bij het vliegveld van Marathon.

We zitten nu op ongeveer de helft van vandaag en hebben nog 2 caches op het listje staan.Ik rijd naar de laatste cache van vandaag. Het is 1715 en we hebben nog 200km te gaan. Geen caches meer tot Thunderbay. De route is vrij afwisselend. Met heuvels, bochten en veel meren. Het is goed te doen, en heel mooi. Eigenlijk helemaal niet saai. Om 2030 stoppen we bij een uitzicht. 20km voor Thunderbay. We bakken pizza, en terwijl Niels met Tomtom in de weer is, merkt hij op dat er 100m van waar wij geparkeerd staan, een cache ligt.

Terwijl ik afwas opruim, doet Niels deze cache. Nog een klein stukje naar Thunderbay. Daar staan we om 22:00 op het parkeer terrein van de Walmart. Niels bakt nog een kipfilet, en we gaan nog even de winkel in.

Om 2345, stort ik in slaap. Niels is nog even met de route bezig.

P Walmart Thunderbay
$-
501km gereden.

----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
South White River Green Lakes West White River Wawatay G. S.
Green Caddie Cache Marathon Airport Geocoin
& Travel Bug Stop-Over
Coldwell Fishing Ghost Village The Money Cache (TCDNON) Travelers Respite

----------------------------------------

Zaterdag 24 Mei 2008


Weer uitstekend geslapen. Om half 8 opgestaan om ontbijt klaar te maken. Om 900 reden we weg. Eerst nog wat boodschapjes doen bij de dollar winkel. Daarna gaan we een aantal caches zoeken in Thunderbay zelf. De eerste 2 zijn niet echt inspirerend midden in de stad bij de universiteit. Gelukkig is het zaterdag en vallen we niet op.

De volgende cache is in een parkje, lekker dicht bij een parkeerplaats. Een snelle dus. De rest van het park bekijken we maar niet. We doen hierna nog 4 caches in de stad waarvan we er 1 niet kunnen vinden omdat we aan de verkeerde kant van een grote rivier staan zonder oversteek mogelijkheid. Dan is het 15:00 en rijden we de stad uit.

Na anderhalf uur stoppen we bij een picknickplaats en strekken we de benen even door een snelle cache te doen. De route die we rijden is saai. Om 19:00 stoppen we bij een camping en zetten de camper met prachtig uitzicht over een meer neer. We eten steak met noodles, doen de was en lezen en schrijven bij. Om 1:00 gaan we slapen.

Agimak Lake forest
Ignace
20 dollar
277.6 km gereden.

----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
Alumni House Rocky Stairs JUST FOR KIDS Happy Bunny Boulevard Lake Cache LSSS - Jupiter Times are Changing

----------------------------------------
Zondag 25 mei


Vanmorgen om 8:00 opgestaan. Het heeft de hele nacht geregend, maar als we op het punt staan te vertrekken is het droog. Eerst vullen we water bij de campingeigenaar, die op het punt staat van vertrekken, waar we ons vies water kunnen lozen. Hij wijst waar we moeten zijn en vertrekt.
We rijden naar de aangewezen plek, en manouvreren de camper op de juiste plaats. Als we bijna staan komt de eigenaresse van de camping vragen wat we aan het doen zijn. Voor het lozen moeten we extra betalen, we hebben geen full hookup. Als we uitleggen dat haar man ons hierheen heeft gestuurd zegt ze dat dat niet mogelijk is. We moeten eerst betalen. Dus zeggen we dat we dan wel weggaan. Ze is behoorlijk pissed, dus gaan we met jas aan en afstort deksel los weg. De pijpen voor het lozen zijn gelukkig nog wel geblokkeerd.

Aan de overkant van de camping is een grote parkeerplaats, dus daar stoppen we om de jassen uit te doe en de deksel van de stort er weer op te draaien. De bazin is ons met de auto achterna gereden en zit aan de telefoon. Wij rijden op ons gemakje weg.

Onderweg zien we een gigantische uil op een boomstronk zitten. Helaas kunnen we nergens stoppen voor een foto.

Na een half uurtje zijn we bij de eerste cache van vandaag. We pakken onze spullen en als we uitstappen staat de politie naast ons. Die wilde weten of we illegaal gedumpt hadden. Er was gebeld. Wij vertellen ons verhaal en hij wil onze paspoorten “even“ controleren. Een kwartier later heeft zijn collega ook de eerste parkeerplaats gecontroleerd en niets aangetroffen. De agent naast ons bekijkt nog even de electronische nivo controlelampjes van onze stort tanks (3/4 vol), en we kunnen weer verder. Wij gaan cachen, hij gaat achter echte boeven aan.

Tot de lunch doen we 4 caches die we allemaal snel vinden. Bij 1 maken we een wandeling over rotsen en langs een moerassig gebied. We vinden een bonnetje voor gratis frietjes bij de dairy queen in het volgende dorp. Daar gaan wij dus lunchen.

De eerste 100km van vandaag zijn verreden. Nu liggen de caches wat dichter bij elkaar. Binnen 60km doen we 8 caches waarvan er 1 niet te vinden is. Daarna rijden we 75km verder naar een tb-hotel. Ook deze is erg snel gevonden en we ruilen wat trackables.
We rijden door tot Kenora en vinden meteen de Wal-mart. Daar gaan we vannacht op de parkeerplaats overnachten. Eerst door naar een cache. We parkeren bij een park, klimmen over een werkzaamheden hek en lopen onder een spoorbrug door. De cache is snel gevonden.
Ongeveer 200m verder zou er nog 1 moeten liggen. In de logs van de afgelopen maand is alleen steds vermeld at ie niet te vinden is. De eigenaar zou gaan kijken als de sneeuw gesmolten is. Dat is ondertussen wel het geval. We gaan dus op zoek naar een cache die waarschijnlijk weg is. 200 Meter van een andere cache. En 100 meter omhoog...
Inderdaad, deze cache is er niet. We klauteren terug naar de camper, en koken macaroni met ui, tomaat en kip. We hebben vandaag veel geluk met het weer. Al we uit de auto zijn is het droog, zodra de auto beweegt regent het.

Om 22:00 rijden we naar de Wal-mart. Eenmaal op de parkeerplaats aangekomen blijkt dat de stad verbiedt dat hier overnacht word. Dus hebben we een probleem. We rijden verder in de hoop een camping tegen te komen. Deze blijken dicht of niet door personeel bezet. Zomaar ergens op een camping gaan staan is natuurlijk een financieel risico want je weet niet wat de betreffende camping eigenaar de volgende dag in rekening gaat brengen...
Onze opties zijn dus doorrijden of volkomen illegaal alle bordjes en borden negeren en toch gewoon ergens gaan staan. Eigenlijk geen van 2 prettige oplossingen.

Ik ga bij de travellodge vragen of we misschien bij hun mogen parkeren. Desnoods huren we de goedkoopste kamer. Ik leg het verhaal uit aan receptioniste Dana en het is helemaal geen probleem om de camper achter het hotel te parkeren. Ze legt een briefje neer voor de volgende dienst en we hoeven helemaal niets te betalen. We zetten de camper neer en gaan vrij snel daarna slapen.

Parkeerplats travellodge motel
Kenora
$0
300.7km gereden

----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
Revell River Rest Jack Fish Kissing "Twin" trees Ont. Amateur Radio Repeater Tour #24 – Dryden GIANT Boulder Cache - TCDNON kin/creek Dryden Travel Bug Hotel
Route for the Home Team Eagle River View Chanda's Treasure - TCDNON Eagle River Rest Stop - TCDNON Very Vermilion Trans-Canada Travelbug Hotel - TCDNON Railroad Trestles Harbour View From Up High

Maandag 26 mei 2008


Weer goed geslapen vannacht. Omdat we achter het gebouw van de travellodge stonden hoorden we ook de weg niet. Het was hier een stuk stiller dan op de gemiddelde camping. We werden pas om 815 wakker en een uurtje later reden we van het parkeerterrein af. Dankjewel Travellodge.

Eerst nog even boodschapjes doen en dan via een geocache route richting Winnipeg. Bij de 1e cache zien we een bever in het water zwemmen. De 2e zou een moeilijkheidsgraad van 4 sterren hebben. We hebben 200m door de bosjes gestruind, maar echt moeilijk? Nee. De cache was erg snel gevonden en de terugweg was zelfs simpel. Niet door de bosjes, maar er omheen over een grasveld. Heel simpel dus eigenlijk.

Na nog 2 snelle caches rijde we Manitoba in. Bij het visitor center eten we lunch en dan rijden we door naar de 5e en 6e cache van vandaag. Cache 5 is 200m lopen. Onderweg overlopen we een hert dat vlak voor ons de benen neemt. Cache 6 is 600m verderop. Dat willen we wel lopen. Het weer is lekker. We stuiten op een meer waar we volgens de GPS schuin overheen moeten. We lopen langs de rand en stuiten op een beverdam. Als die stevig is, kunnen we misschien een stukje afsteken. We proberen het, en de dam houdt het (makkelijk). erg gaaf om via een beverdam over te steken. Aan de andere kant van het meer moeten we dwars door de bosjes. In het eerste gedeelte liggen tientallen omgeknaagde bomen. Echt heel dikke bomen die de bevers hebben omgeknaagd. Het is een mooie ravage. Als we verder hakken komen we uiteindelijk toch weer op een pad terecht. Deze loopt tot op 5m van de volgende cache die ook weer aan een meer blijkt te liggen. Al met al hebben we ruim een half uur gedaan over 600m. Hemelsbreed, maar het was het heel gaaf.
Op de terugweg hebben we gewoon het pad genomen en nog geen 25 minuten later zijn we bij het startpunt. Zo gaat het wel vaker bij ons. Heen heel moeilijk door de bosjes omdat er geen pad is de juiste kant op en terug via het dus wel degelijk aanwezige pad.

Na deze wandeling doen we nog 7 caches langs highway 1 voor we in Winnipeg aankomen. We controleren eerst of we vanavond bij de Wal-mart kunnen staan (geen probleem) en eten bij Kelseys. Volgens onze horloges is het 22:30 als we uit het restaurant komen, maar het is nog echt licht. Niet eens schemerig. We vragen ons af of we niet ergens een tijdgrens zijn gepasseerd. Bij de Wal-mart blijkt het inderdaad een uur vroeger te zijn. Goed excuus om nog even te winkelen. We ruilen de GPS om voor 1 van een hogere gevoeligheid en al we in de camper terug zijn, blijkt Niels te kunnen internetten. Dus hij internetten en ik het dagboek bijschrijven en wat lezen voor het slapen gaan.

Parkeerplaats Wal-mart
Winnipeg
$0
230.5km gereden

----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
The Ruins Rat Portage Voyageur Route BISHOP-TRAVELLERS FIRST GEO-CACHE Broken Bridge Cache McHugh Browns
How much wood would a beaver chuck? Cache A Heat Wave Cache Grove. HALT! TCDNMB Mickey Mouse PinerestTCDNMB Trans-Canada Travelbug Hotel TCDNMB

----------------------------------------

Dinsdag 27 mei 2008Zomaar een trein

Zomaar een trein

Een blik in de camper

een blik in de camper


Vanmorgen weer vroeg opgestaan om 6:45 en maar eerst ontbeten. Om 8:30 rijden e van de parkeerplaats af. Aangezien we een lang saai stuk weg voor ons hebben, gaan we eerst in Winnipeg zelf 7 geocaches zoeken. We lunchen in een groot park. Na een fantastisch gecamoufleerde cache gevonden te hebben in een bos (in een houten stronk met een “vogel“ als aanwijzing), verlaten we Winnipeg.
De stad Winnipeg heeft een “oud” centrum, maar is verder een gewone Amerikaanse stad. Wel was er vandaag hoog bezoek, want de hele weg werd op een gegeven moment stilgezet en er kwam een hele kolone dure auto's voorbij bij een groot gebouw werd er iemand door heel veel mensen en pers opgewacht. Was het de president ?

Om ongeveer 14:30 waren we echt de stad uit. De weg naar Brandon is een gigantische rechte twee baans, gescheiden rijstroken, asfaltbaan. Naast de weg is het plat, kaal en volledig uitgestorven leeg. Op een schaars plekje met bomen komen we aan de bosrand een hert tegen.

We doen 5 caches, waarvan we er één niet kunnen vinden. Omdat we elke 20 tot 40 minuten stoppen, heb je er geen erg in dat het toch best wel opschiet, dus om 19:00 rijden we Brandon in. De Wal-mart is snel gevonden, en er staan geen bordjes “no camping”, dus we slapen vannacht hier. Eerst maar even een mooi plekje vinden om te eten. Waar kan dat beter dan vlak bij een geocache ? Als we aanrijden springt een hertje weg. We zetten de camper neer, en

Niels maakt macaroni met varkensvlees, paprika en ui. Het smaakt weer goed.

Na het eten zoeken we de cache. Deze word snel gevonden. Daarna nog twee langs rij, simpele caches in Brandon zelf, en dan naar de Wal-mart. Als we daar aankomen is het 23:00. Niels kijkt naar de route van morgen, en ik schrijf het dagboek.

Parkeerplaats Wal-mart
Brandon
$0
295,8 km gereden

----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
Ice Cube’s First The Beary Patch Bad Wolf! East Gate, Part 2 THE ZOO TRAIN Assiniboine Forest Cache School Daze Trove TCDNMB YLHD
Child's Play Trove TCDNMB YLHD Max's Cache Burnside Cache Radar Love (TCDNMB) My first cache Bdn Bug Hotel Piglets' Pause (TCDNMB)

----------------------------------------

Woensdag 28 mei 2008


Geslapen als een blok. Het was 8:30 toen ik opstond en ontbijt maakte. Niels volgt een half uurtje later. Om 9:45 verlaten we de parkeerplaats. Eerst tanken, en dan rijden we voorbij een WiFi hotspot. Aangezien we nog vrij veel moeten loggen, maken we daar dankbaar gebruik van.

Om 11:45 gaan we dan op pad richting Regina, onze bestemming voor vanavond. We doen nog één cache in Manitoba en gaan dan de grens met Sasketchawan over. Op de grens ligt ook een cache die we meteen meepikken. Bij het visitor center waar we een wegenkaart scoren, en heel even op internet gaan, krijgen we te horen dat we een uur tijd kado krijgen. Weer een meevaller !

We rijden daarna weer verder, en stoppen drie keer voor een cache onderweg. Bij de laatste een wandeling via een trail gemaakt, en onderweg een slang voor mijn voeten gehad. Dat was wel even schrikken. Hij was niet groot, wel snel. Zwart met gele strepen.

Na deze wandeling rijden we door naar een natuurgebied vlak voor Regina. Hier liggen 8 caches verstopt, met een moeilijkheidsgraad van 3 tot 3.5. We zijn er tegen 18:30, parkeren de camper en beginnen aan een wandeling.

We lopen een rondje van ongeveer 3km hemelsbreed tussen 5 caches. We nemen brood en drinken mee, voor het geval we langen bezig zijn dan gepland. De eerste cache is 700m lopen. Onderweg komen we mensen met een hond tegen die vragen of dat we dat spel met de GPS aan het doen zijn. Ze had namelijk de camper gezien, en die zijn hier niet vaak. Het natuurgebied word eigenlijk alleen maar door lokalen gebruikt. Wel was ze anderhalf jaar geleden iemand uit New York tegen gekomen. Die had haar geocachen uitgelegd. We maken een babbeltje, en gaan dan op zoek naar de cache.
Die kunnen we niet vinden. We keren alles om, proberen elk gaatje en holletje uit, maar vinden niets. We geven op, maar willen wel de tweede nog doen.
De tweede zie ik al vanuit de verte staan. In de hint staat dat we moeten zoeken in een woning voor dieren in een boom (vogelnest ?), maar de witte doos staat zo open en bloot op de grond. Nu weet ik het bijna zeker: de eerst cache is geript.
We lopen door naar de derde. Hier zegt de hint dat de cache op slot zit, en dat de sleutel “bij woody” thuis is op te halen. Als we aankomen, zien we de cache meteen. Een munitie doos met een hangslot staat onder aan de boom. Aan de boom zelf zit een losse tak met gat. In dat gat zit dus de sleutel. Erg leuk gevonden.
De vierde cache is ook erg orgineel. Met een touw en een katrol zit deze hoog in een boom. Eigenlijk zijn de caches best makkelijk, je ziet ze meteen, maar ze zijn wel apart. Er is aandacht aan besteed, en dat is leuk.
De laatste van vanavond is snel gevonden en moet met een cijferslot geopend worden. Door sommen uit te rekenen, krijg je de code. Gelukkig is het cijferslot niet nodig om de cache te openen, iemand is zo aardig geweest de juiste oplossing erbij te schrijven.

Nu gaan we terug naar de camper. Het is ondertussen 21:00 en we besluiten om hier gewoon te blijven. We zitten 10km voor Regina. De parkeerplaats is groot genoeg er staat niet dat we hier niet mogen overnachten, en het is mooi. We eten noodle soep met brood, en het standaard ritueel herhaald zich: Ik schrijf het dagboek, en Niels kijkt naar de route van morgen.

Parkeerplaats natuurgebied “white butte”
Regina (tussen Pilot Butte en White City)
$0
377,1 km gereden


Zomaar een eekhoorn

Zomaar een eekhoorn

Voor één nacht

Slaapplaats !
----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
Griswold Church Splash The Seeker Splash - TCDNMB Moosomin Broadview TCDNSK PFRA Tree Farm TCDNSK
Winds of Change DreamWeaver Woody's Whereabouts Hang Ten Diamonds Are Forever

---------------------------------------- --------------

Donderdag 29 mei 2008


Om 7:00 sta ik op, en ga voor het ontbijt zorgen. Het is al helemaal licht buiten. De zon schijnt over het natuurgebied, en ik hoop nog wat herten te zien. Helaas zie ik er geen één, en we rijden naar Regina, doen een paar kleine boodschappen in de stad, en gaan geocachen in de stad zelf. 5 Stuks, waarvan we er 2 niet kunnen vinden. Deze lagen ook erg dicht bij elkaar, en bij 2 scholen.

Daarna gaan we de stad uit. Onderweg naar het volgende dorp (Moose Jaw), doen we nog 5 caches over een afstand van 70km. Deze hebben we wel allemaal gevonden. Na het tanken in Moose Jaw, hebben we een heerlijk ijsje gegeten van de Dairy queen. Lekker buiten in het zonnetje.

Daarna 125km over een non-weg. Uitgestorven, leeg, droog en niks te zien. Niels rijdt, ik val steeds in slaap. Toch zie ik nog wel een hertje, en Niels wijst naar een coyote langs de weg.
We rijden langs zout-meren en bij één zo'n meer ligt een cache. Gewoon in het gras ligt een soort tas. Een binnenband van een auto of zo is dubbelgevouwen en dicht geniet. We pakken het op, schudden en verwachten dat er een plastic doosje uit komt. In plaats daarvan vallen er 2 of 3 muizen uit. In de zak zit naast het cache doosje een nest muizen. We hopen maar dat de gevallen muizen de weg naar huis weer weten te vinden.

Het volgende stuk mag ik rijden. Onderweg doen we nog één cache. Later stoppen we naast een camping waar ze gratis internet hebben. Ook voor de deur, buiten de poort...Na een uurtje zijn de logs weer bijgewerkt, en wijden we door naar Gull Lake waar we overnachten.

We eten kip, aardappelpuree en cranberry saus. Na het eten maak ik muffins en schrijf in het dagboek. Niels doet de route voor morgen. We staan vandaag weer op een camping, want de tandenborstels moeten opgeladen worden. Dat is eigenlijk het enige waar we echt stroom voor nodig hebben. Rond 24:00 gaan we slapen.

Gull Lake campsite
$15
372 km gereden

----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
Scouts83rd-1 Scouts83rd-2 Unknown park hideaway Happy Birthday Tree Line Casa Del Pajaro Inn - TCDNSK
Hallooween In The Hollow 2 Big Little Cache Skydive South Sask Cache Golf View Birds, Saskatchewan TCDNSK Jailhouse Rock

----------------------------------------

Vrijdag 30 mei 2008


Een beetje uitgeslapen. Pas om 8:15 opgestaan. We doen het even rustig aan. De tandenborstels zijn weer redelijk opgeladen, water is gevuld en vies water gedumpt.
Om 10:45 rijden we weg. Ik begin. De spiegels staan nog goed van gistermiddag. We rijden 120km, passeren dan de grens met Alberta en bezoeken het visitor center.
Dan is het nog 40km verder voor we bij de eerste cache zijn. We doen er vandaag 9, allemaal in de stad “Medicine hat”. Dit blijkt een hele mooie stad, met een canyon er doorheen. Er zijn veel parkjes en natuurgebieden.
Bij één van de caches lopen we bijna op een hert. We doen een aantal snelle caches,. En een aantal waar we wat verder voor moeten lopen, vaak een heuvel op, en daarna weer af of andersom.

Om 19:00 gaan we weg uit Medicine hat en rijden ruim een uur door naar Brooks. Ook hier is snel een Wal-mart gevonden. We gaan nog even de stad in om wat te eten. We eindigen bij Athenai restaurant waar we lekker gegeten hebben. Vrij snel nadat we de camper geparkeerd hebben, slapen we.

Wal-Mart parkeerplaats, Brooks
$0
333,1 km gereden

----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
J-Mac Ghost Train Birds, AB - American Crow 2007 WHL Champions- Medicine Hat Tigers
J.F.W. Cool Blitz Off the path Riverside READING LOVERS CACHE! KeyChain Cache

----------------------------------------

Zaterdag 31 mei 2008


Om 8:00 opgestaan en om 9:45 stonden we bij de eerste cache, in Brooks, van vandaag.
Daarna rijden we in één keer door naar Calgary, zo'n 150km verderop. Er zijn geen caches onderweg. Zelfs geen hertjes of andere dieren., Er is zelfs geen radio ontvangst. Alleen maar saai, plat, landbouw.
Nog voor Calgary zien we de besneeuwde bergen aan de horizon. Eenmaal in Calgary gaan we eerst wat geocachen. We kunnen niet alles vinden, maar we zoeken ook niet overal even grondig. De caches liggen veelal in kleinere groen plekken. Er ligt ook nogal wat afval, of slaapzakken, kleding en drugs attributen. Daar gaan we dus niet in graaien.

Later op de dag doen we de was bij een wasserette. Terwijl de was draait, rijden we naar een stel caches. Bij één van deze caches was het zo druk dat we maar doorgelopen zijn, de tweede was hemelsbreed 800m verder, maar er zat een dal en een snelweg tussen; we konden niet verder, dus die hebben we ook opgegeven.

Nadat de kleding droog was, op naar de volgende lokatie. Daar bleek een internet verbinding te zijn, dus Niels is gaan internetten, terwijl ik de cache ben gaan zoeken. Snel gevonden zo in mijn eentje.

Hierna rijden we naar een ander park in Calgary. We doen hier drie caches. De eerste ligt redelijk dicht bij de auto, voor de tweede lopen we via een fantastisch pad, door een schitterend park. We lopen naar beneden een groene canyon in. De cache ligt onder een bruggetje. Op naar de derde. De hint zegt dat we van boven moeten benaderen. Euhm. Wij lopen beneden. Dus zijn we supersteil omhoog gelopen. Erg vermoeiend maar wel gaaf.
Daarna zijn we met de camper naar de andere kant van het park gereden. Daar gekookt en een hapje gegeten en toen om 19:30 op zoek naar nog meer caches. We hadden een wandeling uitgezet, maar bij de derde cache was het te donker om te kunnen zoeken, Wel een heerlijke wandeling gemaakt.

Daarna naar de parkeerplaats van de Wal-mart. Niels blijkt hier internet te hebben, terwijl ik in het dagboek schrijf.

Wal-Mart parkeerplaats, Calgary
$0
333,1 km gereden

----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
How do you get a cat out of a tree? Totem Dedicated to Their Builders The Lost Ring On The Nose Inner City Park - Bridgeland The Valley Maddie's 12th Birthday Bash Cache Miles To Go
Family delights A Walk through Calgary History Garden Gnome Travel Bug 'SLEEP INN' Rest Stop Park Your Dog - Scarboro / Sunalta Douglas Fir Cache Don't Smoke!

----------------------------------------


Zondag 1 juni 2008

Vanmorgen een beetje uitgeslapen. Ondanks dat we op een parkeerplaats van de Wal-mart staan is het wel erg rustig en stil om ons heen.
Voordat we de wilde natuur ingaan, doen we eerst nog een aantal caches in Calgary zelf. We parkeren de camper en doen 4 caches achter elkaar te voet. Rond 12:30 zijn we klaar en vertrekken uit de stad.
Het eerste stuk snelweg is saai. Wel wat uitzicht op de bergen, maar er is verder niets. Vlak voordat we bij de nationale parken zijn, liggen er nog 5 caches op ons te wachten. In prachtige gebieden en erg leuk om te doen.


saaie K.weg

Eén onvoorstelbare

Banff National Park

Welkomst comitee van


Tegen 17:00 rijden we Banff National Park in. We kopen een jaarpas voor alle nationale parken in canada. Dan zijn we daar in ieder geval vanaf. Het is net wel, of net niet rendabel. Dat ligt er een beetje aan hoe we precies verder gaan. Het eerste stuk is interstate 1, en eigenlijk veranderd er niets.
Bij Lake Loiuse draaien we de 93 op, en dan zijn we pas echt n het park. De bergen zijn bedekt met ijs, het stikt van de watervallen, en het is ontzettend mooi. We zien een aantal auto's aan de kant staan, en stoppen ook. In het gras ligt een grizzly beer, en even verderop staat er nog één te grazen. Wow... Geen woorden hiervoor. Het is mooi en een beetje eng om zo dichtbij te zijn.
We rijden weer verder aar het noorden. Even later lopen er 4 steenbokken op de weg voor ons uit. Snel de camera's erbij, en rustig er achter aan rijden. Drie van de vier hebben mooie grote geronde hoorns. De vierde heeft kleinere puntige horens, en is waarschijnlijk de jongste.. We gaan er voorbij, maar zien ze even later gewoon weer op de weg lopen als we een bocht om omhoog gaan.
We rijden twee passen. De eerste op 2067 meter en de tweede op 2030 meter. Vlak daarna rijden we Jasper National park in,. En weer even daarna bereiken we de camping voor vannacht. De camping is wat krap, dus we parkeren helemaal vooraan. We schrijven ons in via een ijzeren Hein (Zelfbediening registratie). Dan eten we en doen we een korte voorbereiding voor morgen. Morgen willen we vroeg op, dus vanavond vroeg naar bed.

Columbia icefields, Banff N.P.
$15,70
360,9 km gereden

----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
A Dam Good Cache For j2d2 - 2b Cache with a View to the Bow For j2d2 - 1b RT - Scott Lake Hill (TCDNAB) Short Walk in the Park Heart Creek - TB Hotel SnowWalkers TC Trail Cache #2 Home Away From Home

----------------------------------------
Maandag 2 juni 2008


De wekker gaat om 6:00, en om 6:15 rijden we van de camping af. Eerst een stukje Jasper National Park in. Het is doodstil buiten. En erg mooi. We ontbijten langs de weg, met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen.
Even verderop is een schitterend spiegelmeer. Het is echt ontzettend stil zo vroeg in de ochtend.


mooi...

Spiegel meer

Columbia Icefield

Columbia Icefield

Columbia Icefield

Columbia Icefield

een stukje lopen !

Fijn...
Als we de camper keren en zuidwaarts rijden richting Banff National Park, staat er een steenbok op de weg. We zetten de camper stil, maar het dier blijft rustig doorgaan waar hij mee bezig is. We stappen uit voor foto en film, en nog steeds blijft hij rustig doorgaan. Pas na een paar minuten steekt hij rustig de weg over, en klautert de berg op. Erg mooi.

We rijden verder naar de gletsjer. Hier parkeren we de auto en gaan een stukje lopen. We lopen over stenen en keien naar de rand van de gletsjer. Vanaf deze kant mag je er niet alleen op. Dat kan alleen met een bus. Voor $40,- per persoon. De gletsjer echt zien is sowieso onmogelijk. Dan moet je met de helikopter. Wij staan aan de punt van een uitloper van het ijsveld. Toch nog redelijk dichtbij.
We wandelen en keuteren een uur, en gaan dan aar het bezoeker centrum. Hier halen we informatie over wandelingen in het park. De meeste zijn (veel) te lang, maar er zitten een paar kortere bij.
We rijden eerst naar “Parker Ridge” voor een wandeling van 2.4 km, 200m omhoog. We zien wel hoever we komen. Niet ver dus. Er lag nog behoorlijk wat sneeuw, en elke keer zakte Niels tot aan zijn kruis in de sneeuw. Na nog geen 10minuten gelopen te hebben sloeg de paniek bij Niels toe: kom ik hier ooit nog wel uit ? Dit was geen doen.

In de camper geluncht en opgedroogd. Na een half uurtje rijden we weer verder. We stoppen op wat uitzichtpunten, en op een gegeven moment zijn we een wandelpad de bossen in gegaan. Het is wel wat aan het miezeren, maar het lijkt ons een leuke wandeling. Het is inderdaad een moois stukje bos. Geen beer of hert gezien helaas, wel een eekhoorn.
Na ongeveer een half uurtje komen we bij een rivier, met een half ingezakte brug. Je kan er nog wel overheen, maar het is inmiddels harder gaan regenen, dus besluiten we terug te gaan. Daarbij speelt ook mee dat we geen telefoon bereik hebben, en het idee hebben best wel diep in de bossen te zijn. Wat moet je dan als er ineens wel een beer voor je staat ?! Door en door nat komen we terug in de camper.

De rest van de middag blijft het gieten. De bergen zijn gehuld in dikke sliertern mist en de dieren schuilen in de bossen. We rijden door naar Lake Louise, en gaan daar op een immens grote camping staan. Het is niet echt een camping die we leuk vinden: je staat met 2 campers vlak naast elkaar, dan staat er een picknickbank, en staan de volgende twee campers. Bij de Wal-mart sta je rustiger. We slapen om 23:00

Lake Louise camping, Banff National Park
$32,20 (!)
180,3 km gereden

--------------

Dinsdag 3 juni 2008


Om 8:00 staan we op, maar we komen maar langzaam op gang. Het is al 10:00 geweest als we de camping afrijden. We hebben dan wel het afvalwater gedumpt en het verse water aangevuld.
In Lake Louise ligt een cache, maar als we het zo lezen is het wel een flinke wandeling. Als we op de kaart kijken is het een wandeling van 3.5 km, ofterwijl 2.5 uur heen en terug.
We gaan naar de parkeerplaats, en zien op de GPS dat de cache 1.85km bij ons vandaan ligt. Dus besluiten we de wandeling te maken. We denken er ongeveer 1.5 uur over te gaan doen. Foutje... Die 1.85km is hemelsbreed... Dit gaat flink omhoog en dus slingerend langs de bergwand. We lopen eerst langs Lake Louise. Hier is het heel druk met toeristen. Er staat een gigantisch hotel (ze noemen het een chateau), er zijn netjes aangelegde wandelpaden en bruggetjes. Het water van het meer is blauw: het lijkt wel of Disney langs is geweest. Het water is nog gedeeltelijk bevroren, wat een apart aangezicht geeft aan het spiegelmeer.
We beginnen vol goede moed aan de aangegeven wandeling. Al snel hebben we door dat het hier behoorlijk stijl omhoog gaat. We lopen tussen de dennenbomen, en beneden horen we de toeristen vrij snel al niet meer. Het is een mooie klim. Tussen de bomen door zie je het blauwe water van Lake Louise. Het lijkt steeds feller blauw te worden. Na ruim een half uur vragen we ons af of het nog wel zin heeft om door te gaan. We klimmen zo ontzetten hard. We waren toen al van 1730m hoogte naar 1890m geklommen, en we voelden dat best. Maar we hebben toch maar besloten om door te lopen. Zonde van het eerste stuk, om nu terug te gaan. Dus toch maar doorzetten.
Na nog eens ruim een half uur kwamen we bij “Mirror Lake”. Inmiddels waren we beland op een dusdanige hoogte dat er zelfs nog sneeuw op het pad lag. Mirror Lake was onwijs mooi, gedeeltelijk bevroren en met zocht op een stukje waterval. Het gaf weer nieuwe energie.
Nog ongeveer 450m tot de cache en 800m naar het theehuis bij Lake Agnes. Voorbijgangers zeiden dat het open was. We besluiten eerst door te lopen om daar een kopje thee te drinken en uit te rusten en dan op de terugweg te gaan zoeken naar de cache.

Het was redelijk vol in het theehuisje en we schuiven aan bij 2 Nederlanders. We drinken thee en warme chocomelk, en eten een biscuit broodje. Na een uur bijkomen en kletsen beginnen we aan de terugweg.
De heenweg duurde 1 uur en 40 minuten. We waren van de parkeerplaats op 1730m geklommen naar het theehuis op 2110m. Op weg naar beneden zoeken we de cache. We klauteren over de rotsen tot Niels hem uiteindelijk vind. We ruilen de TB om, en gaan weer op het pad terug. Over de weg naar beneden doen we 1 uur en 20 minuten. Terug bij de camper zijn we helemaal kapot en bezweet. We rusten even uit voor we aan de autorit beginnen.


Lake Louise

Spiegel meer

Created by Disney (?)

Lake Louise

een stukje lopen !

Fijn...


Via de 10 rijden we naar Kootenay national park. Het is een mooie rit. Onderweg zien we een camper in het gras staan met daarnaast een zwarte beer. Natuurlijk stoppen we, maken fotos en films en bekijken de beer eens grondig. Wat een mooi dier. We laten hem lekker grazen, en rijden weer verder.
Verderop langs de weg zien we op verschillende plakken een boel hertjes grazen. Het laatste stukje begint het te regenen. We zoeken een overnachting en vinden een camping voor $18. Dat is te doen. We schrijven ons in via de zelfbediening. Daarna rijden we eens stukje terug naar het dorp Radium Hot Springs. Hier gaan we fantastisch eten bij Jack's backcountry museum en restaurant. Het blijkt ook nog eens dat we gratis kunnen internetten. Zal je net zien, want vanmiddag heeft Niels al voor $5 zitten internetten. Geeft niets, we zitten goed, en het eten is lekker.
Om 22:30 komen we aan bij de camping. Om 0:30 gaan we slapen.

Dry gulch, Radium hot springs
$18,00
165,2 km gereden

----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
MirrorView on Fairview

----------------------------------------

Woensdag 4 juni 2008


Niels is niet vooruit te branden. Ik ben om 7:30 al mijn bed uitgestapt en pas tegen 9:00 staat Niels op. Echt wakker worden, lukt niet. We hebben geen brood meer, dus gaan we eerst naar de supermarkt, boodschappen doen. Aan de overkant, bij het restaurant van gisteren, parkeren we en gaan ontbijten. Onderwijl leest Niels de Telegraaf op internet.

Na het ontbijt gaan we 2 caches in het dorp zoeken. De eerste vinden we niet, de tweede wel. Als we bij de 2e wegrijden zie ik in het gras een heel klein bambi hertje opstaan en weer gaan liggen. Als het ligt, is het bijna niet te zien. Het ligt vlakbij de weg. We proberen wat fotos te maken en te filmen, maar willen niet te dicht bij komen, want het diertje is echt nog heel klein.

De derde cache van vandaag is in Kootenay National Park. Hiervoor doen we een korte wandeling van 10min. Over een boardwalk naar een meer. Het meer is superhelder en helblauw. Het water bubbelt bij een bronnetje gewoon uit de grond.

Hierna vervolgen we de weg door het park, naar Lake Louise. Dezelfde weg als gisteren, maar nu stoppen we op andere plekken. Het park is ontzettend mooi. Onderweg zien we zwarte beer #1 voor vandaag aan de kant van de weg. Wij stoppen natuurlijk. De beer was lekker aan het grazen; het leek wel een koe..


Zwarte beer

Zwarte beer

Zwarte beer

Zwarte beer

Als we een parkeerplaats oprijden voor lunch en een wandeling, zien we zwarte beer #2 van vandaag. Aan de andere kant van de weg verdwijnt ie de bossen in. Wij gaan wandelen in een verbrand bos. Hier heeft in 2003 een grote bosbrand gewoed, maar langzaamaan begint er weer wat te groeien. Het is een apart gezicht, zon bos, met alleen maar kale, dode en hoge boomstammen met hier en daar wat groen er tussen.

Na de wandeling en de lunch, rijden we verder naar Johnston trail. Hier zijn watervallen. Tijdens de wandeling er naar toe, komen we ook nog een cache tegen. We gaan eerst de cache zoeken. We moeten een stukje van het pad af, naar boven, maar vinden 'm snel. We ruilen, schrijven het logboek en genieten van de omgeving. Het pad is behoorlijk druk, maar we zitten er net zover vanaf dat we daar geen last van hebben en alleen het water horen. In totaal zijn we ruim een uur bezig geweest met de wandeling.

We gaan verder richting Yoho national park. Opeens zien we naast de vangrail de 3e beer voor vandaag. Hij ziet ons ook, en neemt de benen. Hij springt over de vangrail, en rent dwars over de weg, weg. Wij vervolgen de weg, verlaten Banff, en komen in Yoho. En ja hoor, langs een spoorbhaan, zwarte beer #4. Rustig wandelt hij langs, en dan weer midden op het spoor.

In Yoho ligt een spoorlijn omhoog tegen de berg op. Via spiraaltunnels klimmen de treinen omhoog. De spoorbaan is een onderdeel van het park. We komen om 19:00 bij de camping voor vannacht, en Niels zoekt een mooi plekje uit, met uitzicht op de spoorbaan. Nu maar hopen dat beer #4 niet teveel van de rails afgaat en ons vannacht met rust laat.


Verbrand bos

Verbrand bos

Banff N.P.

Johnston canyon trail

een stukje lopen !

Fijn...


We barbecueën kipfilet en eten dat met pasta en saus. Na het schrijven van het dagboek ga ik lezen. We hebben verder geen beren meer gezien.

Monarch, Yoho National Park
$17,60
181,1 km gereden

----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
Radium Flyer Radical Radium Olive Lake Canada Cache CanyonCache

----------------------------------------

Donderdag 5 juni 2008


Uitgeslapen to 8:30 vanmorgen. Vandaag rijden we door 3 nationale parken. We zitten nu in Yoho, en gaan vanuit hier naar het dorp Golden. Onderweg zien we een paar hertjes, maar voor de rest niet veel wilde dieren. Ongeveer 10 kilometer voor Golden kom,en we op een hele mooie weg bergafwaarts. Het is behoorlijk stijl. Op een gegeven moment gaan we dwars door een rots. Allebei de zijkanten staan nog, maar in het midden is het weg. Het is een aparte en redelijk nieuwe weg.

In Golden vullen we de LPG tank, en doen 2 caches. Daarna gaan we nog een ijsje halen. Vooraan de straat waar de Dairy Queen is, heeft Niels ineens een internet verbinding. Dus hij internetten, en ik lopen naar het ijsje.

Hierna gaan we Glacier National Park in. Al snel zien we een beer aan de kant van de weg die wegduikt het bos in. Dit was de enige beer voor vandaag. We nemen een kijkje in het visitor center annex museum van het park. Het museum gaat voornamelijk over de spoorbanen die door het park lopen en de spoortunnels. Ook staan er een boel opgezette dieren. Wel grappig om gezien te hebben.

Een klein stukje verderop is een wandeling die ik wilde doen (de Loop Brook trail). Ongeveer 2km rond. Het is over de oude route van de trein. Als we er aankomen blijkt dat de trail nog dicht is. Over de info borden hangen hangen plastic zakken, maar er is geen fysieke Barrière. We besluiten de wandeling toch te gaan doen. Op sommige plekken is het onduidelijk hoe het pad loopt, omdat er bomen zijn omgevallen of markering gewoonweg ontbreekt. Op andere plekken lopen we nog in de sneeuw.
De wandeling was schitterend. Het eerste stuk ging het flink omhoog, daarna over de brede tracks door het bos. Toen naar beneden over een riviertje, en daarna weer omhoog door het bos. Als laatste weer omlaag over de rivier en dan naar de camper terug. We hebben er net geen uur over gedaan en echt genoten van de route. Bij terugkomst aan de camper begin het net een beetje te regenen, maar dat was zo goed als over toen we bij de volgende wandeling aankwamen: Een snelle 10minl. Boardwalk door een oerbos. Gigantisch grote en dikke dennenbomen vormen het bos. Heel mooi en heel groen allemaal.

Als we weer verder rijden gaat het harder regenen. We rijden door een puntje van Mount Revelstoke National Park. De wandeling die we daar wilden doen, slaan we over omdat het gewoon te hard regent.
We rijden door naar Revelstoke stad. Vlak ervoor, ligt op 25m van de weg een cache. We parkeren en Niels loopt erheen. In de camper loggen we de cache, en daarna legt Niels 'm weer terug. Toch wel makkelijk zo...
Daarna hebben we nog één cache in Revelstoke. Deze ligt 250m van de weg maar het regent wat minder dus besluiten we deze gewoon te doen. De cache ligt in een park met verschillende routes. TomTom brengt ons naar de ingang die op het terrein van een zagerij blijkt te liggen. We parkeren de camper tussen de boomstammen, pakken de paraplu en gaan het stukje lopen. Als we de tekst lezen, zien we dat we eigenlijk op het terrein van het ziekenhuis hadden moeten parkeren. Dan is het nog een kilometer lopen. Nu maar 250m.

We vinden de cache snel, loggen en gaan terug naar de camper. We kijken nog even goed rond, maar nergens staat dat het terrein van de hout zagerij verboden toegang is. De ingang van het park is zelfs aangeduid met borden.

We zoeken een camping. Daar zijn we tegen 19:00. Er is gratis internet, dus Niels mag de ehele avind internetten. Ik kook Miehoen, schrijf het dagboek en ga vroeg naar bed.

Williamson Lake campground
$22,58
248,3 km gereden

----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
Porky1 Sheriff Redgrave TCH Ille-cille-what? Greenbelt 2 Golden's First - TCDNBC

----------------------------------------

Vrijdag 6 juni 2008


Vanmorgen om 7:30 opgestaan. Na het ontbijt nog ge-internet. Aangezien het toch regent, hebben we rustig de tijd genomen. Rond half elf pas van de camping afgegaan. Vandaag gaan we naar Vernon. De route er naar toe is erg mooi. Eerst door de bergen met veel meren. Het is er behoorlijk toeristisch. Overal kun je iets doen of huren, maar de natuur is erg mooi.
We eten lunch bij de Subway en doen een aantal caches onderweg waarbij we mooie wandelingen maken door de bossen en bergen naar riviertjes en meertjes. Eén cache in een stadspark langs een rivier hebben we niet gevonden. Wat we wel vonden, waren slangen, heel veel slangen. Volgens bewoners kunnen ze geen kwaad, maar toch...


Jikes

Slang

Jikes

Slang

Jikes

Slang

een slang

Inge filmt
 
Jikes

Slang
Aan het begin van de avond komen we in Vernon. Hier doen we nog 5 stads caches voordat we de camper bij de Wal-mart zetten om te geen eten. Een leuker plekje konden we niet vinden en we wilden meteen controleren of we hier vannacht mogen blijven staan. Geen probleem gelukkig. Tijdens het eten gaan we nog even naar een casino. Het is een heel klein casino, en echt leuk is het niet. We zijn snel weg.
We rijden nog even naar de Safeway supermarkt waar Niels kan internetten. Ik bak muffins en lees wat. Rond 24:00 zijn we terug en gaan we slapen.

Parkeerplaats Wal-mart, Vernon
$0
191,8 km gereden

----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
In Memory of Cody Sicamous Creek Picture Perfect -- Enderby's Postcard Beaver's Hideaway Gray Canal "In the Bush" Cache BX Falls
BX Ranch Enchanted Forest Geocaching Rocks! -- Cache & TB Hotel Vernon’s Polson Park - Take Time to See d’Rose! Mo Mo Menagerie Pottery Road Book & TB wxchange

----------------------------------------

Zaterdag 7 juni 2008


Het regent als we wakker worden. We besluiten een baal ochtend te nemen, en slapen uit. We doen het rustig aan en gaan even shoppen. Even nn 11:00 is het droog, en gaan we op pad. We doen nog 2 caches in de stad en 2 aan de rand van het stad. Dan gaan we op pad naar Kamploops.

De route is iets minder mooi dan gisteren, maar het tweede gedeelte langs de rivier is wel mooi. Het weer werkt nu wel mee want het word lekker warm. Voor we Kamloops bereiken doen we 5 caches onderweg en we bezoeken een kerstwinkel (!).

In Kamloops gaan we eerst tanken en een beetje winkelen. Dan is het alweer etenstijd en eten we een hamburger en ijsje bij Wendys. Hierna doen we nog 2 caches.

Als we terug komen bij de camper is het al schemerig. Niels blijkt internet te hebben, dus hij lekker internetten terwijl ik mijn boek uitlees. Daarna naar de Wal-mart. Het is rond 23:00 als we daar aankomen, dus we gaan vrij snel slapen.

Parkeerplaats Wal-mart, Kamloops
$0
187,2 km gereden

----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
Travel Bug B&B Holiday Stash -- Happy Valentine's Day! Ashlyn’s Hidden Toy Treasure - Kidz #1 Old and the new - Coldstream TB Hotel ache in Peace - #3 Hidden Gem in Coldstream Salute the Flag - Falkland's Pride!
Westwold - "Oh Christmas Tree!" Duck Meadows UP THE CREEK A River Runs By It Girls Only Sarge's Bunker

----------------------------------------

Zondag 8 juni 2008


Het is zonnig als we opstaan. We ontbijten, maken de route voor vandaag en doen de nodige boodschappen. We gaan daarna in Kamloops geocachen. Als we beginnen is het lekker zonnig weer, maar boven de bergen hangt al de regen. Kamloops is aan alle kanten ingebouwd door bergen en er loopt een rivier dwars door de stad, waardoor er verschillende stad centra zijn. Er zijn erg veel winkels.

Als we naar de tweede cache rijden, regent het enorm. Verder is het onduidelijk hoe we moeten lopen, want tussen de aangegeven parkeerplaats en de cache ligt een snelweg. Deze slaan we over, we rijden door naar de volgende. Bij de volgende cache regent het niet meer. We maken lunch en nemen deze mee. We zijn op een soort golf terrein, maar dan voor frisbees. Het is leuk om deze sport te bekijken.

In de bergen eromheen zoeken we 2 caches. Het is hier mooi en erg stil. We wandelen ruim een uur, berg op en berg af. Na deze vermoeiende wandeling doen we nog 2 caches in Kamloops waarvan de laatste onder de trap bij het visitor center ligt.

Dan rijden we Kamloops uit naar Lilooet. Het eerste stuk is een brede bergweg. Na een uurtje rijden verlaten we de weg om een cache te doen die 2km van de weg af zou liggen. We moeten een brug over. Bovenop de brug ligt een gigantisch vogelnest. En het is bewoond. Er zit 1 adelaar (?) bovenop, en een andere vliegt er rond. We nemen uitgebreid de tijd om hier van te genieten. We rijden verder de 99 op. Deze weg is smaller, bochtiger en bergachtiger. De omgeving is schitterend.


een vogelnestje

bovenop de brug

van het vogelnestje

een bewoner


Rond 19:00 waren we bij de camping in Lilooet. Het is een self-service camping, maar wel met WiFi. Mobiele telefoons doen het niet, maar we hebben wel internet...
We barbecueën vlees op de wegwerp barbecue ($1,-- bij de Dollar giant), internetten en lezen wat. Ik ga vroeg naar bed, want ik ben bekaf. Niels gaat wat later ook slapen.

Fraser Lake campground, Lillooet
$25,44
212,4 km gereden

----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
Braydon's first cache Geocaching 101 Cache #1 Geocaching 101 Cache #2 Lucky Ducks We'll tell you where to go The New Walh

----------------------------------------

Maandag 9 juni 2008


Vanmorgen weer uitgeslapen en op ons gemakje ontbeten. Daarna nog wat updaten via internet en toen was het 12:00 voor we de camping af waren. Eerst nog even in Lilooet kijken bij het treinstation. Daarna op een andere camping in hetzelfde dorp een cache zoeken. Hierna vervolgen we de schitterende route 99.
De komende 8km is er geen bebouwing, alleen maar natuur. Mooie bergen met bomen en sneeuw, mooie rivieren en meren. Een aanrader om deze weg te rijden. We stoppen onderweg voor een uitzichtspunt, een trail en een cache.

Tegen de tijd dat we bij Whisler zijn is het 18:00 en regent het. We doen er 2 caches en gaan daarna weer verder. Het oorspronkelijke plan was om hier te overnachten, maar we hebben allebei een gloeihekel aan dit hypermoderne, gloednieuwe op toeristen beluste dorp. Alles is super nep en extreem duur. Betaald parkeren, en een camping zonder aansluitingen kost 55 dollar ! Geen supermarkt, geen bed en breakfast, geen budget hotels. Alleen maar duur, duurder en duurst. Niet onze stijl.

We rijden verder de 99 af en gaan bij een uitzichtspunt een cache zoeken en eten. Als we wegrijden rijden we in de wolken. Het stort van de regen. Een klein stukje verder loopt een zwarte beer door de regen. We kunnen niet stoppen, het is te gevaarlijk.

We rijden door tot aan Squamish. Hier halen we ontbijt voor morgen bij de Wal-mart en we parkeren voor de deur voor de nacht. We spelen een kaartspelletje, bereiden de route voor en ik schrijf in het dagboek.
Wat misschien nog leuk is om te vermelden is dat bergroute 99 fikse afdalingen heeft. Tot 15%. Het gaat dus allemaal erg steil. Wel leuk.

Parkeerplaats Wal-mart Squamish
$0
205,4km gereden

----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
C.ache A.rmy M.ilitary P.ost Nairn Exchange Shadow Boxing No Wake Zone Blackcomb Bug Hotel One Mile Nita Idea Cliffhanger

----------------------------------------

Dinsdag 10 juni 2008


Rond 8:00 opgestaan, en om 9:30 de parkeerplaats af gereden.
We rijden naar een parkje in de buurt voor een cache, maar deze blijkt aan de andere kant van de rivier te liggen, en er is geen brug te bekennen. We lopen een rondje en gaan dan verder.
De volgende stop is Shannon Falls Provincial park. Mooie waterval, met een mooi park en goeie trails. We wandelen wat, zoeken een cache en bewonderen de waterval. Op naar de volgende; we komen in diverse parken, de meeste met uitzicht over zee of over Vancouver als je naar boven klimt. Helaas is het erg mistig en bewolkt dus echt mooie vergezichten hebben we niet.

In Chapilano provincial park maken we een wandeling en bezoeken we een viskwekerij. De gekweekte vis word weer in het wild uitgezet.
We wandelen en cachen tot ongeveer 19:30. Dan zijn we moe en koud. We gaan eten bij een chinees restaurant wat heerlijk smaakt.
Daarna nog even internetten om alles van vandaag te loggen en dan op zoek naar de Wal-mart parkeerplaats. Helaas, als we er aankomen staat er dat je maximaal 4 uur mag parkeren. Deze Wal-mart zit aan een winkelcentrum (mall) en heeft kennelijk geen eigen parkeerplaats. We balen, rijden een rondje en zien dat er een berg campers in de straat achter de Wal-mart geparkeerd staan. Dus parkeren wij er achter. Inmiddels is het 20:30, we lezen nog wat en gaan dan slapen.

Parkeerplaats Wal-mart North-Vancouver
$0
137,9km gereden

----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
Shannon, You Crazy Diamond Poor Toe Howe's the View? Measuring Friendship On top of the world! Blue Top
Rock,earth,tree and stone Eldon's Stump Cache Remains: LOL (1) North Vancouver Travel Bug & Geocoin Hotel North Vancouver Public Art Cache #10 I Say "Po-Tay-Toe" You say "Pah-Tah-Toe"

----------------------------------------

Woensdag 11 juni 2008


(het dagboek laat ons in de steek. Niels maakt het even snel af)

We staan op, en gaan geocachen. De hele dag rijden we criss-cross door Vancouver, van cache naar cache. We ruimen 16 stipjes van de kaart.
Aan het eind van de dag gaan we op zoek naar een camping voor de nacht. Dan kunnen we rustig de camper schoonmaken, alle watertanks lozen en vanavond een rustige avond houden. Dat blijkt een stuk lastiger dan gedacht. We vinden welgeteld één camping. Deze vraagt 50 dollar voor een plekje. Volkomen belachelijk. 5Km verder zit een Wal-mart. Gratis. Daar slapen we dus.

Parkeerplaats Wal-mart Vancouver
$0
???km gereden

----------------------------------------
geocaches
----------------------------------------
North Vancouver Public Art Cache #8 Skyline View North Vancouver Public Art Cache #9 Vancouver Decachelon - Stump Jumping Vancouver Travel Bug Hub
The Queen's Pipeline Enchanted Forest Southlands Pony Meadows School in the forest CACHE SAMPLER
Cache Practice2 Hey Ladies! The Swedish Chef's TB Restaurant & Lounge Great Horse Race & Travel Bug Marina Tom Hopkins Travel Bug Total Day Spa

----------------------------------------

Donderdag 12 juni 2008

We staan vrij vroeg op, ruimen de camper uit, pakken de koffers in, en gaan terug naar de camping van gistermiddag. Voor 10 dollar kunnen we ons afvalwater dumpen, als niet klant. Doen we dus. Ik spuit de camper nog een beetje optisch schoon, en we vertrekken richting verhuurder om de camper in te leveren.

We zijn rond 12:00 bij de verhuurder. Bij inspectie van de camper blijkt er een regengoot los te zitten. Bij het meenemen is dit niet opgeschreven. Een half uur later blijkt dat in het originele dossier, dat aan de andere kant van Canada ligt, een notitie is gemaakt dat deze schade al lang bekend was. Gr.

We worden door de verhuurder naar het vliegveld gebracht. Waar KLM natuurlijk nog niet open is om in te checken. En zoals te verwachten werkt het zelf in check systeem ook niet. Zoals de laatste tijd niets schijnt te werken bij onze nationale schande. Wel is er midden in de vertrekhal een WiFi hotspot. Waarschijnlijk hartstikke illegaal door een werknemer aangelegd, maar dat boeit niet. Ik kan internetten. Via de telefoon inchecken lukt ook al niet, maar dan verschijnen er techneuten die aan de incheck zuilen gaan staan knutselen. Als zij weggaan, kan ik inchecken. Maar de koffers afgeven gaat niet. We moeten gewoon in een rij van 300meter aansluiten, en wachten op mensen die níet ingechekt hebben. Buiten Nederland heeft het dus geen enkele zin om KLM de moeite te besparen door zelf in the checken.

Als dan eindelijk de balies opengaan, staan er 200 mensen in de rij en werkt er één kluns. We verspelen een krankzinnige hoeveelheid tijd aan deze onzin. Zodra de koffers gedropt zijn, sprinten we naar de stadsbus. Die pakken we naar de dichtstbijzijnde mall. We lopen wat rond, en nemen dan afscheid van Canada in de food-court.

Met vertraging, hallo KLM, gaan we terug.

novw's home