NOVW.NL / vakantie verslagen / foto album / Guestbook

CTRL f5 om de pagina nieuw te laden

9 Dagen New York, New York

“Niet super voorbereid, maar wel heel veel zin. We hebben vliegtickets en een kamer bij een Airb&b in Queens. Verder gewoon lekker een weekje relaxen, geocachen, wat toeristische attracties bezoeken en een stukje hardlopen.

- Niels en Inge

Zaterdag 7 maart 2015

We hebben gisteren allebei nog tot in de avond gewerkt. Daarna de koffers gepakt en uiteindelijk pas om 01.30 uur naar bed. Redelijk kort nachtje gehad.We pakken de trein van 10.08 uur, zijn ruimschoots op tijd op Schiphol. Ingecheckt waren we al, de koffer wordt bij de zelfservice ingeleverd en we wandelen rustig langs de verbouwwerkzaamheden naar de gate. De vlucht gaat voorspoedig.

Onderweg vliegen we over de baai bij Canada, waar we een paar maanden geleden langsreden. Toen was het water woest, nu dreven er gigantische ijsschotsen in. Mooi om te zien.

Omdat ik een nieuw paspoort heb, kan ik niet via de zelfservice computers langs de douane, maar moeten we nog ouderwets bij de beambte langs. Vingerafdrukken afgegeven, foto gemaakt, nog een keer de vingerafdrukken en weer een foto en de douanier was tevreden.
We lopen naar de bagageband en zien dat onze koffer er al aankomt.. Niels trekt een sprintje, plukt de koffer van de band en we kunnen verder. Op naar de trein. Even zoeken naar het juiste kaartje en ook dat lukt ons. Dan verlaten we het warme vliegveld en mogen we buiten op het perron wachten op de trein. Eindelijk frisse lucht. Best koud, dat wel.

In de trein maken we kennis met een besneeuwd New York. Het ziet er mooi uit, alleen niet helemaal zoals we een paar maanden geleden hadden verwacht. De wegen en paden zijn schoongemaakt. Op Woodside stappen we uit. 5 minuutjes lopen en we zijn bij ons overnachtingsadres.


De kamer is ruim, het is een compleet appartement op de eerste etage. We hebben een slaapkamer met tv, badkamer en keuken. Een mooie uitvalbasis voor de komende week. De koffer is snel uitgepakt. We drinken een kopje thee, relaxen een half uurtje en gaan dan wat eten. We belanden in een Ierse pub. Alles is versierd voor Sint Patrick's Day. Vanavond maar even opzoeken wanneer dat is. Niels krijgt aardappelpuree met worst in jus, beetje simpel en ik heb een classic hamburger met champignons en friet, beetje veel.
Na het eten doen we wat boodschappen zodat we wat te drinken en ontbijt hebben. Daarna nog even achter de computer op de kamer voor het verslag. Rond 22.00 uur gaan we naar bed.

Zondag 8 maart

Het is een warme en beetje onrustige nacht geweest. De verwarming wordt centraal geregeld en niet door ons. Het enige wat wij kunnen doen is een raam openzetten. En dan blijft het ruim 23 graden. Ook het zachte bed is wennen, maar halverwege de nacht gaat het beter. Om half 7 zijn we echt wel wakker. Het is daylight savings time sinds vannacht, dus die half 7 wordt half 8. Prachtige tijd dus om op te staan.

Op ons gemak gaan we ontbijten en plannen maken voor de dag. Van Jeremy krijgen we nog wat coördinaten van puzzelgeocaches in Central Park toegeschoven. Vanmiddag hebben we daar een geocache meeting.

Om 9.30 uur gaan we op pad. De metro hier is dit weekend buiten gebruik, dus we mogen de trein op het metrokaartje pakken. Op naar Manhattan. Op Pennstation stappen we uit. Om er even in te komen zoeken we meteen maar de dichtstbijzijnde geocache op. De dag begint goed,de geocache is snel gevonden. We lopen een stukje door het centrum en bekijken de grote hoge gebouwen. In een parkje verderop liggen 2 caches,ze worden allebei niet gevonden.
We pakken weer een metro en gaan richting naar het noorden van Central Park. Eerst halen we een broodje bij een Deli. Voor we bij Central Park zijn, lopen we door een ander park. In het zonnetje eten we hier ons broodje. De geocache die in dit park zou liggen wordt helaas ook niet gevonden.

In Central Park is het behoorlijk druk met hardlopers. Wij steken ertussen door en pakken een klein besneeuwd paadje. Hier is het een stuk rustiger. We in veel vogels in verschillende soorten en maten rondvliegen. In een boom zit een havik te loeren naar een eekhoorn.

We genieten van de schoonheid van het besneeuwde park. We hebben alleen best wel een probleem met het vinden van de caches. En dan wordt er een caches gevonden, zit dat ding zo gigantisch strak en scheef aangedraaid dat we het niet open krijgen.

We zijn het zat, 9 caches gedaan, 2 gevonden en maar 1 echt kunnen loggen. We hebben nog anderhalf uur om aan de zuidkant van het park te komen. We pakken de bus. Kunnen we een beetje uitrusten en om ons heen kijken.

Precies om 16.30 uur zijn op het afgesproken punt voor Central Park. Er staat een groepje met GPS om hun nek. Daar moeten we zijn. We maken kennis met iedereen, delen stroopwafels uit en krijgen tips over waar we leuk kunnen cachen. Na een uurtje gaan we met een aantal nog wat caches zoeken. Helaas zijn dit er ook 2 die niet gevonden worden. Het ligt blijkbaar niet aan ons. Het is gewoon geen goede dag om te cachen.

We gaan bij een Koreaans restaurant eten. Prima te doen, maar niet heel bijzonder. Daarna is het tijd om naar de kamer te gaan. Nog even achter de computer voor we om 23.00 uur gaan slapen.

Maandag 9 maart 2015

Ik ben om 7.00 uur klaarwakker. Tijd om op te staan en een rondje te gaan hardlopen. De omgeving nog niet goed verkend, dus ik blijf veilig in de straat. Het is een lange, redelijk rustige straat. Op de stoep, langs werkzaamheden, voetgangers ontwijkend en af en toe door de sneeuw. Het miezert in het begin een klein beetje, maar goed te doen. Het wordt een kort heen en weertje van in totaal 3km.

Terug op de kamer douchen, hardloopkleding wassen en lekker ontbijten. We doen het lekker relaxed. Pas om 11.00 uur verlaten we de kamer. De zon is inmiddels gaan schijnen. We maken een kleine wandeling door Woodside, proberen een cache te vinden die er niet is en besluiten maar om naar Brooklyn te gaan.

Na ruim een uur in de metro stappen we uit bij Prospect Park. Het is lunchtijd, dus eerst op zoek naar wat te eten. We stuitten op een Japans restaurantje. Sushi time! We nemen allebei het lunchmenu van $10,- 3 rolls (18 stuks) met soep, salade en sojabonen. De sushi wordt terplekke klaargemaakt en smaakt heerlijk.

Na de lunch wandelen we naar het park. De zon schijnt volop en het is flink aan het dooien. Er ligt nog wel sneeuw, maar de paden zijn over het algemeen schoongemaakt. Op sommige plekken zijn ze veranderd in kleine riviertjes. Het park is heel mooi en groot. De hele middag vermaken we ons met lekker wandelen, geocachen en genieten van het zonnetje. In totaal hebben we naar 15 caches gezocht en 10 daarvan gevonden. Best een goede score voor New York vergeleken met gisteren.

We gaan bij een Mexicaanse eettent in Brooklyn eten. Ik neem enchiladas met milde saus, maar het vlamt mijn mond uit. Niels heeft taco's en niet pittig. Halverwege ruilen we , ik krijg het niet op. Het is even over acht als we aan de terugweg wagen. Met de bus, die een kwartier vertraging had, metro G en metro 7 komen we na ruim een uur weer op plaats van bestemming aan. Even nog achter de computer en dan snel slapen.

Dinsdag 10 maart 2015

Om 7.30 uur worden we wakker. Vandaag naar het Transit Museum en 9-11 Memorial museum.
Om 9.00 uur gaan we op pad. Het Transit Museum ligt in Brooklyn en we zijn ruim een uur bezig om er te komen. De entree is een metro ingang. Het hele museum is gevestigd in een voormalig metrostation, dus onder de grond. We zien eerst het onstaan van de metro. In 1880 woonden er al 1,8 miljoen mensen in Manhattan alleen en hierdoor was de behoefte aan goed en ondergronds openbaar vervoer gecreëerd. Het was een puinhoop op straat. In 1900 begon men aan de bouw en zo'n 2 jaar later reed de eerste metro.

Het tweede deel van het museum is een "hands on" gedeelte. Een technisch deel over hoe in de loop van de jaren op verschillende manieren elektriciteit werd gemaakt.
Daarna kwamen we in een deel over de verschillende soorten kaartjes en tokens en de tourniquets van het begin tot nu.


Als laatste gingen we nog een etage naar beneden, naar het spoor. Hier staan 20 metrowagons en 2 lokken. In de meeste mogen we in. De reclame uit de tijd dat die metro ermee ophield hangt nog volop erin. Dat geeft het echt de sfeer van toen mee. De metro's die er staan hebben gereden tussen 1916 en 2009. Ze zijn veranderd van mooi, maar donker en klassiek naar licht, koel en modern.

Na het museum gaan we door naar een grote supermarkt even verderop voor de gebruikelijke pancakemix en maplesirop die hier zo lekker zijn, dat we het exporteren voor onszelf...

Boodschappen afleveren bij onze kamer en door naar Manhattan, naar het 9/11 Memorial Museum. Op dinsdag is de entree vanaf 17.00 uur gratis. Hiervoor kan je vanaf 16.00 uur in de rij gaan staan. Wij komen om 16.15 uur aan, inmiddels is het gaan regenen en zien een gigantische rij. Er zit maar 1 ding op, achteraan aansluiten. Het Memorial monument ligt net even te ver naast de rij, daar gaan we later wel naar toe. Eerst maar kijken of we binnenkomen.

Rondom de monumenten en de Freedomtower is het nog een grote bouwput. Vol verbijstering zien we vliegtuigen overvliegen, op het oog rakelings langs de Freedomtower.
De rij gaat verbazingwekkend snel. Men werkt effectief. Eerst krijgen we een ticket, deze moet gescant worden. Dus staat er voordat het gescant wordt iemand die iedereen vertelt dat de barcode naar boven moet. Dan komen we bij de persoons en bagagecontrole aan. Net als op het vliegveld, iedereen de riemen af, spullen en jassen in een bakje door het scanapparaat en zelf door de poortjes. Met als enige verschil dat je hier wel vloeistof mag meenemen.

We lopen een grote trap af, naar een donkere ontvangstruimte. Hier begint het museum en het hakt er meteen in, op z'n Amerikaans, met veel drama. Naast de trap staan twee overgebleven pijlers van de twintowers en in de hal hangt een grote foto van de Skyline van New York met de twintowers, genomen slechts enkele seconden voor de eerste inslag.

We zoeken even naar de juiste looproute en laten de beelden weer op ons inwerken. We lopen langs brokstukken en verhalen. Bij de "Survivors stairs" staat een gids te vertellen dat zij via deze trap naar beneden is gegaan en dat dat haar leven heeft gered. Eigenlijk wilde ze niet weg, buiten was het chaos en puin, binnen niet. Maar ze werd gelukkig overgehaald.

Een stukje verder komen we bij de brandweerwagen van ladder 3. Deze was als een van de eerste aanwezig en is zwaar beschadigd bij de aanslag door het instorten van de WTC's. De bemanning van deze wagen zijn allemaal omgekomen.

En zo lopen we langs de verschillende restanten, verwrongen metaal en voorwerpen, elk met hun eigen verhaal en achtergrond informatie. We zien indrukwekkende foto's, video's en horen mensen hun verhaal vertellen.
Er is een kamer gewijd aan het eren van de 2977 slachtoffers. Alle namen en bij de meeste een foto hangen aan de muur. Achter die kamer is de medical room. Hier liggen nog niet geïdentificeerde restanten. Deze kamer is niet toegankelijk, ze zijn er nog steeds aan het werk.

Dan komen we in de ruimte waar aan de hand van een tijdlijn per minuut de gebeurtenissen uiteen worden gezet. Ook hier wordt veel uitgelegd aan de hand van voorwerpen, beelden en foto's. Indrukwekkend vond ik aan het eind de etalage van een kledingzaak, compleet overgenomen zoals het werd aangetroffen na de val van de torens. Alle shirts aan de rekken met een dikke laag as.

Het is 19.30 uur als we naar buiten gaan en nog even in het donker en regen bij de monumenten kijken.
Daarna de metro terug naar Queens waar we bij de Thai gaan eten.

Woensdag 11 maart 2015

We staan om 8.00 uur op, ontbijten en gaan om 9.30 uur op pad. De sneeuw is verder gesmolten, maar er ligt nog steeds wat. Het wordt een mooie dag, zonnig en ongeveer 12 graden. Een prachtige dag voor de dierentuin.

De Bronx Zoo is ongeveer een uur met het openbaar vervoer. We halen nog een broodje en wat fruit voor in de dierentuin, vinden nog een geocache in de buurt van de dierentuin en lopen om 11.30 uur door de hekken. Op woensdag hoef je geen kaartje te kopen. Er wordt gevraagd om een donatie doen. We hebben alleen bij binnenkomst en bij vertrek geen donatie box gezien...

De dierentuin is ruim opgezet. Er zijn nog veel open ruimtes. De dieren hebben er zin in, er is veel leven. De zeeleeuwen zwemmen er op los en de tijgers blijven in beweging. Bird world is schitterend. Mooie scenery 's en veel ruimte, vooral de hoogte in. Het leuke hiervan is dat je eerst beneden loopt en daarna een etage omhoog kan om van bovenaf in hetzelfde verblijfte kijken.

Aan het eind van de middag gaan we voor 5 dollar naar een 4D korte film van Ice age. Het is wel grappig, alleen zaten we te ver aan de buitenkant om de 3D effecten op het scherm te zien. Heel jammer. Om 16.30 uur is het afgelopen. Alle dieren zijn naar binnen, dus we gaan ook weer verder.

Dierentuin uit en we besluiten om een stukje de bus te nemen, zolang het nog licht is. We gaan dwars door de Bronx richting Manhattan. In een drukke winkelstraat in de Bronx stappen we uit, op zoek naar wat te eten. We vinden alleen fast food en daar hebben we geen zin in. Via TripAdvisor vinden we een BBQ restaurant een paar km verderop. We pakken weer de bus en gaan ernaartoe. Blijkt het er niet meer te zitten. We lopen wat rond in de buurt, maar hier alleen maar afhaal. We willen graag even ergens zitten. Dus weer een stukje verder met de bus. We eindigen bij Dallas BBQ op de 168ste straat. Het is een lokale keten. Het eten smaakt prima, het is alleen gigantisch druk en rumoerig. Daarna met de metro terug naar de kamer. Het is 21.30 uur als we daar zijn. Even achter de computer en snel gaan slapen.

Donderdag 12 maart 2015

Om 8.00 uur gaat de wekker. We ontbijten op de kamer en vertrekken om 9.30 uur naar het station. Vandaag gaan we geocachen in New Jersey met Tori, die we van de week hebben ontmoet. Het is best een reisje om met OV van Queens naar New Jersey te gaan. Eerst pakken we de LIRR trein naar Penn Station, New York. Dat is 1 station, 10 minuten en $5,75 verder. Dan de NJ Transit naar Penn Station, Newark, 2 stations, 20 minuten, $5,-. Daarna volgt de Light Rail naar Orange Street, 5 haltes, 6 minuten, $1,50. Plus alle losse kaartjes kopen en wachttijd tussendoor zijn we ongeveer een uur bezig.

Om 11.30 uur ontmoeten we Tori bij de halte van de Light rail. Hiervandaan gaan we te voet verder, geocachen. We lopen door en langs een park. Er ligt nog volop sneeuw, ook op de paden. Af en toe is het glibberen of zakken we diep erdoor. We hebben een hele gezellige middag. Vinden 18 geocaches, 3 blijven er onvindbaar. In totaal hebben we ongeveer... km gelopen. Best pittig.


Op Penn Station nemen we afscheid van elkaar. Wij kijken nog wat rond in het mooie station en nemen dan de Path trein naar WTC. Weer een ander soort trein, ander bedrijf en andere prijs. De rit duurt 22 minuten, ongeveer 5 stations en kost $2,75.

Bij het WTC station, dat na 13,5 jaar nog steeds niet helemaal herbouwd is (schandalig!) , gaan we naar de 2 fonteinen om deze bij daglicht te zien. Hierna gaan we met de metro naar Queens. We gaan eten bij een restaurant met specialiteiten uit El Salvador. Het is weer eens wat anders. Op de tortilla, te dik en de rijst met bruine bonen, niet onze smaak, na smaakte het heerlijk. Een lekkere plak vlees, helemal door en door gebakken tot de hele plak bijna knisperig is. Na het eten terug naar de kamer en aangezien het 22.00 uur is , gaan een uurtje erna naar bed.

Vrijdag 13 maart 2015

Vrijdag de 13de, dat belooft wat. We hebben geen ontbijt meer in huis en gaan lekker uit eten. Bij een echte lokale 24 uurs restaurant. En het wordt een flink ontbijt, met pancakes, eieren, wafels, toast, bacon, has brown, fruit, koffie, thee en jus d'orange. Heerlijk!

Na het ontbijt lopen we een geocache rondje in de buurt. Drie caches en een aantal winkels verder hebben we de handen vol en gaan we naar de kamer om de spullen weg te leggen.

Tijd om Roosevelt Island te verkennen. Via de kabelbaan gaan we ernaartoe. We lopen er een geocache met verschillende stops. Alle stops zijn bij de speciale landmarks die op dit eiland aanwezig zijn. Als we het rondje af hebben, pakken we de metro naar Manhattan. Bij Jackrabbit, een sportwinkel, mag ik mijn startbewijs en t-shirt voor de Run van morgenochtend ophalen.

Naast de sportwinkel zit de beste combo in fast-food die er bestaat. De allerbeste burgertent en de lekkerste ijsjes, Five Guys en Dairy Queen. De keuze voor het avondeten is snel gemaakt.

Voor we teruggaan naar de kamer, brengen we een bezoekje aan Times Square. Straatverlichting is hier niet nodig. En wat een drukte zeg. We lopen wat rond, maken wat foto's en gaan weer terug naar de metro. In de kamer de hardloopspullen bij elkaar zoeken en klaarleggen voor morgen. Het is 23.30 uur als we gaan slapen

Zaterdag 14 maart 2015

We staan om 7.15 uur op, ontbijten en gaan op pad, naar Roosevelt Island voor de Run. Het heeft de hele nacht geregend en het regent nog steeds, flink zelfs. Om 9.00 uur zijn we op Roosevelt Island op het Firefighters Field bij de Girls Prep Ultimate Pi Day Run. De race staat in het teken van Pi Day, als in het Pi getal. Op 3/14/15 om 9:26:53 klinkt het startschot.

In de stromende regen begin ik te rennen, de vele diepe plassen zoveel mogelijk ontwijkend. Het gaat lekker, ik haal redelijk wat mensen in. Dat is nieuw voor mij. Bij de eerste km hoor ik dat ik 10,2 km per uur loop. Oeps, dat is een beetje te hard, dit ga ik niet volhouden. Even de rem erop. Tweede km, 9,9. Ook al zo snel. Ik heb wind mee, dus zal het zo na 2,5km wel merken.
We rennen met uitzicht op Manhattan. Jammer van de regendruppels op mijn bril, ik zie er niet zoveel van. Bij de vuurtoren keren we en krijg ik de wind vol tegen. Ik heb het idee dat ik niet meer vooruit kom en stil sta. Km 3 krijg ik niet goed mee, ik moet uitwijken voor een rotsblok, door het sompige gras heen en heb een loper naast me die tegen me aan loopt. Of ik tegen hem... Ik dacht 7,1 km per uur te horen. Valt me tegen, maar gezien de wind, regen, wegdek en plassen wel begrijpelijk. Achteraf blijk ik het verkeerd te hebben gehoord en was het 9,1.

Ik probeer een tandje bij te zetten, maar het is zwaar. Km 4 geeft 9,2 aan. Ik voel een golf van verbazing en ongeloof opkomen. Mooi hervat, nog een klein stukje volhouden. Vlak voor de finish verteld Runtastic dat ik 5 km heb gelopen, 9,3 voor die laatste. Zodra ik de finish zie, zet ik aan en ga ik met mijn laatste kracht voluit. Ik ren met 13 km per uur de finish over waar Niels op me aan het wachten is. Officiële eindtijd is 31:48, weer een PR gelopen.

Terwijl ik aan het rennen was, heeft Niels niet stilgezeten. Bij deze Run werd geen medaille gegeven, alleen bij de kinderrun. Omdat ik thuis een medaillehanger heb, is het heel leuk om daar een medaille uit New York bij te hangen. Dus Niels is bij de vrijwilligers gaan navragen of het mogelijk was om voor mij zo'n medaille te regelen. Het ging niet echt makkelijk. Na eerst het verhaal tegen ongeveer 5 vrijwilligers te hebben uitgelegd, heeft hij telefonisch contact gehad met iemand van de organisatie. De heeft bij wijze van hoge uitzondering toestemming gegeven. Op voorwaarde dat de medaille niet op Roosevelt Island aan mij werd gegeven, dat het niet op internet werd geplaatst en dat het absoluut niet naar buiten mocht komen dat ik een medaille heb.En dus houdt Niels zijn woord.

Na de finish stonden er bagels met cream cheese of pindakaas klaar, appels, aardbeien en warme chocolademelk. Heerlijk.
Ik vraag aan Niels of het hem is gelukt om een medaille te regelen. Nee, die zijn alleen voor de kinderen. Ik balen en verdenk hem ervan dat hij het gewoon niet heeft gevraagd. Dus ik naar de stand waar de pakketten werden uitgegeven en gevraagd of ik misschien een medaille mocht hebben. Er werd wat getwijfeld en heen en weer gesmoest. Een medaille werd gepakt en weer teruggelegd. Uiteindelijk kreeg ik het niet. Zo flauw. Ze hadden 2 zakken met minstens 50 medailles per zak en er stonden maximaal 25 kinderen aan de start.
Teleurgesteld loop ik weg. Tot Niels zijn verrassing liet zien. Hij had een medaille voor me, maar mocht deze niet hier bij de race aan me geven.

Weer helemaal blij gaan we terug naar de kamer. Lekker douchen en Niels upload de foto's van zijn camera naar de computer. Om 13.00 uur gaan we weer op pad. Nu naar het National Museum of Natural History. Als we aankomen staat er een gigantische rij buiten, nog steeds in de regen. Van Tory hebben we een members kaart gekregen. En met die kaart lopen we zo langs de rij naar binnen. Bij de membersdesk krijgen we op vertoon van de kaart 2 entreebewijzen en worden we naar de salon voor members gebracht. Hier konden we onze jassen gratis afgeven, even rustig zitten, kopje koffie of thee erbij en op ons gemakje in alle rust bedenken naar welke zalen we vandaag wilden. Niels maakt een foto van de salon en krijgt een foutmelding. Geen SD kaart in zijn fototoestel. Oeps, die zit nog in de laptop. En ik was er al eerder achter dat ik mijn toestel op de kamer had laten liggen. Maar geen paniek, ik heb altijd een reserve SD kaart in mijn vakantietas. Alleen nu niet, blijkt als ik de tas helemaal ondersteboven heb gehaald. We zijn aangewezen op de slechte kwaliteit van onze telefoon.

We verblijven ongeveer 3 uur in het museum, het is stampvol en druk, en we hebben nog lang niet de helft gezien, maar toch moeten we verder. Tussen 17.00 en 19.00 uur is er een geocache meeting op Staten Island waar we naartoe willen.

Naar Staten Island vaart alleen een ferry, elk half uur. Gelukkig hebben we een mooie verbinding en hoeven we niet te wachten. Vanuit de ferry zijn we Lady Liberty. En nog steeds hebben we geen fatsoenlijk fototoestel bij ons.

De meeting is in een werkende bierbrouwerij. Het is er gezellig. Er is een logboek, pie (taart), en er zijn medecachers. Als de meeting is afgelopen blijkt er stand up comedy te zijn. Hartstikke leuk, scheelt weer een Broadway kaartje. We besluiten te blijven. Maar de comedians zijn niet echt goed en het geluid is verschrikkelijk. De helft van wat er gezegd wordt is onverstaanbaar, en niet alleen voor ons Hollanders. Het duurt een uur, maar we redden het niet en gaan net iets eerder weg.
We halen een grote sandwich voor onderweg. De ferry van 21.00 uur missen we net doordat we nog "even" een geocache oppikken onderweg. Het broodje eten we op in de wachtruimte. Om 22.30 uur zijn we terug op de kamer. We checken alvast in voor de vlucht van morgen, schrijven het verslag en drinken nog een kopje thee. Het is ruim over twaalf uur als we gaan slapen.

Zondag 15 maart 2015

Ik wordt om 8.00 uur wakker. Televisie aan, want de New York halve marathon is al in volle gang bezig. Gisteren besloten dat het geen zin heeft om langs de kant te gaan aanmoedigen. De laatste finishers moeten om 10.00 uur bij Time square zijn. Het is toch ruim een half uur verderop en aangezien het een hele lange dag wordt, kijken we gewoon via de televisie.

We pakken de koffer weer in. Om 11.00 uur zijn we klaar en vertrekken we voor een laatste dagje New York. De spullen mogen op de kamer blijven. We nemen de metro naar downtown Manhattan. Stappen uit bij Rectorstreet en gaan al geocachend naar Battery Park. Hier zijn ze de restanten van de halve marathon al aan het opruimen. We vangen een glimp op van Lady Liberty voor we Wall Street ingaan, naar de finish, een lunch bij All American Deli. We delen een grote Philly Cheese steak.

We pakken de watertaxi naar Brooklyn. Op zaterdag en zondag is deze gratis, de Ikea aan de overkant sponsert dit. Er staat een hele stevige wind en wij hebben een route langs het water gepland. We lopen geocachend door een oud havengebied en een aantal parkjes. Hier vinden we nog eens 11 geocaches. Inmiddels zijn we behoorlijk uitgewaaid en is het 16.30 uur. Tijd om de metro op te zoeken en naar Woodside terug te gaan.

In Woodside hebben we een vroeg diner bij de Indiër. Het smaakt voortreffelijk. Na dit diner gaan we voor de laatste keer naar onze kamer. We hebben nog een uurtje over voor we de trein naar het vliegveld pakken en weer naar huis gaan.

We hebben wat oponthoud bij de douane en we hebben 20 vliegtuigen voor ons bij het opstijgen. Tijdens de vlucht hebben we een half uur lang flinke turbulentie. Daarna lukt het me om nog een beetje te slapen. Niels kijkt film. We landen redelijk op tijd.